Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Plan Brothers ja Suomen Palopäällystöliitto yhdistivät voimansa sähköisen pelastussuunnitelmapalvelun kehitystyössä

Miktech Oy

Plan Brothers ja Suomen Palopäällystöliitto yhdistivät voimansa sähköisen pelastussuunnitelmapalvelun kehitystyössä

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2013 klo 09:15
Julkaisija: Miktech Oy

Suomen Palopäällystöliitto ja Miktech Oy:n start up -valmennukseen osallistuva Plan Brothers Oy sopivat yhteistyöstä Plan Brothersin Pelsu Pelastussuunnitelma -palvelun jatkokehityksessä. Yhteistyön tavoitteena on kehittää valtakunnallista palvelua lain vaatimusten sekä kiinteistön omistajien ja viranomaisten tarpeiden mukaisesti. Palvelulle on suuri tarve, sillä lainsäädäntö edellyttää pelastussuunnitelmien uudistamista 1.7.2013 mennessä noin 200 000 kiinteistössä.

Plan Brothersin Pelsu Pelastussuunnitelma on pelastussuunnitelmien sähköinen verkkopalvelu asuin- ja liikekiinteistöille. Verkkopalvelu mahdollistaa pelastussuunnitelmien laadinnan ja hallinnan verkossa. Suunnitelmat voi laatia itse, tai työn voi antaa Plan Brothersin ammattilaisten hoidettavaksi, jolloin Plan Brothers laatii suunnitelmat suositulla avaimet käteen -periaatteella.

Pelsu Pelastussuunnitelma on työkaluna vertaansa vailla, eikä Suomesta löydy vastaavia sähköisiä palveluita. Palopäällystöliitolla on puolestaan alan henkilöjärjestönä valtakunnallinen yhteistyöverkosto ja verkottunut toimintamalli, joka tukee palvelun kehitystä. Koko valtakunnan paras osaaminen alallamme yhdistyy tässä nyt kiinteistöjen turvallisuuden parantamiseksi, sanoo toiminnanjohtaja Ari Keijonen Suomen Palopäällystöliitosta.

Pelsu Pelastussuunnitelman tuotekehitys tapahtuu jatkossa Plan Brothersin ja Palopäällystöliiton edustajien muodostaman ohjausryhmän määrittämällä tavalla. Kehitystyössä hyödynnetään myös Palopäällystöliiton ympäri maata kiinteistön omistajilta ja valvontaviranomaisilta saamaa palautetta.

Palopäällystöliitto tekee työtä mm. palotarkastuskäytäntöjen yhtenäistämiseksi. Yhteistyössä voimme kehittää palveluamme näiden käytäntöjen rinnalla, jolloin kiinteistön omistajilla on aina parhaat mahdolliset välineet luoda pelastussuunnitelmat tarkastuskäytäntöjä vastaaviksi, toteaa Plan Brothers Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eetu Kirsi.

Tarkoitus on esimerkiksi ottaa tulityöt entistä vahvemmin huomioon kiinteistön suunnittelussa, ja luoda niille palvelussa oma moduulinsa. Asuin- ja liikekiinteistöille tullaan myös tarjoamaan koulutusta pelastussuunnitelmien jalkauttamiseksi, ja jatkossa kehitämme yhdessä uusia tuotteita palvelemaan yhä paremmin nykyisiä ja tulevia asiakkaita, Keijonen täydentää.

 

Lisätiedot:

Eetu Kirsi, hallituksen puheenjohtaja, Plan Brothers Oy, 050 403 2091, eetu.kirsi@pelastussuunnitelma.fi

Ari Keijonen, toiminnanjohtaja, Suomen Palopäällystöliitto, 040 588 4112, ari.keijonen@sppl.fi

Liitetiedostot

Pelsu Pelastussuunnitelma on Plan Brothers Oy:n tuote. Plan Brothers on toiminut asiakkaidensa turvallisemman huomisen puolesta jo vuodesta 2005. Joukkomme koostuu turvallisuusalan osaajista ja asiantuntijoista. Ydinosaamisemme on pelastus- ja turvallisuussuunnittelussa. www.pelastussuunnitelma.fi

Suomen Palopäällystöliitto — Finlands Brandbefälsförbund ry on vuonna 1932 perustettu valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu noin 2 000 pelastus- ja turvallisuusalan asiantuntijaa, palopäällystöä ja muita turvallisuusalan johtavassa asemassa olevia henkilöä. Järjestön tavoitteena on kohottaa jäsenistön ammattiosaamista sekä edistää ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta estää onnettomuuden jo ennalta ja toimia oikein erilaisissa vaaratilanteissa. Palopäällystöliitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Sen sijaan turvallisuuden edistäminen on tärkein tehtävämme. www.sppl.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechin Start Up -valmennus auttaa parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Start Up -valmennusta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan sosiaalirahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus. www.miktech.fi

Liitteen kuvassa vasemmalta: Eetu Kirsi, Ari Keijonen, Petri Lindh, Veera Heinonen, Konsta Vesterinen, Okko Kouvalainen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs