Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Rakennusalan työttömyyden kasvu hidastui

Rakennusalan työttömyyden kasvu hidastui

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2011 klo 10:23
Julkaisija: Mestalla.fi

Työttömyys jatkaa edelleen kasvavistaan rakennusalalla, mutta nousuvauhti hidastui tammikuun aikana.

Rakennusalan työttömyyskassasta sai tammikuun aikana reilut 10300 rakentajaa (17,8 %) ansiosidonnaista päivärahaa. Tässä on 1,5 prosenttiyksikön nousu joulukuuhun verrattuna. Vielä edelliskuukautena nousu oli kaksinkertainen.

Suhteellisesti työttömyys koettelee pahiten kainuulaisia rakentajia, joista oli lähes 25 % työttömänä tammikuun aikana. Määrällisesti työttömiä on kuitenkin eniten Itä-Suomessa, jossa sai tammikuussa yli 1800 rakentajaa ansiosidonnaista päivärahaa.

Alueellisesti työttömyyden lisääntyminen vaihtelee suuresti. Uudellamaalla kasvu on ollut vain 0,5 prosenttiyksikköä, mutta Kainuussa (+3,0) ja Satakunnassa (+2,6) selvästi suurempaa.

Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan tilanne ei ole vieläkään valoisa, koska yli 10 000 rakentajaa on ilman työtä.

Harjuniemen mukaan työttömyysluvut paljastavat selkeästi yhden kielteisen kehityssuunnan.

 -Me tiedämme, että maalaus- ja pintakäsittelytöitä on ollut varsinkin Etelä-Suomessa jo varsin paljon. Silti lähes 25 % kassalla olevista maalareista on työttömänä. Se osoittaa, että maalaustöitä teetetään yhä enemmän ulkomaisella halvemmalla työvoimalla.

 

Lisätietoja:

Matti Harjuniemi 050 1586

Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtaja

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs