Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Oras Investin juhlavuosi 2015 – PITKÄJÄNTEINEN KEHITTÄMINEN TOI VAKAUTTA

Oras Invest

Oras Investin juhlavuosi 2015 – PITKÄJÄNTEINEN KEHITTÄMINEN TOI VAKAUTTA

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 10:00
Julkaisija: Oras Invest

Oras Invest Oy:n omistukset pysyivät vuonna 2015 ennallaan: Oras Group 100 %, Uponor 23 %, Kemira 18 % ja Tikkurila 18 %. Nyt jo 70 vuoden ikään ehtinyt perheyritys ja teollinen omistaja jatkoi yritystensä määrätietoista kehittämistä kestävään ja kannattavaan kasvuun. Pitkäjänteinen sitoutuminen yritysten strategiaan näkyi vuonna 2015 Oras Investin kaikkien yritysten suoriutumisena suhteellisen hyvin vaativissa oloissa. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 4,3 miljardiin euroon, ja ne työllistivät lähes 13 000 ihmistä 40 maassa.

Nettovarallisuus (Net Asset Value) kasvoi 795 miljoonaan euroon (732 miljoonaa euroa). Omistajan kokonaistuotto (Total Shareholder Return) kääntyi positiiviseksi ja oli 9 % (-6 %).

Oman pääoman suhde kokonaispääomaan jatkoi vahvistumistaan ja oli nyt 85 % (81 %) samalla kun nettovelkaantumisaste supistui edelleen 18 %:iin (23 %).

Toimitusjohtaja Jari Paasikivi: ”Monien päämarkkinoidemme jo vuosia jatkunut epävarmuus ei helpottanut vuonna 2015. Maailmalta kuului huolestuttavia uutisia ilmiöistä, joiden kaikkia vaikutuksia ei vielä tiedetä. Toimialamme, rakentaminen ja vesi, ovat keskellä globaalia muutosta. Tällaisissa oloissa korostuu yritystemme aktiivinen ja pitkäjänteinen kehittäminen niiden hallituksissa tiiviissä yhteistyössä johdon kanssa. Kehitämme jatkuvasti strategiaa, jolla pystymme varmistamaan haasteiden muuttamisen uusiksi mahdollisuuksiksi."

Oras Group onnistui kahdella brändillään, Oraksella ja Hansalla, säilyttämään vahvan markkina-asemansa tärkeimmillä kotimarkkinoillaan, Suomessa ja Saksassa, vaikka liikevaihto ja liikevoitto supistuivat.

Uponor paransi sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan huolimatta raaka-aineiden saatavuuden, hinnoittelun ja myynnin suurista kausivaihteluista. Euroopassa käynnistettiin merkittävä muutosohjelma kannattavan kasvun ja kustannustehokkuuden vahvistamiseksi. Pohjois-Amerikassa kasvu jatkui jo viidettä vuotta.

Kemira kasvatti liikevaihtoaan ja liikevoittoaan. AkzoNobelin paperikemianliiketoiminnan osto vaikutti kasvuun, ja sen integrointi onnistui suunnitelman mukaan.

Tikkurila koki Venäjän ruplan heikkenemisen liikevaihdon supistumisena, mutta kannattavuus pysyi hyvänä. Länsimarkkinoilla tulos parani, ja markkinaosuudet kasvoivat Puolassa ja Ruotsissa.

”Kannustamme yrityksiämme tuotekehitykseen ja innovaatioihin. Ne kaikki ovat teollisuuden sovellusten ja tuoteominaisuuksien edelläkävijöitä, ja sellaisina niiden tulee pysyä, aina askeleen edellä. Panostus osaamiseen luo vakaata perustaa kasvulle vaativissakin oloissa. Juhlimme viime vuonna 70. toimintavuottamme perheyrityksenä. Kaikki historiamme aikana ottamamme askeleet ovat lisänneet ymmärrystämme ja osaamistamme ja samalla mahdollistaneet uusien haasteiden kohtaamisen. Olemme pystyneet säilyttämään pitkän tähtäimen näkemyksen ja kasvamaan tasaisesti merkittäväksi yhteiskunnalliseksi arvontuottajaksi”, sanoo Jari Paasikivi.

Uutena Oras Investin hallituksen jäsenenä on aloittanut 14.4. Robin Lawther.

Lisätiedot: jari.paasikivi@orasinvest.fi puh. 010 28 68 112

Oras Investin vuosikertomus 2015 (www.orasinvest.fi) sisältää myös katsauksen perheyrityksen 70 vuoden kaareen teollisena omistaja ja yritystensä pitkäjänteisenä kehittäjänä. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs