Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » OTSO METSÄPALVELUT IRTISANOO JA LOMAUTTAA HENKILÖSTÖÄÄN

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

OTSO METSÄPALVELUT IRTISANOO JA LOMAUTTAA HENKILÖSTÖÄÄN

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2014 klo 13:12
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

OTSO Metsäpalvelut aloitti YT -neuvottelut kesäkuussa 2014. Neuvottelut päättyivät tiistaina 26.8.2014. Työnantaja esittää 10 toimihenkilön irtisanomista, kohdennettuja lomautuksia ja koko henkilöstön lomautusta loppuvuoden aikana kahdeksi viikoksi.

 Toimenpiteiden perusteeksi työnantaja ilmoitti tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

 - Metsäalan asiantuntijat pitävät toimenpiteitä kohtuuttomina ja toimenpiteiden kohdentamista vääränä, kertoo pääluottamusmies Heikki Nivala.

- Esitetyt toimenpiteet vähentävät OTSO Metsäpalvelujen tuloja merkittävästi ja sitä kautta heikentävät edelleen työnantajan toimintamahdollisuuksia.

 - Metsäalan asiantuntijat pitävät välttämättömänä, että työnantaja ja lainsäätäjä vastaavat murrosvaiheen vaikeuksista esimerkiksi varmistamalla OTSO Metsäpalveluiden terveen rahoituspohjan ja tarvittaessa realisoimalla tuottamatonta pääomaa, toteaa Heikki Nivala.

 Laki Suomen metsäkeskuksesta on ollut voimassa vuoden 2012 alusta. Muutoksen yhteydessä päätettiin, että metsäkeskuksen metsäpalvelut eli nykyinen OTSO eriytetään metsäkeskuksen muusta toiminnasta. Tarkoitus oli, että metsäpalvelut toimivat markkinaehtoisesti ja hankkivat tulonsa ns. vapailta markkinoilta. Metsäpalveluiden markkinat ovat murroksessa, eikä kilpailu ole vakiintunut mm. lainsäädännön eriaikaisen voimaantulon vuoksi.  Markkinatilanne on edelleen vaikea ja se näkyy OTSO Metsäpalveluiden toiminnassa.

 Meton puheenjohtajan Håkan Nystrandin mukaan tulevaisuuden uhkana on Kemera – lainsäädännön (kestävän metsätalouden rahoituslain) mahdolliset muutokset ja rahoituksen väheneminen vuoden 2015 valtion talousarviossa.

 - Käytettävissä olevalla Kemera –rahoituksella on suora vaikutus metsänomistajan aktiivisuuteen käynnistää mm. ojitusalueiden hoito- ja mittavia tiehankkeita, Nystrand toteaa.

 – On syytä pitää mielessä, että näillä hankkeilla on myös merkittäviä paikallisia työllisyysvaikutuksia ja ne ovat keskeisiä perusinvestointeja tulevaisuuden puun saantiin.

 

Lisätietoja: pääluottamusmies Heikki Nivala, puh. 040 542 5353

järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, 0400 620 769

puheenjohtaja Håkan Nystrand, puh. 040 761 5176

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs