Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Pohjoismaiset kuntaministerit koolla Jyväskylässä 7. – 9.8.2013

Valtiovarainministeriö

Pohjoismaiset kuntaministerit koolla Jyväskylässä 7. – 9.8.2013

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2013 klo 15:23
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Pohjoismainen kuntaministerikokous järjestetään vuosittain. Suomi hoitaa kokouksen kiertävää isännyyttä tänä vuonna. Ministerit kokoontuvat hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen johdolla Jyväskylän seudulla 7. – 9.8.2013.

Tilaisuuden pääteemana on kuntalainsäädännön uudistustarpeet Pohjoismaissa . Suomessa kuntalain kokonaisuudistus käynnistyi vuosi sitten. Kokouksen toinen keskeinen teema on parhaillaan uudistettava kuntien valtionosuusjärjestelmä.

Pohjoismaisessa kunta- ja aluehallintotapaamisessa Jyväskylässä on mukana edustajia kustakin viidestä pohjoismaasta sekä Ahvenanmaalta. Kokouksen tarkoituksena on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia pohjoismaisten kollegoiden kesken. Tapaamisessa keskustellaan kunkin maan ajankohtaisista aiheista.

Suomen ajankohtaisia esiteltäviä teemoja kuntalain ja valtionosuusjärjestelmän uudistamisten lisäksi ovat mm. uusi kuntarakennelaki, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus, kuntien tehtävien arviointi ja Asiakaspalvelu 2014 –hanke ja kuntatalouden tilanne.

Pohjoismaiset kuntavieraat vierailevat Alvar Aalto –museossa (Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä) torstaina 8.8.2013.  Museovierailun aikana to 8.8. klo 11.15 – 12.00 tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella ministeri Virkkusta ja vieraita. Haastattelupyynnöt pyydämme etukäteen erityisavustaja Laura Rissaselle etunimi.sukunimi@vm.fi tai puh. 041 540 4505

Lisätietoja
erityisavustaja Laura Rissanen, puh. 041 540 4505
ylitarkastaja Suvi Savolainen, puh. 040 508 8108

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs