Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » OLKILUOTO 3: Automaatiojärjestelmän testaus alkaa

AREVA

OLKILUOTO 3: Automaatiojärjestelmän testaus alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 11:47
Julkaisija: AREVA

AREVAn OL3:n EPR-reaktorin automaatiojärjestelmän testaus alkoi 1. huhtikuuta AREVA:lla Erlangenissa Saksassa. Automaatiojärjestelmä on reaktorin toiminnassa keskeinen elementti, joka valvoo ja ohjaa ydinvoimalan toimintaa. AREVA-Siemens konsortion toimittamien automaatiojärjestelmädokumenttien laadun perusteella TVO hyväksyi testien aloituksen.

”Olkiluoto 3 -projekti on saavuttanut tärkeän vaiheen. Teknologiamme täyttää tiukimmatkin  turvallisuusvaatimukset ja on lisensioitu jo 16 maassa varustamaan 80 ydinreaktoria 14 erityyppisen suunnittelun mukaan. Ranskan, Ison-Britannian ja Kiinan turvallisuusviranomaiset ovat hyväksyneet teknologiamme käytön EPR-reaktorissa. Teknologisen johtajuutemme avulla edistymme myös Suomessa ”, sanoi AREVAn operatiivinen johtaja Philippe Knoche.

Nyt käynnissä olevan testauksen jälkeen automaatiojärjestelmä kuljetetaan Suomeen ja asennetaan paikoilleen Olkiluotoon, missä automaatio testataan kokonaisuudessaan ennen reaktorin käyttöönottoa.

 

AREVA tarjoaa kansainvälisesti huippulaadukkaita ratkaisuja hiilidioksidittomaan energiantuotantoon sekä sähkönsiirtoon ja -jakeluun. Yhtiö on maailman johtava ydinenergiatekniikassa ja ainoa, joka tarjoaa laaja-alaisesti kaikki ydinenergiaan liittyvät palvelut. AREVA on sähkönsiirto- ja jakeluteknologian markkinajohtaja. Se tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman ratkaisuja sähkönjakelun varmuuteen ja energiatehokkuuteen. AREVA:n strategia tähtää kestävään kehitykseen. Yhtiö kehittää ja laajentaa uusiutuvan energian teknologiaa tuuli- aurinko-, bio- ja vesivoiman aloilla. AREVA auttaa planeettamme sen vuosisadan suurimmissa haasteissa: Se saattaa energian kaikkien saataville, suojelee ympäristöä ja toimii vastuullisesti tulevia sukupolvia ajatellen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs