Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Palkka.fi-palvelua kehitetään

Valtiovarainministeriö

Palkka.fi-palvelua kehitetään

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2014 klo 13:31
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Pientyönantajat ja työntekijät pystyvät jatkossa ilmoittamaan nykyistä helpommin tietoja palvelussuhteesta. Hallitus esittää lainmuutoksia, jotka helpottavat lakisääteisten velvoitteiden hoitamista Palkka.fi-palvelussa.

Palkka.fi-palveluun ehdotetaan lisättäväksi työntekijäliittymä, jonka avulla työnantaja ja työntekijä voisivat antaa toisilleen palvelussuhdetietoja, jotka on määritelty laissa. Lisäksi Verohallinto voisi siirtää palveluun muutosverokorttitiedot.

Muutoksilla kevennettäisiin työnantajan ja työntekijän hallinnollista taakkaa muun muassa luopumalla paperisesta verokortista ja lisäämällä tietojen välittämistä sähköisesti palvelussa.

Hallitus antoi torstaina 28. elokuuta esityksen muutoksista pientyönantajan maksu- ja ilmoituspalvelujärjestelmästä annettuun lakiin sekä verotustietojen julkisuudesta ja salassapidosta annettuun lakiin.

Lakien on tarkoitus tulla voimaan 1. joulukuuta. Muutosverokorttitietojen välittäminen koskisi ensimmäisen kerran verovuoden 2015 muutosverokortteja.

Palkka.fi-palvelun kehittäminen on ollut osa valtiovarainministeriön koordinoimaa Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).

Lisätietoja:

ylitarkastaja Henna Ritari, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30591 etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs