Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Opiskelijat kisaavat meriteollisuuden ongelmiin ratkaisuja uusista näkökulmista

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Opiskelijat kisaavat meriteollisuuden ongelmiin ratkaisuja uusista näkökulmista

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2013 klo 16:04
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Nyt ollaan laatikon ulkopuolella! KaleidosCup haastaa nuoret ammattilaiset soveltamaan osaamistaan ja löytämään uusia näkökulmia meriteollisuuden yritysten määrittelemään haasteeseen.

Valtakunnallinen opiskelijakilpailu

KaleidosCup on valtakunnallinen korkeakouluopiskelijoille suunnattu innovaatiokilpailu, joka tarjoaa opiskelijoille tilaisuuden luoda kontakteja ja näyttää osaamisensa heille mahdollisesti oudolla alalla. Yrityksille kilpailu antaa mahdollisuuden näkyä nuorille tulevaisuuden työnantajana sekä löytää uudenlaisia näkökulmia sekä osaamista.

Joukkueet ovat tervetulleita osallistumaan kilpailuun ideoimaan meriteollisuuden tulevaisuutta Suomessa.

Intensiivinen kilpailupäivä Turun Logomossa

Kilpailu alkaa Logomo Byråssa heti aamulla 15. lokakuuta ja opiskelijat jättävät ehdotuksensa tuomariston arvioitavaksi iltapäivän päätteeksi seuraavana päivänä. Voittaja selviää 16.10. palkintojenjakotilaisuudessa Ravintola Koulussa klo 20.

Kolmihenkiset joukkueet pääsevät ensimmäisen päivän aikana ensin tutustumaan toisiinsa sekä oppivat uutta vierailemalla Turun telakalla sekä heittäytymällä luovuuteen Ylioppilasteatterissa. Toisena päivänä joukkueet rantautuvat työskentelemään ympäri Logomoa ja esittävät ratkaisunsa tuomaristolle, jossa on edustettuna STX Finland, Suomen Keksijäin keskusliitto ry, Suunnittelutoimisto Innollinen ja Koneteknologiakeskus ry.

Kuluttajan huomioiminen keskeinen palkitsemiskriteeri

Tuomarit arvioivat joukkueiden aikaansaannoksia teknisen ymmärryksen, kaupallisten mahdollisuuksien sekä luovuuden perusteella. Tärkeitä arviointikriteerejä ovat tuomareiden mukaan myös innovatiivisuus, kuluttajan huomioon ottaminen ja osallistujien innostuneisuus.

Kilpailu antaa mahdollisuuden testata omia rajojaan ja myyntihenkisyyttä. Työelämässä joutuu aina myymään omia ideoita tai jotain palvelua, joten tämä on hieno tilaisuus opiskelijoille harjoitella ja hioa taitojaan”, sanoo Logomo Byråssa yhden naisen yritystä pyörittävä Miia Liesegang Suunnittelutoimisto Innollisesta.

KaleidosCup on osa Luovuus ja kulttuuriset innovaatiot meri- ja metalliteollisuus hanketta

KaleidosCup-opiskelijakilpailu on osa Humanistisen Ammattikorkeakoulun koordinoimaa Kaleidoskooppi – Luovuus ja kulttuuriset innovaatiot meri- ja metalliteollisuudessa –hanketta. Kilpailu vastaa osaltaan meriteollisuuden haasteeseen löytää osaavaa työvoimaa ja parantaa kilpailukykyä.

”Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna ja oli kyllä mahtava kokemus nähdä, kuinka ammattimaisesti nuoret ottivat haasteen vastaan. Tapahtumaa kiiteltiin erityisesti siitä, että osallistujat saivat ihan oikean yrityslähtöisen haasteen sekä oppivat uutta alaa yrityksen edustajilta", toteaa Kaleidoskooppi-hanketta koordinoiva Rita Rauvola Humakista.

Medialla ja yleisöllä mahdollisuus seurata joukkeiden pitsauksia

Logomo Byrån tilat tuovat kilpailun lähemmäksi yleisöä. Muilla osallistujilla, yrityksillä ja medialla on mahdollisuus seurata kolmihenkisten joukkueiden pitsauksia Logomo byrossa 16.10. klo 14.30-16.30.Lisäksi tilaisuudessa on verkostoitumiskahvitilaisuus yrityksille, opettajille ja muille tapahtumasta kiinnostuneille Logomo Byrån Asemalla

 

Lisätietoja:

 

KaleidosCup-johtaja: Teemu Hiltunen, teemu.hiltunen@koneteknologiakeskus.fi p. 040 5526292
Kaleidoskooppi-hankekoordinaattori: Rita Rauvola, rita.rauvola@humak.fi ja p. 0400 349 368

http://www.kaleidoscup.fi ja http://www.kaleidoskooppi.fi

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs