Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Nyt juodaan Ruotsi kumoon – kahvilla

Nyt juodaan Ruotsi kumoon – kahvilla

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 12:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Ei ole aihetta, josta suomalaiset ja ruotsalaiset eivät saisi syytä kilpailla maaotteluhengessä. Huhtikuussa me suomalaiset voimme peitota ruotsalaiset kahvinjuonnissa. Se käy helposti kahvin voimalla R-kioskeissa.

 Suomen suurin take-away-kahvien myyjä R-kioski kilpailee samaan Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvan ruotsalaisen Pressbyrån-kioskiketjun kanssa kahvinmyynnissä 1.4.-1.5. Kahvimaaottelun aikana R-kioskin myyjillä on henkeen sopivat paidat, joissa lukee Juo Ruotsi kumoon*, ja alapuolella on teksti *kahvilla.

R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin toteaa, että suomalaiset ovat maailman johtava kahvinjuontikansa. Euromonitorin tilastojen mukaan kulutamme henkeä kohti noin 12 kiloa raakakahvia vuodessa, kun taas ruotsalaiset tyytyvät 7–8 kiloon. Innokkaasta kahvittelustamme huolimatta ruotsalaiset ostavat puolitoistakertaisen määrän take-away-kahveja Pressbyrånin kioskeilla R-kioskin myyntilukuihin verrattuna.

R-kioski tutki viime vuonna suomalaisten kahvinjuontia*. Kyselyssä selvisi, että suomalaiset juovat kahvinsa vielä mieluiten vaaleapaahtona eivätkä suosi erikoiskahveja. Tummapaahtoinen kahvi on Etelä-Suomessa jo toiseksi suosituinta. Kyselyyn vastanneista yli puolet ostaa kahvin mukaan vähintään kerran kuukaudessa. Take-away-kahvin ostaminen on Schalinin mukaan Suomessa selvässä kasvussa.

R-kioskin kahvimaaottelu on urheiluhenkinen kisailu kahvin myynnistä. Kahvimaaottelu on Ärrällä revanssi, koska kuningaskuntalaiset veivät viime vuonna voiton yli miljoonan Kismet-patukan myyntikisassa.

 – Ei meillä mene kuppi nurin häviönkään hetkellä, koska sittenhän on taas hyvä hetki keittää kioskilla kahvit, naurahtaa Schalin.

*R-kioskin kahvikysely vuodelta 2015. Kyselyyn vastasi 556 kuluttajaa, jotka ovat ostaneet take-away-kahveja. Kyselyn toteutti Research Insight Finland nettipaneelina heinä–elokuussa.

 

Median yhteydenotot, kuvat, haastattelut ja vierailut:

Ann-Charlotte Schalin, markkinointijohtaja, R-kioski Oy, p. 020 554 4205, ann-charlotte.schalin(at)r-kioski.fi

Karin Gummerus, viestintä, R-kioski Oy, p. 020 554 4150, karin.gummerus(at)r-kioski.fi

Liitetiedostot

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 615 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %. 

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2015 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,6 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 400. Vuonna 2015 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,0 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 36 000. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs