Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Nokia ja Teosto: Suomi tarvitsee luovia ja teknologia-aloja yhdistävän innovaatioklusterin

Nokia ja Teosto: Suomi tarvitsee luovia ja teknologia-aloja yhdistävän innovaatioklusterin

Julkaistu: 07.02.2011 klo 11:03
Julkaisija:

Suomella on kaikki mahdollisuudet nousta maailman johtavaksi maaksi luovien ja teknologia-alojen toimintaympäristön uudistajana.

Nokia ja Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ovat laatineet yhteisen ohjelmaehdotuksen, joka mahdollistaa uusia toimintamalleja ja uutta sisältöä tuottavan innovaatioklusterin syntymisen. Digitalisoituminen asettaa uusia haasteita toimintaympäristölle. Innovaatioihin kannustavan ympäristön luominen edellyttää joustavuutta ja monien nykyisten rakenteiden ja toimintatapojen uudistamista.

Yksi tärkeä edellytys luovien ja teknologisten alojen tehokkaammalle ja menestyksekkäämmälle yhteistyölle on koordinoitu julkinen rahoituspohja. Sekä teknologia-alojen että luovien alojen julkisen perusrahoituksen uudelleenjärjestäminen tulisi nähdä osana kokonaisvaltaista kansallista innovaatiohanketta.

"Luovuutta Suomesta löytyy, mutta tällaista sektorirajat ylittävää koordinointia tarvitaan. Hyviä esimerkkejä musiikin ja uuden teknologian ennakkoluulottomasta ja luovasta yhdistämisestä ovat useat uusia digitaalisia musiikkipalveluita tarjoavat suomalaisyritykset", sanoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

"Euroopassa tarvitaan tiiviimpää yhteistyötä kilpailukyvyn parantamiseksi. Suomella on nyt mahdollisuus toimia edelläjäkävijänä luovien ja teknologia-alojen kannustavan toimintaympäristön rakentajana. Tarvitsemme rakenteiden uudistamista ja laaja-alaista, rajat ylittävää yhteistyötä", kommentoi johtaja Ilkka Rahnasto Nokiasta.

Uudenlaisen, houkuttelevan toimintaympäristön luominen parantaa Suomen kilpailukykyä, lisää vientiä ja luo edellytyksiä uusille koti- ja ulkomaisille investoinneille.

 

Nokian tavoitteena on, että tuotteemme ja ratkaisumme yhdistävät ihmisiä. Yhdistämme edistyksellisen langattoman teknologian kullekin ihmiselle tärkeisiin palveluihin. Yli 1,3 miljardia ihmistä viestii päivittäin Nokian laitteilla: matkapuhelimilla, älypuhelimilla ja tehokkailla mobiilitietokoneilla. Nokia tuo innovatiiviset palvelut laitteisiinsa Ovi-palvelun (www.ovi.com) avulla - niihin kuuluvat esimerkiksi musiikki, kartat, sähköposti ja erilaiset sovellukset. Nokian omistama NAVTEQ on johtava digitaalisten karttojen ja navigaatiopalveluiden tarjoaja. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin maailmanlaajuisesti.

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry on musiikin tekijöiden järjestö. Teoston perustehtävänä on mahdollistaa ammattimaisen suomalaisen musiikintekijän menestyminen. Teosto edustaa yli 25 000:ta kotimaista ja kahta miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

Teosto
Tomi Korhonen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Puh. (09) 6810 1293, 050 449 9575
Sähköposti: tomi.korhonen@teosto.fi

www.nokia.fi
www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs