Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Osaamiskeskuksen tuella todellisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Miktech Oy

Osaamiskeskuksen tuella todellisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2012 klo 14:43
Julkaisija: Miktech Oy

Mikkelin seudun Osaamiskeskus sai erinomaiset arviot toiminnastaan Työ- ja elinkeinoministeriön Osaamiskeskusohjelman arviointityöryhmältä.

Osaamiskeskuksen toimintaa luonnehdittiin mittavaksi ja laajaksi. Arvioinnissa todettiin toiminnan kehittyneen edellisvuodesta selkeästi, ja Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen arvosanat paranivat vuonna 2011 tehtyyn arviointiin nähden. Arviointityöryhmä koostui Osaamiskeskusohjelman vastuuhenkilöistä, Teknologian kehittämiskeskus TEKES:n sekä Osaamiskeskusohjelman sihteeristön edustajista. Arvioinnissa käytetään vuosittain samoja kriteerejä, joten tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään.

Mikkelin seudun Osaamiskeskus on toiminut vuodesta 2003 Miktech Oy:n hallinnoimana. Se on ollut vuodesta 2007 alkaen mukana kahdessa valtakunnallisessa klusterissa, Nanoteknologian ja Uusiutuva metsäteollisuus-osaamisklustereissa.  Osaamisaloina ovat olleet viime vuosina ekotehokkaat materiaaliratkaisut ja ympäristöturvallisuus.  Toiminta on vakiintunut ja yhteistyökumppaneiden määrä laajentunut alkuvuosista.  Tämänkertaisessa arvioinnissa oli kiinnitetty erityisesti huomiota Mikkelin seudun teknologia- ja osaamislähtöisen profiilin sekä tunnettuuden ja uskottavuuden vahvistumiseen. Alueelle on luotu ”miniklustereita”, joiden avulla on saatu aktiivista toimintaa ja konkreettisia tuloksia.

”Toiminnan suunnittelun johdonmukaisuus sekä johtamisen positiivinen kehittyminen ovat tärkeitä viestejä ja huomioidaan myös tämän vuoden toiminnassa”, toteaa Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen vetäjä, kehitysjohtaja Juha Kauppinen Miktech Oy:stä. ”Tänä vuonna panostamme toiminnassamme erityisesti bioenergia- ja ympäristöturvallisuus -alojen liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen” jatkaa Kauppinen.

Ulkomaantoiminnoista kiitosta saivat Venäjälle, pääosin Pietariin ja Kiinan Shaoxingiin suuntautuva toiminta, joista on jo ollut konkreettista hyötyä alueen yrityksille. Erityisesti teknologiansiirto Venäjältä Suomeen on valtakunnallisesti vielä varsin uutta. Teknologiansiirroissa onnistumalla pystytään luomaan uusia käytäntöjä alueen yritystoiminnan kehittämiselle.

 

Lisätietoja
kehitysjohtaja Juha Kauppinen, Miktech Oy, p. 0440 361 616, juha.kauppinen@miktech.fi

www.miktech.fi

 

Mikkelin seudun Osaamiskeskus ”Ekotehokkaat materiaaliratkaisut ja ympäristöturvallisuus” toimii Etelä-Savossa ja erityisesti Mikkelin seudulla. Osaamiskeskuksen tehtävänä on edistää alueensa vahvojen osaamisalojen, uuden ympäristö-, energia- ja materiaaliteknologian kehittämistä ja soveltamista, verkottaa näitä kansallisesti ja kansainvälisesti sekä valmistella ja toteuttaa liiketoimintaosaamisen vahvistamiseen ja yritysten kilpailukyvyn parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen hallinnoijana toimii Miktech Oy. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs