Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Myönteisiä merkkejä yritysten perustamisessa Kotkan-Haminan seudulle

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Myönteisiä merkkejä yritysten perustamisessa Kotkan-Haminan seudulle

Tiedote.
Julkaistu: 14.07.2016 klo 15:00
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Yritysten perustamisinto on pysynyt viimevuotisella tasolla ja kuluneella puolivuotiskaudella uusia yrityksiä perustettiin lähes saman verran kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Perinteisten rakentamisen, ravintola- ja kahvilatoiminnan sekä terveyden- ja hyvinvoinnin toimialojen ohella on yrityksiä perustettu myös hieman epätavallisimmille toimialoille kuten oluen valmistukseen ja lampaiden ja vuohien kasvatukseen.

Perustaminen on edelliseen vuoteen verrattuna ollut vilkkainta Kotkassa, jonne oli kesäkuun loppuun mennessä syntynyt 110 uutta yritystä. Viime vuoden vastaava luku oli 95. Samoin Pyhtäälle perustettiin kaksi uutta yritystä edellisvuotta enemmän.

Tammi-kesäkuussa yritystoimintansa lopettaneita oli 12 % edellisvuotta vähemmän, joten nettoperustanta kasvoi 32 %.

Konkurssien määrä (toukokuu 2016) sekä henkilöstövaikutukset ovat Kotkan-Haminan seudulla lisääntyneet. Kotkan-Haminan seudun konkurssitilanne noudattelee vertailuseuduista (Kouvolan, Salon, Porin ja Vaasan) lähinnä Kouvolan seutukunnan kehityslinjaa.

Tiedot perustuvat kehittämisyhtiö Cursor Oy:n keräämiin tietoihin.

Uusia yrityksiä perustettiin bruttomääräisesti 155 kpl. Toimintansa lopettaneita oli 106, joten nettolisäykseksi muodostui 49 kpl.

Lukumääräisesti eniten perustettiin ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan sekä hallinto- ja tukipalvelutoiminnan (ml. liike-elämää palveleva toiminta) yrityksiä (24 kpl), tukku- ja vähittäiskaupan sekä moottoriajoneuvojen korjauksen yrityksiä (23 kpl) ja taiteiden, viihteen ja virkistyksen sekä muun palvelutoiminnan yrityksiä (22 kpl) Tilastokeskuksen toimialaluokitus TOL 2008)

Toimialoista voimakkainta on kasvu ollut julkisen hallinnon ja maanpuolustuksen sekä koulutuksen toimialoilla ja teollisuudessa.

Kunnittain tarkasteltuna uudet perustetut yritykset jakautuivat seuraavasti (osuus prosenteissa): Hamina 22 (14 %), Kotka 110 (71 %), Miehikkälä 1 (1 %), Pyhtää 18 (12 %) ja Virolahti 4 (2 %).

Uusista yrityksistä venäläisomisteisia on 8 kpl eli 5 %.

Lisätietoja: Kristiina Kuparinen, Cursor Oy, p. 040 1902 516

Liitteenä tilastot:

Uusien yritysten vertailut 1.1.–30.6.2016 ja 2015 (graafisesti)

Uudet yritykset kunnittain Kotkan-Haminan seudulla 1.4.–30.6.2016

Uusien yritysten vertailu kunnittain Kotkan-Haminan seudulla 1.1.–30.6.2016 ja 2015

Uusien yritysten vertailut toimialoittain Kotkan-Haminan seudulla 1.1.–30.6.2016 ja 2015

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs