Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Postin pääluottamusmiehelle varoitus - puolusti asiakkaita ja postinjakajia

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Postin pääluottamusmiehelle varoitus - puolusti asiakkaita ja postinjakajia

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 13:54
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Postin johto antoi kirjallisen varoituksen Lapin alueen pääluottamusmiehelle tämän kerrottua Lapin Kansan toimittajalle postinjakelun ongelmista. Pääluottamusmies toi lehden haastattelussa 7.10. esiin huolen edustamiensa työntekijöiden työssä jaksamisesta ja Postin palvelulupauksista. Tätä ennen pääluottamusmies oli huomauttanut lukuisia kertoja työnantajaansa jakelun ongelmista. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää pääluottamusmiehen varoitusta käsittämättömänä.

- On tämä aika härskiä. Postia tuntuu huolettavan enemmän se, miksi pääluottamusmies kertoo jakelun ongelmista, kuin se mitä ongelmalle pitäisi tehdä, ihmettelee PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Postinjakelun ongelmat ovat valtakunnallisia ja jatkuneet jo puolitoista vuotta. Esimerkiksi viikolla 40 lähes 300 000 kotitalouden osalta postia ei pystytty jakamaan viitenä päivänä viikossa. Määrä on yli kymmenen prosenttia koko maan kotitalouksista. Todellinen syy ongelmiin on resurssipula. Jakajia on liian vähän ja jakelureitit ovat liian suuria.

Esimiehet ja työntekijät ovat ihmetelleet jo pitkään, miksi ongelmien annetaan jatkua. Jakamatonta postia makaa paikoitellen jakelutoimipaikoissa kasapäin, jakajat uupuvat eikä asiakkaille annettu laatu- ja palvelulupaus toteudu. Myös osoitteenmuutokset ja i-palvelulähetykset, joista asiakkaat maksavat, odottavat päiväkausia tekijäänsä.   

Postityöntekijät huolissaan asiakkaista ja työssä jaksamisesta

Posti esitti keväällä hallitusohjelmaan viiden päivän jakeluvelvoitteesta luopumista. Nyt se toteuttaa sitä itse seuraamalla katseella, kun asiakaslupaukset petetään, kansalaiset eivät saa postejaan ja postinjakajat uupuvat työtaakkansa alle. Postin johdon toiminta näyttää tarkoitukselliselta ja tahalliselta. Vastuullisen ja järkevän liiketoiminnan kannalta tämä on todella outoa.

Postityöntekijöillä on aina ollut korkea työmoraali. Asiakkaista välitetään ja jakelureitit halutaan jakaa loppuun. Liian pienillä resursseilla tämä ei kuitenkaan onnistu. Tähän Posti vastaa varoittamalla henkilöstön edustajaa, kun hän käyttää sananvapauttaan ja tuo julkisuudessa esiin huolen työntekijöiden työssä jaksamisesta ja palvelulupauksista.   

Lisätietoja:

Heidi Nieminen, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, OpusCapitassa, G4S Cash Solution Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa, Posten Ålandissa. PAU on noin 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs