Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » POP Vakuutus: Kevät tuo varkaan pihapiiriisi

Suomen Vahinkovakuutus Oy

POP Vakuutus: Kevät tuo varkaan pihapiiriisi

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2013 klo 10:30
Julkaisija: Suomen Vahinkovakuutus Oy

– Pitenevät, valoisat illat ovat takuulla monen mieleen. Valo vetää puoleensa kuitenkin myös ei-toivottuja vieraita, jotka kartoittavat kirkkaiden kesäiltojen aikana sopivia murto- ja varkauskohteita, POP Vakuutuksen kotivakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Krista Orassaari muistuttaa.

 

Kevät ja kesä näkyvät selkeinä piikkeinä kodeissa ja pihapiireissä tehdyissä omaisuusrikoksissa. Tilastokeskuksen keräämän tilaston mukaan touko-syyskuun aikana tehdään yli puolet kaikista kotiin kohdistuneista murroista ja näpistyksistä (Rikokset kuukausittain -tilasto, Tilastokeskus, 2012). Vilkkaimmin varkaat ovat liikenteessä heinä-elokuussa ja hiljaisinta on joulu-tammikuussa.

 

– Valon ansiosta varas näkee helposti, mitä pihapiiristä ja kodista löytyy. Siksi kaikki työkalut ja urheiluvälineet kannattaa säilyttää lukkojen takana, kun niitä ei käytä. Sama koskee myös irtotikkaita, joiden avulla murtovarkaan on helppo tunkeutua kotiin, Orassaari muistuttaa.

 

Viime vuonna vilkkainta aikaa näpistyksissä oli heinä-elokuu, jolloin niitä ilmoitettiin yhteensä 13 577 kappaletta. Varkaiden vakiosuosikkeihin pyörien lisäksi kuuluvat muun muassa sähkötyökalut, ruohonleikkurit, renkaat ja urheiluvälineet.

Näpistysten[1] lisäksi myös kotimurtojen määrä heinäkuussa 2012 oli yli kaksinkertainen hiljaisimpaan kuukauteen joulukuuhun nähden.

– Kotien lukitukset kannattaa hoitaa nyt kuntoon, sillä omaisuusrikokset kääntyvät nousuun heti huhtikuusta alkaen. Jos on kotoa pois pidempään, suosittelen sopimaan naapureiden kanssa kodin tarkkailusta. Moni varas on jäänyt neuvokkaan naapurin ansiosta kiinni, Orassaari vinkkaa.

Orassaaren mukaan koti kannattaa suojata myös rikosilmoitusjärjestelmän avulla. POP Vakuutus myöntää kotivakuutuksen rikosturvasta 50 prosentin alennuksen, jos taloudessa on käytössä rikosilmoitinjärjestelmä.

– Kun koti on suojattu vakuutusyhtiön hyväksymällä rikosilmoitinjärjestelmällä, ja se on estänyt vahingon syntymisen tai rajoittanut sen määrää, ei myöskään omavastuuta veloiteta. Suosittelen myös aina käyttämään turvalukkoa, kun on kotoa poissa. POP Vakuutuksessa välttyy omavastuulta, jos kotiin on murtauduttu turvalukolla lukitun oven kautta, Orassaari sanoo.

Vakuutusyhtiöiden välillä on suuria eroja siinä, miten ne korvaavat murto- tai anastusvahinkoja. Eroja syntyy myös asumismuodon mukaan.

- Kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota ikävähennyksiin. Meillä POP Vakuutuksessa ikävähennyksiä ei tehdä kahden ensimmäisen vuoden aikana, jos asiakkaalla on osoittaa tosite, mistä käy ilmi esineen hankintapäivä. Näin esimerkiksi anastetusta grillistä saa rahat täysimääräisenä takaisin kahden ensimmäisen vuoden aikana, Orassaari muistuttaa.

 

POP Vakuutuksen 5 vinkkiä ei-toivottujen kesävieraiden torjumiseksi

- Kerää pihapiirissäsi lojuvat puutarhatyökalut, urheiluvälineet ja pyörät lukkojen taakse, kun et käytä niitä.

- Muista lukita ulkorakennukset ja korvata ruostuneet riippulukot uusilla. Sulje myös portit ja korjaa rikkoutuneet aidat.

- Peitä tai “piilota” suuret esineet, joita ei voi siirtää sisätiloihin.

- Älä jätä tikkaita lojumaan pihapiirillesi tai jäteastioita lukitsematta toisiinsa, sillä ne tarjoavat täydellisen keinon murtovarkaalle päästä kurkistelemaan kotiisi.

- Muista turvata omaisuutesi kotivakuutuksella.

Lisätietoja:

POP Vakuutus

Krista Orassaari, tuotepäällikkö, koti- ja henkilövakuutukset

p. 050 548 1611, s-posti: krista.orassaari@popvakuutus.fi[1] Anastetun omaisuuden arvo on enintään noin 330 euroa.

Liitetiedostot

POP Vakuutus on verkossa toimiva vakuutusyhtiö, joka tarjoaa selkeitä ja kilpailukykyisiä vakuutuksia henkilöasiakkaille. Valikoimaan kuuluvat kaikki tavallisimmat henkilöasiakkaan tarvitsemat vahinkovakuutustuotteet, jotka liittyvät henkilöihin, ajoneuvoihin tai kiinteistöihin. POP Vakuutus on Suomen Vahinkovakuutus Oy:n aputoimi- ja markkinointinimi. Yhtiön omistaa POP Pankki -ryhmä. Yhtiön toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs