Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Process Genius otti jätti harppauksen eteenpäin yhdessä Fortumin kanssa

NIA

Process Genius otti jätti harppauksen eteenpäin yhdessä Fortumin kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2016 klo 08:24
Julkaisija: NIA

Process Genius on vuonna 2013 perustettu joensuulainen ohjelmistoyhtiö, joka kehittää virtuaalikäyttöliittymiä teollisuudelle. Yritys liittyi vuonna 2015 keväällä Nordic Innovation Accelerator -palveluun, jossa törmäytetään suur- ja pienyrityksiä. ”Näin jälkikäteen voi sanoa, että tämä oli liiketoimintamme kehityksen kannalta käänteen tekevä liike”, toteaa Process Geniuksen toimitusjohtaja Jani Akkila alkuun.

Process Genius tehostaa teollisuuden toimintatapoja uudenlaisilla käyttöliittymillä, jotka kokoavat teollisuuslaitoksen taustajärjestelmistä tiedon helposti ymmärrettävään ja jäsenneltyyn muotoon. Yrityksen alkutaipaleella tärkeätä oli löytää kotimaisilta markkinoilta referenssiasiakkaita, joiden avulla tuotekehitykseen kerätään tietoa käyttökokemuksista ja -tarpeista sekä vauhditetaan ratkaisujen markkinointia.

Nordic Innovation Accelerator -palvelussa mukana oleva Fortum valitsi yhdeksi suojatikseen Process Geniuksen. Ohitusväylä Suomen suurimman energiayrityksen R&D-osastolle lämmitti, mutta yhteistyön luontevuus ja nopea eteneminen oli yllätys Akkilalle.

 ”Fortumiin sisään pääsy olisi ollut meidän kokoluokan yritykselle aikalailla mahdotonta tai vaatinut todella paljon työtä ja onnea”, toteaa Akkila. ”Koko prosessi oli siinä mielessä hieno, että se oli suoraviivaista toimintaa. Perinteinen byrokratia, papereiden siirtely ja sanojen helinä puuttuivat täysin. Fortumin ihmiset olivat sitoutuneet ohjelmaan alusta asti ja puhuimme heti ensimmäisessä tapaamisessa pilottiprojektin toteutuksesta. Saimmekin todella lentävän lähdön yhteistyölle ja pilottiprojektiin, jonka arvoa yrityksen kehitykselle ei voi olla korostamatta.”

Pilottiprojekti starttasi vuoden 2015 tammikuussa, käytännössä heti ohjelman aloituksen jälkeen. Pilottiprojektin tuloksena Fortum hyödyntää nyt Process Geniuksen ratkaisuja Joensuun pyrolyysilaitoksella, missä biomassasta tuotetaan bioöljyä. Laitoksesta tehtyyn 3D-malliin on tuotu visuaaliseen muotoon automaatio- ja huoltojärjestelmät. Eri komponentteja tarkastelemassa työntekijä saa muun muassa reaaliaikaisen näkymän niin huoltohistoriasta, käyttöohjeista kuin mahdollisesta sensoridatasta.

”Vuoden 2016 kesällä on tärkeä rajapyykki, jolloin ensimmäinen yhteistyöprojekti saadaan päätökseen. Tällöin käymme läpi seuraavia kehityskohteita ja näyttää vahvasti siltä, että yhteistyömme laajentuu ja syventyy tulevaisuudessa”, taustoittaa Akkila. 

Process Genius tuplasi liikevaihtonsa vuonna 2015. Tällä hetkellä meneillään oleva tilikausi näyttää hyvältä ja yritys on saanut Fortumin referenssin siivittämänä uusia asiakkuuksia isoista kansainvälisistä yrityksistä ja erityisesti vientiin keskittyvistä pk-yrityksistä.

”Suosittelen pienyrityksille Nordic Innovation Acceleratorin palvelua. Mielestäni olisi täysin järjetöntä olla hakematta siihen. Aloitteleva yritys pääsee testaamaan omaa tuotetta ja palvelua suuryrityksien johdolle, jolta saa suoraa palautetta sen toimivuudesta ja potentiaalista. Lisäksi suuryritykset voivat avata jatkoon päässeille mahdollisuuksia, jotka ovat toteutuessaan käänteentekeviä yrityksen kehitystä tarkastellessa”, lopettaa Akkila.

Lisätiedot

Process Genius Oy
Toimitusjohtaja Jani Akkila
0400 362024
jani.akkila@processgenius.fi

Green Campus Innovations Oy
Toimitusjohtaja Pertti Miettunen
040 557 3232
pertti.greencampusinnovations.fi

Nordic Innovation Accelerator Oy
Toimitusjohtaja Nina Harjula
050 518 0915
nina.harjula@nia.fi

 

Nordic Innovation Accelerator Oy

Nordic Innovation Accelerator Oy on avoin innovaatioalusta ja -verkosto.  Palveluitamme ovat esimerkiksi Corporate Venture -ohjelma ja Cleantech Venture Day -pääomasijoitustapahtuma. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden esitellä innovatiivisia ratkaisuja kansainvälisille verkostoille ja suuryrityksille. Nordic Innovation Acceleratorin pääomistajaksi tuli vuoden 2016 alussa Lappeenrannan teknisen yliopiston sijoitusyhtiö Green Campus Innovations, jonka hallinnoimasta kasvurahastosta sijoitetaan LUT:in tutkimuksessa syntyviin uusiin kasvuyhtiöihin.  Yhdessä Nordic Innovation Accelerator ja Green Campus Innovations tarjoavat ainutlaatuisen toimintamallin, jonka ydintehtävä on tarjota suuryritysten kehitystarpeisiin räätälöityjä ja kohdennettuja ratkaisuja.  Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi innovatiivisten ratkaisujen kartoittaminen Pohjoismaista sekä suuryritysten omien spinoffien tai tutkimusaihioiden eteenpäin vieminen laajan verkostomme kautta. Lisätietoa toiminnasta löytyy osoitteessa www.nordicinnovationaccelerator.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs