Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Museovirasto jakoi yli 500 000 euroa avustusta museoiden innovatiivisiin hankkeisiin

Museovirasto

Museovirasto jakoi yli 500 000 euroa avustusta museoiden innovatiivisiin hankkeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2015 klo 11:05
Julkaisija: Museovirasto

Museovirasto jakaa vuosittain päätoimisesti ja ammatillisesti hoidetuille kunnan, yhdistyksen tai säätiön museoille avustuksia niiden innovatiivisiin hankkeisiin. Nyt vuoden 2015 avustukset on jaettu. Avustusta myönnettiin 25 museolle yhteensä 590 650 euroa.

Innovatiivisiin hankkeisiin jaettavan avustuksen tavoitteena on lisätä museoiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta edistämällä paikallista verkostoitumista, uusia kumppanuuksia, museoiden välistä yhteistyötä sekä uutta ja luovaa museotoimintaa.

Keskimääräinen avustussumma oli 23 626 euroa. Pienimmän avustuksen 4150 euroa sai Hyvinkään taidemuseon ja nuorisotoimen yhteistyöprojekti kuvataiteiden mentori-koulutuksen järjestämisestä 14-17 -vuotiaille. Suurimmat avustukset, 40 000 euroa saivat tänä vuonna Keski-Uudenmaan museoiden yhteiseen dokumentointihankkeeseen ”Karvanopat ja Kaukametsä, Kotiudu-Paikallistu-Get Local” pohjautuvat näyttelyprojekti ja paikallisopas sekä ”Suomi syö ja juo” -hankkeen ”Arjen hallintaa ja somereseptejä” -projekti. ”Suomi syö ja juo” -hanke on osa valtakunnallista tallennus- ja kokoelmayhteistyötä TAKO:a.

Luettelo avustuksen saajista

Lisätietoja museoiden innovatiivisiin hankkeisiin myönnetyistä avustuksista antaa erikoisasiantuntija Eija Liukkonen, puh. 040 128 6009, eija.liukkonen@nba.fi

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs