Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Nopeat ehtivät vielä hakea opiskelupaikkaa

Turun ammattikorkeakoulu

Nopeat ehtivät vielä hakea opiskelupaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 14:44
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaku päättyy 1.10.

Turun AMK:n syksyn yhteishaussa on mukana mielenkiintoisia koulutuksia, joista osa on haussa vain syksyllä. Syksyn 2013 yhteishaussa valitut opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuussa 2013.

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla yhteishaussa on mukana bioanalytiikan, hoitotyön, radiografian ja sädehoidon sekä sosiaalialan koulutukset. Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutuksessa haetaan suoraan koneautomaatiotekniikan suuntautumiseen ja liiketalouden koulutusohjelmaan hakevat suuntautuvat tietojenkäsittelyyn.

Aikuisille sairaanhoitajien ja oikeustradenomien koulutusta

Aikuisten tutkintoon johtavassa koulutuksessa on syksyn haussa tarjolla kaksi vaihtoehtoa: liiketalous ja hoitotyö. Hoitotyön koulutusohjelmasta valmistuu sairaanhoitajia ja liiketalouden koulutusohjelmasta tradenomeja, jotka suuntautuvat opinnoissaan juridiikkaan.

Aikuisten tutkintoon johtava koulutus on erinomainen tilaisuus hankkia AMK-tutkinto vaikka työn ohella. Pohjakoulutusvaatimukset ja valintaperusteet vaihtelevat koulutusohjelman mukaan.

Kiinnostaako ylempi AMK-tutkinto terveysalalla?

Syksyn haussa voi hakea suorittamaan myös ylempää AMK-tutkintoa. Terveyden edistämisen koulutusohjelmaan voivat hakea henkilöt, joilla on AMK-tutkinto tai aikaisempi terveysalan opistotutkinto yhdessä soveltuvan korkeakoulututkinnon kanssa sekä vähintään kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta.

Terveyden edistämisen tutkinnon suorittaneet voivat toimia muun muassa terveydenhuollon palvelu- ja yritystoiminnan kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä, erityisesti terveyden edistämisen asiantuntijana sekä lähi- ja keskijohdon esimiestehtävissä.

Syksyllä 2014 ammattikorkeakouluun haetaan korkeakoulujen yhteisessä yhteishaussa

Vuoden 2013 syksyn yhteishaku on viimeinen laatuaan. Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haetaan syksystä 2014 lähtien kaikkien korkeakoulujen yhteisessä yhteishaussa. Opiskelijavalintoja uudistamalla pyritään esimerkiksi alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää sekä kohdentamaan opiskelupaikat nykyistä paremmin.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutustarjonta ja hakupalvelut löytyvät syksyn 2014 korkeakoulujen yhteishausta lähtien yhdestä palvelusta. Ensi vuonna sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin haetaan siis yhteisellä lomakkeella.

Korkeakoulujen syksyn 2013 ja kevään 2014 yhteishaut toteutetaan vielä nykykäytännön mukaisesti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen erillisinä yhteishakuina nykyisillä järjestelmillä. Korkeakoulut voivat syksyn 2014 yhteishausta lähtien myös halutessaan varata aloituspaikkoja ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Ammattikorkeakouluopinnot ovat jatkossakin hyvä vaihtoehto

Vaikka ammattikorkeakouluun ja yliopistoon haetaan jatkossa samassa yhteishaussa, ammattikorkeakoulu tulee varmasti jatkossakin olemaan monelle ensisijainen vaihtoehto ja ensimmäinen hakutoive yhteishaussa.

Kati Pitkänen opiskelee Turun AMK:ssa liiketaloutta juridiikkaan suuntaavassa aikuisten tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Parasta opinnoissa on ollut monipuolinen ja mielenkiintoinen opintotarjonta sekä asiantuntevat opettajat.

– Opintoja on onneksi voinut sovittaa joustavasti omien aikataulujen mukaan.  Olen suorittanut niitä joustavasti esimerkiksi etätehtävinä sekä projektitöinä perinteisten tenttien lisäksi, Pitkänen sanoo ja nimeää suosikki oppiaineekseen rikos- ja prosessioikeuden.

Aikuisopiskelija Kati Pitkästä kiinnostaa tulevaisuudessa työ esimerkiksi ulosotossa. Vaikka opintojen, työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on ollut haasteellista, Pitkänen toteaa opintojen kehittäneen ajanhallintataitoja ja pitkäjänteisyyttä. Oikeustradenomin opintoihin liittyvät harjoittelut Pitkänen on suorittanut asianajotoimistossa ja Turun AMK:n Due Diligence-projektissa.

Lisätiedot:

Suunnittelija Katja Mäkinen, p. +358 50 5985 617 tai +358 2 2633 5820, etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

matka.turkuamk.fi

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs