Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Rakenna verkostoja ja kehitä sosiaalisia taitoja

Teknologiateollisuus ry

Rakenna verkostoja ja kehitä sosiaalisia taitoja

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2012 klo 10:56
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Sosiaaliset taidot korostuvat työelämässä ja jo opiskeluaikana rakennetuilla verkostoilla on suuri merkitys. Työelämän paineissa myös jaksaa paremmin, kun pitää itsestään huolta sekä fyysisesti että harrastusten avulla. Osaamista on välttämätöntä kehittää myös töissä ollessa jatkuvasti.

Tällaisia ohjeita antoivat teknologiateollisuuden yritysten toimitusjohtajat ammattikorkeakoulujen opiskelijoille Tampereen Alihankinta 2012 -messuilla järjestetyssä tentissä. Kuuden yrityksen toimitusjohtajat ovat kukin hankkineet koulutuksensa vaiheittain ja täydentäneet sitä työelämässä.

Toimitusjohtajat tentissä on Teknologiateollisuus ry:n järjestämä tapahtuma, jonka tavoitteena on tehdä teknologiateollisuutta tutuksi insinööriopiskelijoille. Tapahtumassa opiskelijat ja teknologiateollisuuden jäsenyritysten toimitusjohtajat sekä eri tehtävissä toimivat yritysedustajat keskustelevat muun muassa siitä, millaisia töitä alalla on tulevaisuudessa tarjolla, millaisella osaamisella pärjätään maailmalla ja miten näihin tulevaisuudennäkymiin voi varautua jo opiskeluaikana.

Tampereen messuilla opiskelijoiden tentattavina olivat AGCO Powerin, E Avenuen, Nekosin, Purson, TSS Groupin ja Vivagon toimitusjohtajat ja tenttaajina noin sata opiskelijaa Metropolian, Tampereen, Hämeen ja Seinäjoen ammattikorkeakouluista. Tilaisuuden juontajana toimi MTV3:n uutisankkuri Peter Nyman.

Tärkeintä on asenne

Toimitusjohtajat kertoivat, että heidän yrityksissään on työntekijöitä hyvin erilaisilla koulutustaustoilla, ammattikoulusta tohtorin tutkintoon. Tärkeintä on kuitenkin oikea asenne, kiinnostus työhön ja joustavuus. Myös projektityö ja siihen liittyvä yhteistyö muiden kanssa korostuvat yhä enemmän.

Omasta kokemuksestaan toimitusjohtajat kertoivat, että kielitaitoa joutuu hankkimaan työnteon ohessa, samoin vieraiden kulttuurien tuntemusta.

”Jos pitää uusista ihmisistä ja matkustamisesta, viihtyy lentokentillä ja hotelleissa sekä haluaa käyttää kielitaitoaan, kannattaa hakeutua vientimyynnin tehtäviin”, kertoi Vivago Oy:n toimitusjohtaja Katja Kääriä.

Liikunnallisuus ja harrastukset antavat toimitusjohtajien mukaan valmiutta sekä jaksaa työssä paremmin että erityisesti joukkuepelien kautta valmiuksia työskennellä projektiryhmissä.

”Uusiin ihmisiin tutustuminen”, vastasi Purso Oy:n toimitusjohtaja Jussi Aro opiskelijoiden kysymyksiin, mikä on ollut vaikeinta toimitusjohtajaksi ryhtymisessä. ”Niin sanotut kovat asiat, kuten teknologian ja talouden, aina oppii, mutta ihmisten vahvuuksien löytäminen on haasteellista.”

Sosiaalisia taitoja kannattaa myös harjoitella hakeutumalla tilanteisiin, joissa niitä tarvitaan. Oman asian esittäminen selkeästi ja kiinnostavasti on hyödyksi kenelle tahansa. ”Huonokin asia kauniissa paketissa on parempi kuin hyvä asia huonossa paketissa”, sanoi Esa Kauppinen E Avenuesta.

”Asiantuntijamyynti on ihan muuta kuin ovelta ovelle myyntiä. Pitää olla kiinnostunut asiakkaasta ja siitä, millaisen ongelman hän haluaa ratkaista. Teknologiamyynti on asiakkaan ongelmien ratkaisemista. Täytyy olla empaattinen, siitä rakentuu pitkäaikainen asiakkuus”, painotti puolestaan Katja Kääriä.

Toimitusjohtajat tentissä -tilaisuudet jatkuvat ensi vuoden puolella. Tilaisuuksia järjestetään toimialakohtaisesti.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Marjo Uusi-Pantti, puh. 040 145 8595

Johtaja Mervi Karikorpi, puh. 040 741 9801

 

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs