Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ohutlevypäivät ja Plootu Fennica -kilpailu Konepaja 2016 -messujen yhteyteen

Tampereen Messut

Ohutlevypäivät ja Plootu Fennica -kilpailu Konepaja 2016 -messujen yhteyteen

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2015 klo 15:11
Julkaisija: Tampereen Messut

TAMPEREEN UUDET KONEMESSUT KIINNOSTAVAT ALAN YRITYKSIÄ

Metalliteollisuuden messumekassa Tampereella järjestetään Konepaja 2016 -messut 15.–17.3.2016. Uudet metalliteollisuuden kone- ja laitemessut ovat herättäneet suurta kiinnostusta alan yritysten keskuudessa ja näyttelypaikat käyvät kaupaksi vauhdilla. Konepajan yhteydessä pidetään myös Ohutlevypäivät ja jaetaan Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun palkinnot. Samaan aikaan toteutetaan Pohjoismaiden merkittävimmät hitsausalan ammattimessut Nordic Welding Expo 2016.

– Konepaja 2016 esittelee metalliteollisuuden uusimmat koneet ja laitteet alan yritysten kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantamiseen. Sisältö on suunnattu etenkin kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille. Uusi tapahtuma on saanut konepajateollisuuden toimijoiden keskuudessa innokkaan vastaanoton. Yhdessä hitsausalan NWE-messujen kanssa Konepaja muodostaa tapahtumakokonaisuuden, jonka alan toimijat kokevat vastaavan alan nykyisiä tarpeita. E-hallin näyttelypaikoista on varattu jo 90 prosenttia ja A-hallista yli 60 prosenttia, mikä on loistava tilanne kymmenen kuukautta ennen tapahtumaa, sanoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.   

– Pirkanmaa on konepajojen kehto, joten samalla myös luonteva paikka alan messuille. Alihankinta-messuilla metalliteollisuuden yritykset myyvät vuosittain omaa osaamistaan ja kapasiteettia, mutta uusille Konepaja-messuille nämä toimijat tulevat kävijöinä katsomaan uusia koneita ja laitteita. Suomessa on noin 10 000 konepajaa, joten kävijäpotentiaalia riittää. Konepaja-messuilla asiakkaat pääsevät tutustumaan kone- ja laiteuutuuksiin, työkaluihin sekä viimeisimpiin ratkaisuihin liittyen automaatioon, robotiikkaan, kunnossapitoon ja teollisuuden palveluihin. Hallit ovat siis täynnä koneita ja laitteita, joten tämän messuvierailun anti ei pohjaudu vain videoiden ja esitteiden kautta saatuun tapahtumakokemukseen, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.   

Ohutlevypäivät sopivat Konepaja-messujen yhteyteen – alan toimijat saman katon alla

Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä järjestää vuosittain Ohutlevypäivät, jotka on tarkoitettu ohutlevytuotteen suunnittelusta, valmistuksesta ja käytöstä sekä opetustoimesta vastaaville henkilöille. Vuonna 2016 Ohutlevypäivät pidetään Konepaja-messujen yhteydessä.

– Ohutlevypäivät esittelevät ohutlevytuotteiden käyttökohteita ja valmistusmenetelmiä, alan uusia innovaatioita ja tekniikoita sekä tutkimus- ja kehityshankkeita. Kevään Konepaja-messut on erinomainen paikka Ohutlevypäivien toteuttamiseen, sillä teemat liittyvät tiiviisti toisiinsa ja tuolloin kaikki alan tärkeät toimijat ovat koolla saman katon alla. Uudet metalliteollisuuden kone- ja laitemessut sekä samanaikaisesti pidettävät hitsausmessut tarjoavat kiinnostavaa sisältöä ja nähtävää Ohutlevypäivien vieraille. Luvassa on varmasti antoisa tapahtumakokonaisuus, josta jäsenemme saavat uusia ajatuksia ja kontakteja. Tampereen seudulta löytyy myös hyviä kohteita yritysvierailuille, jotka ovat perinteisesti osa Ohutlevypäivien ohjelmaa, kertoo Ohutlevytuotteet-toimialaryhmän puheenjohtaja, Technical Development Manager Juha Tuomisto SSAB Europe Oy:stä.

Plootu Fennica -kilpailulla etsitään teollisen muotoilun ja tuotesuunnittelun uusia helmiä

Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä järjestää joka toinen vuosi teollista muotoilua ja tuotesuunnittelua esittelevän Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun. Nyt kahdeksannen kerran järjestettävään suunnittelukilpailuun voi osallistua kuka tahansa ohutlevystä tehdyllä tuotteella tai osalla. Kilpailuaikaa on tammikuuhun 2016 saakka. Voittajat palkitaan maaliskuussa Konepaja 2016 -messuilla.

– Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun tavoitteena on löytää uudenlaisia tuotteita, joissa ohutlevyllä on olennainen osa muotoilussa, valmistustekniikassa, rakenteessa tai innovatiivisuudessa. Kilpailussa on kolme tasavertaista sarjaa: teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset. Jokaisen sarjan voittaja palkitaan rahapalkinnolla ja lisäksi tarjolla on kunniamainintoja sekä julkisuutta. Koko kilpailun paras tuote valitaan vuoden ohutlevytuotteeksi ja pääpalkinto on 5000 euroa, sanoo Ohutlevytuotteet-toimialaryhmän asiamies Arto Kivirinta Teknologiateollisuus ry:stä.

Konepaja ja NWE tarjoavat synergiahyötyjä – hitsausmessuilla kilpaillaan ja palkitaan alan osaajia

Konepaja ja NWE esittelevät metalliteollisuuden uusimmat koneet ja laitteet alan yritysten kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantamiseen. Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnattujen tapahtumien tuoteryhmiä ovat työstökoneet, levykoneet, hitsaus ja liittäminen, työkalut, automaatio ja robotiikka, kunnossapito sekä teollisuuden palvelut. Konepajoissa hitsaus-, leikkaus-, työstö- ja levykoneet sekä työkalut kuuluvat yhteen, joten Pohjoismaiden merkittävimpien hitsausalan NWE 2016 -messujen toteuttaminen samanaikaisesti Konepaja 2016 -messujen kanssa tarjoaa alan toimijoille huomattavia synergiaetuja.

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys SHY järjestää kuudensien NWE-messujen yhteydessä jälleen Nuorten SM-hitsauskilpailut, jossa alle 21-vuotiaat ammattikoulussa opiskelevat ja jo jonkin aikaa työelämässä olleet nuoret hitsaajat ottavat mittaa toisistaan. Lisäksi messuilla järjestetään toista kertaa Robottihitsauskilpailut. SHY palkitsee messuilla perinteiseen tapaan myös alan osaajia. Vuoden Hitsaushuippu -tunnustuspalkinnot jaetaan alalla ansioituneelle yritykselle, tutkimus-/tarkastusyksikölle ja koulutusorganisaatiolle. Lisäksi palkitaan vuosien 2014 ja 2015 parhaat hitsaustekniikan diplomityöt ja Hitsaustekniikka-lehden artikkelit.

Konepaja 2016 vastaa alan toimijoiden nykyisiin tarpeisiin

Tampereen Messut Oy järjestää Konepaja-messut tiiviissä yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa. Lähtökohtana on toteuttaa alan yritysten toiveiden ja tarpeiden mukainen tapahtuma. Lue Konepaja-messujen nettisivuilta alan toimijoiden ajatuksia uudesta tapahtumasta. Haastattelussa asiamies Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksestä, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Metallintyöstökonejaoston puheenjohtaja, toimitusjohtaja Petri Järvinen Cron-Tek Oy:stä, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Hyvönen Machine Tool Center Oy:stä, toimitusjohtaja Risto Käkelä Avant Tecno Oy:stä, toimitusjohtaja Kari Sorjonen Tasowheel Group Oy:stä ja toiminnanjohtaja Jouko Lassila Suomen Hitsausteknillisestä Yhdistyksestä: www.konepajamessut.fi (Ajankohtaista).

Konepaja -messut ja Nordic Welding Expo -messut 15.–17.3.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tampereen Messut Oy järjestää Konepajan yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Metallintyöstökonejaoston sekä Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmän kanssa. NWE-messut järjestetään yhteistyössä Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys SHY:n kanssa.   

Lisätiedot: www.konepajamessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi

Seuraa Twitterissä: @TampereenMessut, #Konepaja, #NordicWeldingExpo

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Konepaja 2016:
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi

Ohutlevypäivät ja Plootu Fennica -kilpailu: Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmän
puheenjohtaja Juha Tuomisto, puh. 020 592 5456 tai asiamies Arto Kivirinta, p. 040 544 1574

NWE 2016:
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi

SHY: Jouko Lassila, toiminnanjohtaja, p. 040 589 7071,
jouko.lassila(a)shy.inet.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs