Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Organisaatiodynamiikka FINOD ry 30 v juhlaseminaari

Organisaatiodynamiikka FINOD ry 30 v juhlaseminaari

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 22:47
Julkaisija: Finod ry

Mitä tapahtuu todella? 30 vuotta organisaatioilmiöiden ja vuorovaikutuksen näkyväksi tekemistä


Suomen Organisaatiodynamiikka FINOD ry järjestää 30 –vuotisen historiansa kunniaksi juhlaseminaarin keskiviikkona 4.2. Tieteiden talolla Helsingissä teemalla ”Mitä tapahtuu todella – 30 vuotta organisaatioilmiöiden ja vuorovaikutuksen näkyväksi tekemistä”.


FINOD on koko historiansa ollut edelläkävijä ja jäljenluoja syvällisen organisaatioiden tutkimuksen kentässä. Yhdistys on perustamisestaan lähtien lisännyt ymmärrystä organisaatioiden vuorovaikutusprosesseista tutkien yhteisöllistä kuuntelua, yksilöllistä kokemusta ja vuorovaikutussuhteita. Nopeasti muuttuvassa maailmassamme nämä lähtökohdat ja yhdistyksen organisaatioiden dynaamisuutta korostava näkökulma ovat ajankohtaisempia ja merkityksellisimpiä kuin koskaan.


Juhlaseminaarin alustuksissa käsitellään systeemisen organisaation kehittämisen historiaa ja tulevaisuutta. Alustuksina Työ- ja elinkeinoministeriön hankejohtaja Margitta Klemetti esittelee ”Euroopan paras työelämä 2020” hanketta, jossa myös FINOD on Metanoia Instituutin yhteistyökumppanina toimijana.
Frances Abraham Tavistock Instituutista Lontoosta alustaa Tavistockilaisen organisaation kehittämisen viime vuosikymmenistä. Tavistock Instituutin työ on ollut keskeinen vaikuttaja suomalaisessa ja eurooppalaisessa organisaation kehittämisen perinteessä.
Psykiatrian professori ja Finodin perustajajäsen Jouko Lönnqvist kuvaa organisaatioiden murrosten vaikutuksia yksilöön.

Finod – organisaatioiden tutkimuksen ja kehittämisen vaikuttaja ja edistäjä


Organisaatiodynamiikka  FINOD ry perustettiin 16.4.1984. Perustamisasiakirjan allekirjoittivat Harri Hyyppä, Ingrid Ensio, Heidi Lindroos, Jouko Lönnqvist, Asko Miettinen, Gustav Schulman ja Matti Brummer, joiden vaikutus suomalaisen psykologisen työn ja tutkimuksen alueella on ollut laaja ja  merkittävä.


Organisaatiodynamiikka Finod ry:llä on kaksoistehtävä.  Finod perustettiin tieteelliseksi yhdistykseksi, jonka tehtävänä on edistää organisaatioiden dynamiikan tutkimusta ja luoda edellytyksiä sen soveltamiselle. Samalla yhdistyksen tavoitteena on ollut myös edistää jäsenkunnan ammatillista kehittymistä alalla.
Molemmat perustehtävät ovat säilyneet toimintaa ohjaavina edelleen. Yhdistys on mukana yhteistyökumppaneidensa kanssa suunnittelemassa ja järjestämässä organisaatiodynamiikan tutkimusta ja koulutusta. Yhdistyksen jäsenet tarjoavat alan ohjaus- ja konsultaatiopalveluja sekä yksityisesti että osana erilaisten verkostojen toimintaa esim. ”Työelämä 2020” hanketta.
FINOD pitää yhteyttä vastaavaan toimintaan kotimaassa ja ulkomailla. FINOD luo aktiivisesti yhteyksiä tutkimus- ja tiedeyhteisöihin sekä systeemisyyden ja organisoitumisen kehittäjiin.

Organisaatiodynamiikka FINOD ry julkaisee yhdessä merkittävimmän yhteistyökumppaninsa Metanoia Instituutin kanssa kirjasarjaa, jossa on ilmestynyt tähän mennessä kolmetoista artikkelikokoelmaa organisaatioiden tutkimuksesta..

Yhdistykseen kuuluu 134 jäsentä, jotka edustavat laajasti työelämän eri tahoja ja tutkijoita -  yritysten edustajia, julkihallinnon toimijoita, konsultteja ja kehittäjiä. Jäsenten koulutustausta on laaja sosiaali- ja hoitotyöstä, yhteiskunta- ja kauppatieteisiin. FINOD on jäsentensä kautta laajalti kansainvälisesti verkostoitunut ja sillä on aktiivista toimintaa ja yhteistyötä keskeisten systeemistä lähestymistä edustavien instituuttien, kuten Tavistock Instituutin, OPUS:n  ja Il Nodo Groupin kanssa. Yhdistys järjestää vuosittain useita koulutus- ja jäsentilaisuuksia, joista esimerkkinä tammikuussa pidetyn kansainvälisen ”Listening Post” tapahtuman, joka tutkii yhteiskunnan hiljaisia signaaleja.

Tänä vuonna yhdistyksen merkittävimpiä tulevia tapahtumia ovat ”Organisaatio kokemuksena” tutkimuskonferenssi yhdessä yliopistojen kokemuksen tutkijoiden kanssa 13.-14.3.
Elokuun 27.-28. yhdistys toteuttaa yhdessä Metanoia instituutin kanssa osana ”Työelämä 2020” –hanketta organisaatiodynamiikan konferenssin teemalla ”Muutostyön jälkiä - kehittämisen ja konsultoinnin arvioinnin konferenssi”.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs