Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Oulun ammattikorkeakoulusta innovaatio-osaamista yrityksille

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulusta innovaatio-osaamista yrityksille

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 10:07
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana Tekesin innovaatiosetelikokeilussa, jossa pienet ja keskisuuret yritykset voivat ostaa asiantuntijapalveluita innovaatiotoimintansa kehittämiseen. Oamk tarjoaa yrityksille korkeatasoista osaamista ja toimia, joilla yritykset voivat kehittää tuotteitaan ja palvelujaan. Innovaatioseteliä voi hakea 3.10. alkaen.

– Innovaatioseteli on pienille ja keskisuurille yrityksille ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää korkeakoulujen osaamista. Me pystymme tarjoamaan yrityksille monipuolisia palveluita esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen, painettavan elektroniikan tuotekehitykseen tai vaikka liiketoiminnan kansainvälistymiseen, kertoo kehittämispäällikkö Jouko Isokangas Oulun ammattikorkeakoulusta.

Innovaatioseteli on osa hallituksen keväistä yrittäjyyspakettia. Kokeilu kuuluu osana Tekesin rahoituspalveluita. Setelin tavoitteena on kannustaa mikro- ja pk-yrityksiä innovaatiotoimintaan ja luoda sitä kautta kasvumahdollisuuksia. Setelin arvo on 5 000 euroa + alv. Yrittäjä saa valita innovaatiopalveluja tarjoavan tahon itse. Palveluntuottaja voi olla esimerkiksi ammattikorkeakoulu, yliopisto tai tutkimusorganisaatio.

Isokankaan mukaan setelin avulla yritys voi esimerkiksi tehdä nopeasti kokeiluja, demoja tai prototyyppejä selvittääkseen uuden tuotteensa tai palvelunsa käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta. Oamk voi myös auttaa yrityksiä erilaisissa arviointi-  tai testauspalveluissa tai ongelmien ratkaisemisessa. Setelillä ei ole toimialapainotusta.

Isokangas kehottaa yrityksiä ottamaan rohkeasti yhteyttä, sillä innovaatioseteliä koskeva prosessi on hyvin yksinkertainen. Oamk laatii yhdessä yrityksen kanssa toimintasuunnitelman, jonka jälkeen yritys voi jättää innovaatiosetelihakemuksen Tekesille.

– Haluamme olla aktiivisesti mukana tuottamassa pk-yritysten uutta liiketoimintaa ja kansainvälistymistä. Yritysten pulmiin ja kehittämistarpeisiin perehtyminen lisää myös opettajien ja opiskelijoiden tietämystä yritysmaailman ajankohtaisista asioista.

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Jouko Isokangas, p. 050 529 6384, jouko.isokangas@oamk.fi

www.oamk.fi/innovaatioseteli

Tekes: http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs