Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Oras kjøper Hansa fra IK Investment Partners

Oras Group

Oras kjøper Hansa fra IK Investment Partners

Pressmeddelande.
Publicerad: 17.09.2013 kl. 12:04
Utgivare: Oras Group

IK Investment Partners ("IK") IK2007 Fund har avtalt å selge Hansa Metallwerke AG ("Hansa"), en av Tysklands ledende produsenter av sanitærarmaturer til Oras Group. Transaksjonen er forventet sluttført innen utgangen av september 2013.

Hansa er en markedsleder for baderom- og kjøkkenarmaturer samt dusjløsninger i Tyskland og Østerrike og en anerkjent produsent av miljøvennlige og nyskapende produkter med høy kvalitet. I løpet av nesten tre år med IK eierskap har ledelsen og IK utvidet Hansa internasjonalt og forbedret sin konkurranseevne gjennom fokus på sin kjernekompetanse, restrukturering av sin produktportefølje samt optimalisering av produksjon og materialkostnader.

Oras, markedsleder i Norden, utvikler, produserer og markedsfører brukervennlige vann og energisparende sanitærarmaturer for kjøkken og bad og dusjløsninger. Så tidlig som på 1990-tallet introduserte Oras de første berøringsfrie og elektroniske kranene på det europeiske VVS markedet og er i dag ledende i markedsutviklingen med sine smarte kraner.

De to selskapene, Oras og Hansa, vil danne et nytt Oras Group og bli en ledende europeisk aktør med potensial for videre ekspansjon internasjonalt. Samlet omsetning vil utgjøre ca 260 millioner Euro. Begge merkevarene, Oras og Hansa vil bli videreført og utviklet etter transaksjonen.

Pekka Kuusniemi, President og CEO i Oras Group, beskriver oppkjøpet som et kvantesprang inn i det tyske og de kontinentale europeiske markedene: "De nordiske landene er våre hjemmemarkeder og vi har vært på jakt etter en effektiv måte å ekspandere inn i det europeiske kontinentet. Det tyske markedet alene er ti ganger større enn Finland og det står for nesten 20% av hele det europeiske markedet. Sammen som et nytt selskap, to ganger dagens størrelse på Oras og med en betydelig styrket markedsposisjon, er vi godt rustet for vekst. Hansa har en sterk markedsposisjon, svært anerkjent kvalitet og en sterk merkevare i Europa. Geografisk sett er Oras og Hansa en perfekt kombinasjon. Å forene krefter med Hansa forsterkes våre fremtidige muligheter betraktelig. Likevel er vi ydmyke for den krevende oppgaven en integrasjon av to selskaper av samme størrelse til en verdiskapende enhet innebærer."

Christopher Marshall, CEO i Hansa Group, ønsker også denne transaksjonen velkommen: "IK’s satsning på Hansas langsiktig suksess er betydelig og vil passe godt inn i Oras' familie drevet kultur. Vi bringer to komplementære selskaper sammen som begge er i god posisjon og har ambisjoner om å vokse. Begge selskaper produserer produkter av høy kvalitet, har respekterte merkevarer, kompetente medarbeidere og sterke posisjoner i sine respektive markeder. Vi kan lære mye av hverandre og finne synergier innen salg, drift og produktporteføljer. Det å kombinere våre styrker vil gjøre oss i stand til å oppnå markedsposisjoner selskapene ikke kunne klart på egen hånd."

Detlef Dinsel, Managing Partner i IK: "Salget av Hansa markerer den endelige overførselen av Hansa Group til to sterke strategiske partnere - Oras (HANSA) og Franke (KWC). Vi er fornøyde med å ha restrukturert Hansa og bedret selskapets konkurranseevne og lønnsomhet. Sammen vil Hansa og Oras vil være en sterk europeisk aktør som er klar til å ekspandere ytterligere i internasjonale markeder. Vi ønsker å takke Hansas ledelse og ansatte for den innsats og profesjonalitet de har utvist og ønsker dem lykke til i fremtiden."

For ytterligere informasjon, kontakt:

Pekka Kuusniemi, Oras Group
Tlf. +358 (0)50 537 3883
pekka.kuusniemi@oras.com

Christopher Marshall, Hansa Metallwerke AG
Tlf. +49 (0)711 1614 840
marshall@hansa.de

Detlef Dinsel
IK Investment Partners
Tlf: + 49 (0)40 369 8850

Charlotte Laveson, IK Investment Partners
Tlf: + 44 (0)207 304 71 36
charlotte.laveson@ikinvest.com

 

Bilagor

Oras er en ledende produsent av brukervennlige, vann og energisparende sanitærutstyr av høy kvalitet. Selskapet ble etablert i 1945 og er markedsleder i Nord-Europa. Oras er en familiebedrift eid av Oras Invest. Oras' hovedkontor ligger i Rauma, Finland og har fabrikker i Rauma og i Olesno, Polen. Selskapet har egen salgsorganisasjon i femten europeiske land. I 2012 utgjorde Oras' netto omsetning € 131 100 000 og har rundt 800 ansatte. www.oras.com

Hansa ble etablert i 1911 og er den nest største produsenten av sanitærarmaturer i Tyskland og er markedsleder i Østerrike. Hansa produserer innovative produkter i høy kvalitet og er en ledende leverandør innen området i den tysktalende del av Europa. Hansas hovedkontor ligger i Stuttgart og selskapet har to fabrikker, i Burglengenfeld, Tyskland og i Kralovice, Tsjekkia. Hansa har egen salgsstyrke i ni europeiske land samt i Kina. I 2012 utgjorde Hansas netto omsetning € 128 500 000 og har rundt 600 ansatte. www.hansa.com

Oras Invest er 100% eier av Oras Group. Oras Invest er et familieeid selskap med nesten 70 års erfaring fra industrielt entreprenørskap. Aktivt eierskap, langsiktig utvikling og bærekraftig verdiskapning danner kjernen i strategien til Oras Invest. Oras Invest er også den største eieren i de tre børsnoterte selskapene: Kemira (18%), Tikkurila (18%) og Uponor (23%). Oras Invest fokuserer sitt eierskap innen bygge industrien. Ved utgangen av 2012 utgjorde Oras Invests Net Asset Value € 617 millioner. www.orasinvest.fi

IK Investment Partners ("IK") er et europeisk private equity selskap med fokus på investeringer i regionene; Norden, Tyskland / Sentral Europa, Frankrike og Benelux. Siden 1989 har IK Funds investert ca € 5.6 mrd i over 80 europeiske selskaper. IK Fondene investerer i mellomstore selskaper som har stort forbedringspotensial og som opererer innen tjenesteyting, omsorg, industrivarer og forbruksvarer. Dagens portefølje består av 24 selskaper. www.ikinvest.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs