Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Muista kyberturvallisuus myös mobiilissa

Stonesoft

Muista kyberturvallisuus myös mobiilissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2012 klo 10:00
Julkaisija: Stonesoft

Älypuhelimet ja tabletit ovat suosittuja joululahjahankintoja. Stonesoft listaa 10 vinkkiä mobiililaitteiden turvalliseen käyttöön.

Mobiililaitteet yleistyvät, ja tarjolle tulee koko ajan uusia sovelluksia sekä viihde- että hyötykäyttöön. Ihmiset pelaavat, tekevät verkko-ostoksia, hoitavat pankkiasioita ja jakavat kuulumisiaan sosiaalisessa mediassa yhä useammin mobiililaitteen kautta.

– Lähes kaikki toiminnot ovat nykyään verkossa, jonne myös rikollisuus on valitettavasti siirtynyt. Kyberrikollisuus voi vaikuttaa kaukaiselta uhalta, joka liittyy lähinnä valtioiden väliseen vakoiluun tai suuryrityksiin kohdistuvaan hakkerointiin. Vahinkoa voi kuitenkin koitua myös verkossa toimivalle yksittäiselle kuluttajalle. Mobiililaitteen myötä laukussa tai käsilaukussa kulkee arvokas kokoelma hyvin henkilökohtaisia tietoja, mukaan lukien luottokorttinumero, toteaa Stonesoftin tietoturvapäällikkö Joona Airamo.

Älypuhelimien ja tablettien turvalliseen käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota. Esimerkiksi haittaohjelmat voivat häiritä myös mobiilissa. Lisäksi mobiililaitteen sisältämät tiedot voivat helposti päätyä ulkopuolisille, koska mukana kulkeva laite on helppo varastaa.

Stonesoftin vinkit turvalliseen mobiilin käyttöön

1. Päivitä mobiililaitteen ohjelmat ja käyttöjärjestelmä säännöllisesti uusimpaan versioon. Päivitykset tulevat yleensä automaattisesti tarjolle. Kun valitset uutta mobiililaitetta, tarkista jo silloin, että kyseisen mallin käyttöjärjestelmään on saatavana päivityksiä.

2. Asenna ohjelmia vain luotettavista lähteistä. Tällaisia ovat tunnetut sovelluskaupat kuten App Store, Google Play ja Nokia Store. Euron hintainen peli saattaa olla muualla tarjolla ilmaiseksi, mutta voi suurella todennäköisyydellä sisältää jonkin haittaohjelman.

3. Ole tarkkana, jos ostat palveluita sovellusten sisällä – se voi tulla kalliiksi. Esimerkiksi lapset saattavat mobiilipelejä pelatessaan ostella pelihahmoilleen supervoimia ymmärtämättä, että jokainen ostos maksaa. Monissa mobiililaitteissa nämä ”In-Apps”-ostokset voi kytkeä pois päältä.

4. Ole tietoinen eri sovelluksille myöntämistäsi oikeuksista. Voit käydä ajoittain läpi hyväksymäsi käyttöehdot ja tietosuojat. Esimerkiksi oikeus paikkatietoon ja oikeus laitteesi verkkoyhteyteen mahdollistavat yhdessä sijaintisi etäpaikannuksen. Monet kamera-  ja sosiaalisen median sovellukset puolestaan edellyttävät, että ne saavat käyttöoikeudet niihin lataamillesi kuville.

5. Vaihda laitteen pääsykoodi ja SIM-kortin salasana oletuskoodista muuksi. Älä käytä syntymävuottasi tai muita liian helposti selvitettäviä numeroyhdistelmiä. Aseta laite kysymään salasanaa tai salaista pyyhkäisykuviota joka kerta, kun käytät laitetta.

6. Jos mobiililaitteesi pystyy salaamaan kaiken sen muistissa olevan tiedon, kytke tämä ominaisuus päälle.

7. Voit kytkeä mobiililaitteeseen verkkopalvelun, jonka avulla kadonneen tai varastetun laitteen pystyy paikantamaan etäyhteydellä sekä tarvittaessa tyhjentämään  laitteen sisältämät tiedot.

8. Jos mobiililaitteesi varastetaan, ilmoita asiasta heti operaattorillesi, jotta SIM-kortin käyttö laskuusi voidaan lopettaa ja liittymä saadaan siirrettyä uudelle kortille.

9. Kun olet luopumassa vanhasta laitteesta, pyyhi tietosi pois palauttamalla laite tehdasasetuksiin. Poista tiedot myös vanhaksi jääneiltä SIM-korteilta ja muistikorteilta.

10. Varmuuskopioi mobiililaitteesi sisältämät tiedot säännöllisesti. Tähän tarkoitetut pilvipalvelut ovat käteviä, mutta älä lähetä sellaiseen työnantajasi tietoja ilman hyväksyntää.

Perusvinkkien lisäksi Airamo nostaa esiin työsuhteen velvoitteet:

– Noudata aina työnantajasi ohjeita käyttäessäsi heidän omistamiaan laitteita. Älä myöskään tallenna työnantajalle kuuluvaa tietoa omiin laitteisiisi ilman, että siitä on sovittu.

Lisätietoja:

Joona Airamo
Tietoturvapäällikkö
Stonesoft Oyj
Puh. +358 40 521 1342
Sähköposti: joona.airamo@stonesoft.com

 

Stonesoft Oyj

Stonesoft Oyj (NASDAQ OMX: SFT1V) toimittaa ohjelmistopohjaisia ja asiakaslähtöisiä tietoturvaratkaisuja, jotka tehostavat verkon tietoturvan hallintaa sekä varmistavat liiketoiminnan jatkuvuuden. Yhtiö tunnetaan myös pitkäaikaisesta tutkimustyöstään kehittyneiden evaasiotekniikoiden (Advanced Evasion Techniques) parissa.

Stonesoftin tuotetarjonta sisältää alan ensimmäisen muunneltavan Security Engine -tietoturvaratkaisun, tunkeutumisen havainnointi- ja estojärjestelmät sekä palomuuri- ja SSL VPN -ratkaisut. Kaikkia näitä voidaan hallita keskitetysti Stonesoft Management Center -hallintatyökalun avulla.

Stonesoftin asiakkaisiin kuuluu yli 6 500 keskisuurta tai suurta yritystä ympäri maailmaa. Yhtiöllä on alan korkein asiakasuskollisuus ratkaisujen hallittavuuden, dynaamisuuden ja alhaisten kokonaiskustannusten ansiosta.


Stonesoft on perustettu vuonna 1990. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja Pohjois-Amerikan alueen pääkonttori Atlantassa, Georgiassa. Lisätietoa osoitteesta www.stonesoft.com.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs