Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Omaleimainen, merellinen ja sopivan kokoinen Kotkan-Haminan seutu

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Omaleimainen, merellinen ja sopivan kokoinen Kotkan-Haminan seutu

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2014 klo 10:02
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor järjesti tammi-helmikuussa kyselyn, jossa kerättiin ajatuksia seudun ylpeyden aiheista sekä vinkkejä seudun elinkeinomarkkinointiin.  Kyselyyn saatiin yhteensä 110 vastausta. Vastaajista noin 60 % oli Kotkan-Haminan seudulta, noin 5 % muualta Kymenlaaksosta, ja noin 35 % muualta Suomesta, eniten pääkaupunkiseudulta: n. 14 % vastanneista.

Ylpeydenaiheista suosituimmaksi nousi meri sekä saaristo ja Kymijoki. Omaleimainen rajaseudun historia ja kulttuuritarjonta, kuten Kymi Sinfonietta, mainittiin monessa vastauksessa. Kohteista nostettiin esiin erityisesti Maretarium, Merikeskus Vellamo ja Sirius, tapahtumista Meripäivät ja Hamina Tattoo. Puistot, erityisesti Sapokka, saivat myös paljon mainintoja. Haminan arkkitehtuuri, historiallinen keskusta ja bastioni sekä satamat ja niihin liittyvä historia nostettiin myös vastauksissa esille seudullisina ylpeydenaiheina.

Kotkan-Haminan seudussa kiehtoo meren läheisyys ja se että kaikki palvelut ja kohteet ovat lähellä ja helposti saavutettavissa.  Seudussa hienoa on myös pikkukaupunkimaisuus ja kotoisuus, hyvät palvelut, rauhallisuus ja elämisen väljyys. Vastaajat mainostaisivatkin seutua erityisesti elämänlaadulla, luonnolla ja hyvillä yhteyksillä. Myös paikallinen herkku, posso, sai oman maininnan kysyttäessä asiaa, jolla seutua voisi mainostaa. Kyselyyn vastaajat kokivat että meren läheisyyttä tulisi vaalia ja hyödyntää myös yritystoiminnassa ympäri vuoden. Mallia voisi ottaa vaikkapa Naantalista ja perustaa putiikkeja ja ravintoloita meren äärelle. Myös meriretkiä, elämys- ja ohjelmapalveluita tarjoavia yrityksiä sekä eri teemoihin liittyviä musiikki-, urheilu- ja lastentapahtumia toivottiin lisää. Monessa vastauksessa kannettiin myös huolta seudun työllisyystilanteesta. Seudulle toivottiinkin enemmän työpaikkoja ja koulutusmahdollisuuksia.

Kysyttäessä evästyksiä seudun kehittämiseen eniten toivottiin lisää seudun ja sen kohteiden mainontaa seudulla ja muualla Suomessa.  Yhteistyötä toivottiin enemmän erityisesti seudun kuntien välillä. Kyselyn perusteella palveluiden kehittämistä kaivataan erityisesti Jumalniemen kauppakeskuksen, Karhulan keskustan sekä Haminan eri alueilla. Seudulle toivotaan mm. hotellia, kylpylää, retkiluistelurataa, vesipuistoa lapsiperheille, mutta toisaalta myös seniorikylää ja luksusmökkejä matkailijoille.

Cursor Oy:ltä toivottiin mm. lisää luontomatkailuyrittäjätapahtumia ja olemassa olevien yritysten auttamista liiketoiminnan kehittämisessä.Cursor Oy sai toisaalta myös kiitosta ja menestyksen toivotuksia usealta vastaajalta.

Kysely liittyi Cursor Oy:n koordinoimaan Kaakko kasvuun -viestintähankkeeseen, joka on osa Kotkan-Haminan seudun uusitun elinkeinostrategian, Kaakko Kasvuun! -kasvuohjelman 2013–2017, toteuttamista.

Hankkeen tehtävänä on saada aikaan yhtenäinen ja positiivisesti erilainen elinkeinomarkkinoinnin linjaus ja toimenpidesuunnitelma, jonka avulla seudun elinkeinomarkkinointi on hyvin kohdennettua ja hyödyntää ennakkoluulottomia ratkaisuja. Seudun elinkeinomarkkinoinnin konsepti valmistuu kesän alussa. 

Cursor Oy haluaa kiittää lämpimästi kaikkia kyselyyn vastanneita. Kyselystä saadut näkemykset, ideat ja vinkit ovat tärkeitä seudun elinkeinomarkkinoinnin suunnittelussa sekä muussakin seudun kehittämistyössä. Vastauksista löytyy arvokkaita vinkkejä myös seudun matkailumarkkinointiin. 

Lisätietoja kyselystä ja viestintähankkeesta:

Viestintäpäällikkö Hanna Nieminen: puh. 040 190 2507 hanna.nieminen@cursor.fi

Projektipäällikkö Marjo Luomi: puh. 040 1902575 marjo.luomi@cursor.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs