Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » NETTIHUIJAUKSET SYNNYTTIVÄT TARPEEN LUOTETTAVALLE NETTIKIRPPUTORILLE

Pohjolan Mylly

NETTIHUIJAUKSET SYNNYTTIVÄT TARPEEN LUOTETTAVALLE NETTIKIRPPUTORILLE

Tiedote.
Julkaistu: 24.02.2015 klo 09:00
Julkaisija: Pohjolan Mylly

Kierrättäminen ja yksityishenkilöiden välisen kaupankäynnin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Asian ikävänä lieveilmiönä ovat netissä tapahtuvien huijaustapausten lisääntyminen. Poliisin tietoon tulevat vain räikeimmät tapaukset.

Facebookissa tapahtuvan kaupankäynnin suosiolla on myös kääntöpuolensa, mistä kertoo huijaustapausten määrän merkittävä lisääntyminen. Viimeisen vuoden aikana poliisi on käsitellyt tuhansia rikosilmoituksia koskien internetissä tapahtunutta kaupankäyntiä. Nämä ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu todellisuudessa tapahtuneista huijauksista. Pienemmistä, usein kuitenkin samojen henkilöiden tehtailemista, huijauksista ei aina viitsitä erikseen ilmoittaa, vaikka rahallinen vahinko voi kivuta huomattaviin summiin.

– Seurasimme muun muassa Facebookissa olevia kirpputoreja ja totesimme, että kaupankäyntiin liittyy paljon hyvää, mutta myös luvattoman paljon huonoa. Monimutkaiset toimintamallit yhdistettynä tapahtuneisiin huijauksiin synnyttivät ajatuksen turvallisen kauppapaikan tarjoamisesta yksityishenkilöiden väliselle verkkokaupalle, kertoo Ossi Salo, Vähänkäytetty.fi:n liiketoimintajohtaja.

 Vähänkäytetty.fi toimii kuten tavallinen verkkokauppa, mutta myyjänä toimivat yksityishenkilöt. Myyjät kuvaavat ja lähettävät myytävät tuotteet Vähänkäytetty.fi:n varastoon, jonka jälkeen myynti-ilmoitus näkyy verkkosivuilla. Ostaja voi poimia tuotteen ostoskoriinsa ja maksaa tuotteet verkkopankissa tai halutessaan laskulla.

– Kauppapaikkamme on löydetty hyvin. Viimeisen viikon aikana olemme saaneet sivuillemme kymmeniä uusia myyjiä ja liki 2000 uutta tuotetta. Palvelun käyttö on kovassa kasvussa. Palvelumme kautta on kiertänyt jo yli 10 000 tuotetta, pääasiassa lasten ja naisten vaatteita. Olemme laajentamassa toimintamme myös muihin tuoteryhmiin, koska toimintamallillemme on selvästikin löytynyt asiakaskuntaa, Ossi Salo jatkaa.

Verkossa on Facebook-kirpputorien lisäksi useita muita sivustoja, joilla yksityishenkilöt voivat kierrättää tarpeettomaksi käyneitä esineitä ja vaatteita. Tyypillisesti maksu tapahtuu aina suoraan myyjän ja ostajan välillä, mikä lisää riskiä tulla huijatuksi. Myös postimaksujen muutokset ja esimerkiksi Maksikirjeen poistuminen Postin valikoimasta ovat olleet omiaan siirtämään verkossa tapahtuvaa kierrätyskauppaa uudenlaisille toimijoille.

 

Liitetiedostot

 

Vähänkäytetty.fi on vuonna 2014 perustettu verkossa toimiva kirpputori, jossa yksityishenkilöt myyvät omia käytettyjä tavaroitaan. Rahaliikenteen ja tavaralogistiikan hoitaa Vähänkäytetty.fi. Yrityksen liiketoimintajohtajana toimii Ossi Salo, yrityksen päätoimipaikka on Oulussa.

Lisätietoja: Vähänkäytetty.fi, Ossi Salo, 050-5915569, ossi.salo@vahankaytetty.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs