Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » PRT-Forestin huolehdittava irtisanottujen työntekijöiden työllistymisestä

Puuliitto

PRT-Forestin huolehdittava irtisanottujen työntekijöiden työllistymisestä

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2015 klo 15:10
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton puheenjohtajan Jari Nilosaaren mukaan Lapplin Tornion talotehtaan sulkeminen on ikävä esimerkki siitä kuinka työntekijät jäävät nuolemaan näppejään yrityskauppojen pyörteissä.

– Ensin Lappli-Talot ostettiin PRT-Forest konserniin, eikä kaupoista ehtinyt kulua paljoa aikaa, kun ikävä päätös ilmoitettiin torniolaisille. Konserni keskittää talojen valmistuksen Pyhännälle. Sen seurauksena Tornion tehtaan kaikki 41 työntekijää irtisanotaan, ja Lappli-Talojen valmistusta jatketaan Pyhännällä. Tarina on pääpiirteissään viime vuosilta liian tuttu ja nyt se on torniolaisille yksityiskohtia myöten liian totta, Nilosaari pahoitteli.

Nilosaari kehottaa PRT-Forestia tukemaan Tornion tehtaan työntekijöiden uudelleen työllistymistä kaikin mahdollisin ja muutosturvan perustason ylittävin keinoin.

– Lupaukset työpaikoista Pyhännällä eivät riitä, vaan yrityksen on kannettava vastuuta työntekijöiden työllistämisestä ja kouluttamisesta.

– Toisaalta toivon muiden yritysten kiinnostuvan Lapplin Tornion tehtaan kovan luokan ammattilaisista. Heidän tasoisiaan osaajia ei hetkessä talotehtaisiin kouluteta. Toisaalta heidän ammattitaitoaan voidaan hyödyntää myös muilla aloilla kuten esimerkiksi sahoilla, puun jatkojalostuksessa ja myyntipuolella. Tätä ammattitaitoa ei yrittäjien kannata hukata.

Puuliitto tukee irtisanottuja käytössään olevin keinoin, minkä rinnalla Puualojen työttömyyskassasta käydään Torniossa neuvomassa työntekijöitä, mitä irtisanomistilanteessa pitää ottaa huomioon ja miten toimia.

– Toivon irtisanotuille kaikesta huolimatta uskoa tulevaisuuteen. Työn loppuminen ei ole heidän vikansa, vaan PRT-Forestin on kannettava vastuu päätöksistään.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 36 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs