Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Oma Säästöpankki Oyj: Teimme historiaa!

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki Oyj: Teimme historiaa!

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 08:55
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Osuuspankkitoiminnan ja Säästöpankkitoiminnan välinen raja-aita kaatui ensimmäistä kertaa Suomen pankkihistoriassa 30.9., kun Pyhäselän Paikallisosuuspankki ja Joroisten Osuuspankki siirsivät pankkitoimintansa Oma Säästöpankille.

Yhdistymisten myötä Oma Säästöpankki on noussut todella varteenotettavaksi toimijaksi Suomen pankkisektorilla.

– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Oma Säästöpankkiin on juuri yhdistynyt merkittävä määrä kannattavaa, valmiiksi pääomitettua pankkitoimintaa, sanoo Oma Säästöpankki Oyj:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

– Erityisesti arvostamme suurta tyytyväisten asiakkaiden joukkoa, joka liittyi yhdistymisten myötä asiakaskuntaamme sekä osuuspankeista siirtynyttä ammattitaitoista henkilökuntaa.

Positiivista kehitystä

Tuloksentekokykyyn ja kustannustehokkuuteen liiketoimintojen yhteen liittäminen vaikutti selvästi positiivisesti.

– Osuuspankeista siirtyvä liiketoiminta kartutti Oma Säästöpankin tasetta yhteensä noin 170 miljoonalla eurolla. Kyllä tämä oli meille merkittävä kehitysaskel, Pasi Sydänlammi kertoo.

Tapahtuma kasvatti Oma Säästöpankin toimipisteiden määrää yhteensä viidellä konttorilla. Nyt Oma Säästöpankki palvelee asiakkaitaan 44 konttorissa.

Pankkialan murros

Liiketoimintojen yhdistämisen taustalla oli jatkuvasti kiristyvä pankkialan säätely, joka lisää byrokratiaa ja kustannuksia. Pienten pankkien voi olla hankala selviytyä niistä. Sen vuoksi yhdistyminen Oma Säästöpankkiin nähtiin näissä kyseisissä osuuspankeissa erinomaisena ratkaisuna. Kaikille osapuolille oli ensiarvoisen tärkeää, että omistukset säilytetään paikallisena ja näin myös tapahtui. Kun päätöksenteko säilyy paikallisena, ollaan lähellä asiakasta.

– Oma Säästöpankin tarkoitus on vahvistaa suomalaisen paikallispankkitoiminnan edellytyksiä. Kun kustannustehokkuus paranee, sen hyödyt välittyvät suoraan asiakkaille edullisina ja hinta-laatusuhteeltaan hyvinä palveluina. Oma Säästöpankki haluaa aina tarjota paikkakunnan parasta pankkipalvelua, Pasi Sydänlammi toteaa.

Lisätietoja:

Oma Säästöpankki Oyj, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi, 045 657 5506

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,9 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 125.000 asiakastaan 44 konttorin ja lähes 250 rahoitusalan asiantuntijan voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs