Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Pääministeri Alexander Stubb Nuori Yrittäjyys ry:n kummiksi

Nuori Yrittäjyys ry

Pääministeri Alexander Stubb Nuori Yrittäjyys ry:n kummiksi

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 09:00
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Pääministeri Alexander Stubb ryhtyy Nuori Yrittäjyys ry:n kummiksi. Nuori Yrittäjyys ry on ylpeä saadessaan 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja vahvistavan toimintansa tueksi Alexander Stubbin kaltaisen yrittäjyyteen kannustavan ja nuoria innostavan roolimallin.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) rakentaa hyvinvoivaa Suomea kannustamalla nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä ja valmistamalla heitä työelämään. 2020-luvulla Suomessa tekevät töitä tämän päivän koululaiset ja heidän osaamisestaan huolehtiminen on tärkeää. Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnan kummiksi ryhtyvä pääministeri Alexander Stubb näkee nuorten merkityksen Suomen tulevaisuudelle keskeisenä.

– Suomi nousee vain työn kautta, tarvitsemme työtä ja yrittäjyyttä. Haluan kannustaa nuoria olemaan rohkeita, uskaltamaan, yrittämään ja kokeilemaan uutta. Meidän on yhdessä muutettava ilmapiiriä yrittäjämyönteisemmäksi ja vahvistettava nuorten työelämätaitoja. Olen päässyt tutustumaan Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan nuorten yritysten kautta mm. Porissa ja Espoossa. Hyvää työtä, Stubb kiittää. 

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnassa on tällä hetkellä mukana 52 000 lasta ja nuorta 800 koulussa ympäri maata. NY-toiminnassa nuoret oppivat käytännön työelämätaitoja kuten ongelmanratkaisukykyä ja vuorovaikutustaitoja. Samalla vahvistetaan nuorten kykyä vastuunkantoon, heidän oma-aloitteisuuttaan, itsevarmuuttaan ja omien vahvuuksiensa tunnistamista. Toiminnan vaikuttavuudesta kertoo se, että jopa 67 % NY Vuosi yrittäjänä
-ohjelman käyneistä harkitsee oman yrityksen perustamista.

– Tavoitteenamme on, että vuonna 2020 yrittäjyysohjelmiimme osallistuu Suomessa 100 000 lasta ja nuorta, mikä tarkoittaisi toimintamme ja vaikuttavuutemme tuplaantumista. Alexander Stubbin kaltaisen innostavan ja osaavan puolestapuhujan tuella tätä kunnianhimoista tavoitetta kohti on hyvä työskennellä, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen iloitsee.

Pääministerin kummiuden myötä NY-ohjelmiin osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus tavata inspiroivista kouluvierailuistaankin tunnettu Stubb. Ensimmäinen kohtaaminen on jo ensi viikolla, kun pääministeri avaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman Suomen finaalin Helsingin kauppakeskus Kampissa tiistaina 14.4. kello 13. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Pyydämme toimittajia ilmoittautumaan: heidi.jalonen(at)nuoriyrittajyys.fi.

Lisätietoja:

Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry
040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) vahvistaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa ­– tekemällä oppien. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yrittäjyys- ja kuluttajakasvatuksen malleja koulujen ja oppilaitosten käyttöön. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa NY-toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs