Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Myönteistä kehitystä yritysten perustamisessa Kotkan-Haminan seudulle

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Myönteistä kehitystä yritysten perustamisessa Kotkan-Haminan seudulle

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2013 klo 08:50
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Heikosta taloustilanteesta ja siitä johtuvasta epävarmuudesta huolimatta Kotkan-Haminan seudulle perustettiin kuluvan vuoden tammi-syyskuussa kaksi prosenttia enemmän yrityksiä kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Perustetuissa yrityksissä on mm. rakennustoiminnan, huolinnan ja rahtauksen, ravintola- ja kahvilatoiminnan, terveyden- ja hyvinvoinnin sekä ohjelmistosuunnittelun palveluita ja erilaisia liike-elämän asiantuntijapalveluita tarjoavia yrityksiä.

Perustaminen on edelliseen vuoteen verrattuna ollut vilkkainta Pyhtäällä, jonne oli syyskuun loppuun mennessä syntynyt 20 uutta yritystä. Viime vuoden vastaava luku oli 16.

Tammi-syyskuussa yritystoimintansa lopetti seitsemän prosenttia edellisvuotta enemmän, joten nettoperustanta jäi prosentin verran edellisvuotta pienemmäksi.

Konkurssien määrä (elokuu 2013) Kotkan-Haminan seudulla on hieman vähentynyt, mutta konkurssien henkilöstövaikutukset ovat lisääntyneet. Kotkan-Haminan seudun konkurssitilanne noudattelee vertailuseuduista (Kouvolan, Salon, Porin ja Vaasan) Porin seutukunnan kehityslinjaa.

Tiedot perustuvat kehittämisyhtiö Cursor Oy:n keräämiin tietoihin.

Uusia yrityksiä perustettiin bruttomääräisesti 290 kpl. Toimintansa lopettaneita oli 144, joten nettolisäykseksi muodostui 146 kpl.

Lukumääräisesti eniten perustettiin ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan sekä hallinto- ja tukipalvelutoiminnan (ml. liike-elämää palveleva toiminta) yrityksiä (56 kpl), tukku- ja vähittäiskaupan sekä moottoriajoneuvojen korjauksen yrityksiä (50 kpl), majoitus- ja ravitsemistoiminnan yrityksiä (32 kpl) ja taiteiden, viihteen ja virkistyksen sekä muun palvelutoiminnan yrityksiä (32 kpl) Tilastokeskuksen toimialaluokitus TOL 2008)

Toimialoista voimakkaimmin ovat kasvaneet taiteiden, viihteen ja virkistyksen sekä muun palvelutoiminnan toimialat, maa-, metsä- ja kalatalous sekä informaation ja viestinnän (ICT) toimialat.

Kunnittain tarkasteltuna uudet perustetut yritykset jakautuivat seuraavasti (osuus prosenteissa): Pyhtää 20 (7 %), Kotka 196 (68 %), Hamina 57 (20 %), Virolahti 7 (2 %) ja Miehikkälä 10 (3 %).

Uusista yrityksistä venäläisomisteisia on 39 kpl eli n. 13 %.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Kristiina Kuparinen, Cursor Oy, p. 040 1902 516

Liitteenä tilastot ja tiedote pdf-muodossa:

Uusien yritysten vertailut 1.1.–30.9.2013 ja 2012 (graafisesti)

Uudet yritykset kunnittain Kotkan-Haminan seudulla 1.7.–30.9.2013

Uusien yritysten vertailut toimialoittain Kotkan-Haminan seudulla 1.1.–30.9.2013 ja 2012

Uusien yritysten vertailu kunnittain Kotkan-Haminan seudulla 1.1.–30.9.2013 ja 2012

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs