Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Proventia rekrytoi uutta väkeä päästölainsäädännön kiristyessä ja toiminnan laajentuessa lämmöneristysratkaisuihin

Proventia Group Oy

Proventia rekrytoi uutta väkeä päästölainsäädännön kiristyessä ja toiminnan laajentuessa lämmöneristysratkaisuihin

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2015 klo 09:15
Julkaisija: Proventia Group Oy

Oululainen cleantech-yhtiö Proventia rekrytoi uusia työtekijöitä päästömääräysten kiristyessä. Proventia työllistää suoraan tällä hetkellä 37 työntekijää, joista merkittävän osan muodostaa tuotekehitys, suunnittelu- ja testaushenkilöstö yhtiön teknologiakeskuksessa Oulunsalossa. Yhtiö rekrytoi viime vuonna 5 uutta henkilöä suunnitteluun ja testaukseen.

”Tuotekehitys ja suunnittelu ovat merkittävässä roolissa erityisesti OEM-asiakkaillemme; uusien OEM- projektien myötä tulemme tänäkin vuonna rekrytoimaan noin 5 uutta henkilöä palvelukseemme”, kertoo Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen. ”Tuotteemme valmistetaan alihankintana, joten välillisesti työllistämme suomalaisilla konepajoilla huomattavan määrän hitsaajia, kokoonpanijoita sekä toimitusketjun osaajia,” Lotvonen jatkaa.

Proventia testaa ja suunnittelee pakokaasun puhdistusjärjestelmiä dieselmoottorivalmistajille, mm. AGCO Powerille, joka on Proventian pitkäaikainen yhteistyökumppani tuotekehityksessä. Työkonevalmistajille, kuten suomalaiselle traktorivalmistajalle Valtralle, ruotsalaiselle metsäkonevalmistajalle Komatsu Forestille sekä japanilaiselle maatalouskonevalmistajalle ISEKI:lle Proventia tekee lopullisen konekohtaisen tuotesuunnittelun ja toimittaa järjestelmät suoraan tehdasasennuksiin. Lisäksi yhtiö toimittaa pakokaasunpuhdistusjärjestelmiä jo liikenteessä oleviin raskaisiin dieselajoneuvoihin suurkaupunkeihin ilmanlaadun parantamiseksi, mm. Lontoon kaksikerrosbusseihin.

”Liiketoimintamme kehitys on suoraan verrannollinen pakokaasun päästömääräyksien tiukentumiseen. Seuraava etappi on 2019, jolloin EU:ssa on ehdotettu otettavaksi käyttöön Stage 5 päästömääräykset,” Lotvonen toteaa. Ehdotetut päästömääräykset työkoneille vuodelle 2019 ovat niin tiukat, että niiden saavuttamiseksi moottorivalmistajien ja konevalmistajien on jatkossakin otettava käyttöön uusia pakokaasun jälkikäsittelyteknologioita. ”Proventian rooli on kehittää moottorivalmistajille määräykset täyttävät ratkaisut ja räätälöidä ne konevalmistajan koneisiin sopiviksi. Tarvitsemme uusia suunnittelijoita ja tuotekehityksen ammattilaisia, jotta pystymme vastaamaan uusien projektien ja määräysten haasteisiin. Tämä on toki positiivinen ongelma nykyisessä yleisessä taloustilanteessa,” Lotvonen kertoo.

Proventian liikevaihto ja kannattavuus on saatu viime vuosina hyvälle tasolle, mikä on luonut mahdollisuuden toiminnan kehittämiselle. Yhtiö ei ole tyytynyt pelkästään pakokaasujärjestelmiin, vaan on samalla kehittänyt omaa liiketoimintaansa sivuavan uuden tuoteperheen: erittäin kevyen ja helposti muotoiltavan lämmöneristysratkaisun. ”Tehokas lämmöneristys on nykyaikaisissa pakokaasun puhdistusjärjestelmissä tärkeää järjestelmän optimaalisen toiminnan kannalta, joten sitä kautta oli luonnollista kehittää omiin järjestelmiimme paras mahdollinen lämmöneristysratkaisu”, Lotvonen kertoo. Proventian lämmöneristysratkaisun käyttö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään pakoputkistoihin ja puhdistusjärjestelmiin vaan ratkaisu soveltuu kustannustehokkaana muihinkin moottorien ja koneiden osien eristämiseen. ”Tavoitteenamme on jatkossakin löytää uusia kiinnostavia innovaatioita ja teknologioita, joilla on synergiaa nykyiseen liiketoimintaamme”, Lotvonen jatkaa.

Lisätietoja: Jari Lotvonen, jari.lotvonen@proventia.com, puh. +358 400 684 072

 

Proventia Group Oy on kansainvälinen ympäristöteknologiayhtiö. Proventia kehittää ratkaisuja ja järjestelmiä päästöjen hallintaan ja energiatehokkuuden tarpeisiin. Yhtiön asiakkaita ovat mm. kansainväliset moottori- ja työkonevalmistajat.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs