Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Nuoria houkuteltiin yrittäjiksi pelin keinoin Mikkelin digitaalisessa kaupunkiseikkailussa

Miktech Oy

Nuoria houkuteltiin yrittäjiksi pelin keinoin Mikkelin digitaalisessa kaupunkiseikkailussa

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2013 klo 08:05
Julkaisija: Miktech Oy

Digitaalinen kaupunkiseikkailu keräsi syyskuun ensimmäisellä viikolla Mikkelin kaupunkikeskustaan nuoria pelaamaan, seikkailemaan ja löytämään kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia työhön, opiskeluun ja yrittämiseen. Miktech Oy:n MikkeliES-yhteisön rastilla nuoria houkuteltiin yrittäjiksi.

Digitaalinen kaupunkiseikkailu muutti Mikkelin keskustan interaktiiviseksi pelikentäksi, jossa pelaajat suunnistivat rasteilta toiselle älypuhelinsovelluksen avulla. Pelin tavoitteena oli parantaa nuorten työllistymistä: seikkailu saattoi yritykset ja työnhakijat yhteen ja aktivoi nuoria hankkimaan arjessa selviytymisen taitoja.

Miktech Oy:n MikkeliES-yhteisön rastin teemana oli yrittäminen. Pelaajat saivat rastilla tietoa yrittäjyyden mahdollisuudesta sekä tuoreesta MikkeliES- eli Mikkeli Entrepreneurship Society -yhteisöstä ja sen toiminnasta. MikkeliES auttaa ja sparraa yrittäjyydestä kiinnostuneita ja tulevia yrittäjiä liikeideoiden kehittämisessä ja innovatiivisten startup-tiimen syntymisessä sekä järjestää yrittäjyyteen liittyviä, innostavia tapahtumia.

Mikkelin digitaalinen kaupunkiseikkailu rakennettiin kaupungin, julkisten organisaatioiden ja yritysten yhteistyöllä. Myös tekninen toteutus oli paikallista käsialaa: mobiilisovelluksen ja pelin suunnittelusta vastasivat yhteistyössä mikkeliläiset yritykset OiOi Collective Oy ja Observis Oy. Molemmat yritykset Miktech Oy:n start-up-valmennusyrityksiä. 

Lisätietoja:

Olli Marjalaakso, MikkeliES -bisnesyhteisön rakentaja, Miktech Oy, 050 439 8148, olli.marjalaakso@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs