Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Rakennusliitto antoi ylityökiellon ja lakkovaroituksen

Rakennusliitto ry

Rakennusliitto antoi ylityökiellon ja lakkovaroituksen

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2011 klo 13:48
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusliitto on julistanut kaikkia rakennusaloja koskevan ylityökiellon, joka alkaa välittömästi työehtosopimusten päätyttyä tiistaina 1.3.2011. Sen lisäksi Rakennusliitto antoi tänään lakkovaroituksen, jonka mukaan työt kaikilla rakennusaloilla pysähtyvät 10.3.2011 kello 6.00 -11.3.2011 kello 16.00 väliseksi ajaksi. 

Rakennusliitto ilmoitti myös toisesta työnseisauksesta, joka toimeenpannaan  17.3.2011 kello 6.00 – 18.3.2011 kello 16.00 väliseksi ajaksi. Tämä toinen työnseisaus ei kuitenkaan koske keskeytymätöntä prosessiteollisuutta, keskeytymätöntä maa- ja vesirakennusalan vuorotyötä ja kivenjalostusteollisuutta.

Ylityökieltoa ja lakkovaroitusta perustellaan sillä, ettei alkuvuodesta 2011 käydyissä rakennus-, maalaus-, lattianpäällystys-, talotekniikan lvi-, asfaltti-, vedeneristys-, rakennustuote- sekä maa- ja vesirakennusalan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole saavutettu Rakennusliitto ry:n mielestä riittävää edistystä.

Ylityökielto tarkoittaa, että edellä mainittujen sopimusalojen työntekijät tekevät vain 40-tuntista työviikkoa kello 7.00 - 16.00 välisenä aikana. Jos työntekijät ovat kuitenkin noudattaneet yhtäjaksoisesti jo ennen 1.2.2011 alkanutta muuta työaikajärjestelmää, tätä voidaan jatkaa, mikäli viikkotyöaika ei ylitä 40 tuntia. Varallaolo kello 7.00 – 16.00 ulkopuolisena aikana on ylityökiellon piirissä.

Ylityökielto ei koske työsopimuslain tarkoittamaa hätätyötä eikä liikenneturvallisuuden kannalta välttämätöntä liukkaudesta ja lumisateesta aiheutuvaa työtä.

Lakot eivät koske yksityisten kotitalouksien omana työnään teettämiä rakennustöitä.

Ylityökielto tulee kestämään siihen saakka, kunnes edellä mainittujen alojen työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulokset. Uusista täytäntöön pantavista lakoista Rakennusliitto tulee ilmoittamaan myöhemmin lain edellyttämällä tavalla.

Rakennusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään tuloksettomia. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat ensi viikon maanantaina.

Lisätietoja

Matti Harjuniemi 050 1586 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs