Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Nokia Säätiö palkitsee Wikipedian perustajan

Nokia Säätiö palkitsee Wikipedian perustajan

Julkaistu: 05.11.2009 klo 10:40
Julkaisija:

Nokia Säätiö on myöntänyt vuoden 2009 tunnustuspalkinnon internetissä julkaistavan ilmaisen ja monikielisen, vapaan sisällön tietosanakirjan Wikipedian perustaja Jimmy Walesille. Wales sai tunnustuksen työstään internetin kehittäjänä ja avoimen tiedonvaihdon ja verkko-osallistumisen edistäjänä.

Nokia Säätiö on myöntänyt vuoden 2009 tunnustuspalkinnon internetissä julkaistavan ilmaisen ja monikielisen, vapaan sisällön tietosanakirjan Wikipedian perustaja Jimmy Walesille. Wales sai tunnustuksen työstään internetin kehittäjänä ja avoimen tiedonvaihdon ja verkko-osallistumisen edistäjänä. 

 

Tunnustuspalkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja se luovutettiin säätiön apurahojen jakotilaisuudessa 4. marraskuuta, jolloin Nokia Säätiö juhli 15. toimintavuottaan.

 

"Wales on tehnyt ainutlaatuista työtä vauhdittamalla internetissä tapahtuvaa maailmanlaajuista yhteistyötä ja vuorovaikutusta miljoonien ihmisten välillä ja näin edistänyt tiedonjaon demokratisoitumista. Minulla on ilo palkita hänet Nokia Säätiön hallituksen puolesta", sanoi Nokia Research Centerin johtaja ja Nokia Säätiön puheenjohtaja Henry Tirri juhlatilaisuudessa.

 

"Tämän vuoden palkintoteema on "Open Innovation", avoin innovaatiotoiminta, joka on keskeistä Nokia Research Centerin tutkimustyössä. Wikipedian toimintamalli perustuu vapaaseen ja kattavaan verkko-osallistumiseen ja edustaa tätä periaatetta", Tirri sanoo.

 

Wikipedia perustettiin vuonna 2001 ja siitä on nopeasti muodostunut yksi suosituimmista tiedonhakuun käytetyistä verkkopalveluista. Sanakirjaa on käyttänyt tänä vuonna yli 330 miljoonaa ihmistä. Wikipediassa on yli 14 miljoonaa artikkelia yli 260 kielellä, ja artikkeleita päivittää ja muokkaa aktiivisesti yli 75 000 käyttäjää. Wales on myös yksi Wikia.com:in, verkkosivustojen ylläpitopalvelun perustajista.

 

Aikaisemmin Nokia Säätiön vuosittaisen tunnustuspalkinnon ovat saaneet Lauri Kuokkanen (1995), Pekka Tarjanne (1996), Linus Torvalds (1997), Arto Salomaa (1998), Kullervo Nieminen (1999), Osmo A. Wiio (2000), Ilkka Haikala (2001), Veikko Rintamäki (2002), George Metakides (2003), Heikki Lyytinen (2004), Moncef Gabbouj (2005), Mårten Mickos (2006), Pekka Abrahamsson (2007), Aapo Kyrölä ja Sampo Karjalainen (2008).

 

Nokia Säätiö jakoi myös 77 apurahaa 385 000 euron arvosta. Apurahat jaettiin tieto- ja tietoliikenneteknologian jatko-opiskelijoille.

 

Nokia Säätiö on perustettu vuonna 1995. Nokia Säätiön tarkoituksena on tukea tieto- ja tietoliikennetekniikan tieteellistä kehittämistä sekä edistää alan opetustoimintaa Suomessa. Nokia Säätiö jakaa apurahoja monitieteelliseen tutkimukseen, jossa yhdistyy tieto yhteiskuntatieteelliseltä, kaupalliselta, käytös- ja palvelutieteen aloilta.

 

Päätökset tekee Nokia Säätiön hallitus, jossa istuu edustajia Helsingin teknillisestä korkeakoulusta, Tampereen teknillisestä yliopistosta, Turun ja Oulun yliopistoista sekä Nokiasta.

 

Nokia Säätiö perustettiin Nokian aloitteesta ja se merkittiin Suomen säätiörekisteriin vuonna 1995. Nokia Säätiö ei ole osa Nokia Oyj:ä.

 

Nokia on langattoman viestinnän edelläkävijä ja maailman johtava matkaviestinmien valmistaja. Nokia yhdistää ihmisiä uusin ja erilaisin tavoin yhdistämällä edistyksellisen langattoman teknologian palveluihin, jotka ovat yksilöllisesti merkityksellisiä ja tärkeitä. Nokian omistama NAVTEQ tarjoaa lisäksi kattavan valikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille: 

 

Nokia

Viestintä, Corporate Development

Puh. +358 7180 34900

Sähköposti: cd.communications@nokia.com 

 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 7180 34900

Sähköposti: press.services@nokia.com 

 

www.nokia.fi

 www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs