Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Miten toimia Venäjän kanssa? Toisinajattelija Troitski Helsingissä 7.10.

Into Kustannus

Miten toimia Venäjän kanssa? Toisinajattelija Troitski Helsingissä 7.10.

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 15:26
Julkaisija: Into Kustannus

Tunnettu venäläinen toisinajattelija Artemi Troitski saapuu Suomeen julkistamaan odotetun kirjansa Venäläinen karmageddon. Tervetuloa Troitskin lehdistötapaamiseen Rosebudin Makkaratalon kirjakauppaan (Citycenter, Kaivokatu 5 A) keskiviikkona 7.10. kello 14.

Venäläinen karmageddon julkistetaan samana iltana kello 19 alkaen ravintola Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11). Illan aluksi haastatellaan Artemi Troitskia uutuuskirjasta, jossa tämä muun muassa esittää "suomalaisille naapureilleen kolmen venäläisen käskyn muodossa käytännönläheisen vastauksen kysymykseen, joka on lännessä tällä hetkellä monien huulilla: miten toimia Venäjän kanssa?" Luvassa myös venäläisen rockin puuhamiehenä ja historioitsijana tunnetun Troitskin dj-keikka sekä venäläisen rockin legendan, Televizor-yhtyeen johtohahmo Mihail Borzykinin soolokeikka. Tilaisuudessa julkistetaan myös suomenkielisen Novaja Gazetan uusin numero ja Venäjän kirjallisuuden seuran lehti Ajan kohina. 

Tunnettu toisinajattelija Artemi Troitski sai vuonna 2011 seitsemän kunnianloukkaussyytettä venäläisen virkavallan ja kulttuurieliitin taholta. Kolmen vuoden kuluttua hän muutti Tallinnaan. Mitä tapahtui? Miten Venäjään oikein pitäisi suhtautua? Mitä ohjeita Troitski antaa suomalaisille? Entä vaivaako venäläisiä protestoijia tappiomieliala ja toimittajia ja kulttuurieliittiä itsesensuuri ja konformismi?

Venäjällä 2000-luvun alkua sanottiin Putinin vakauden ajaksi. Venäläinen karmageddon on terävän havainnoijan ja taitavan kynänkäyttäjän suorasukainen analyysi Venäjän nykytilasta ja siitä, miten siihen on päädytty. Kirja kertoo troitskilaisella huumorilla höystettynä, miten maan tilanne muuttui ”karmageddoniksi”, joka lähentelee avointa sotatilaa. Troitskin huumori on nerokas sekoitus satiiria ja ironiaa, minkä takia kirja on vakavista aiheista huolimatta myös viihdyttävää luettavaa. Kirjan on rautaisella ammattitaidolla kääntänyt Anton Nikkilä.

Artemi Troitski (s. 1955) on yksi putinismin vastaisen opposition näkyvimmistä mielipidevaikuttajista. Hän tuli tunnetuksi 1980-luvulla venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana, ja 1990-luvulla hän perusti Venäjän Playboyn. Nykyään Troitski kirjoittaa poliittisia kolumneja, tekee radio-ohjelmia ja luennoi venäläisestä yhteiskunnasta, kulttuurista ja journalismista eri maiden yliopistoissa. Häneltä on aiemmin suomennettu teos Terveisiä Tšaikovskille – Rock Neuvostoliitossa (1988) sekä kolumnikokoelmat Kiinnostavia aikoja – Kirjoituksia 90-luvun Venäjältä (1999) ja Venäjän viimeinen diversantti (2007).

Artemi Troitski: Venäläinen karmageddon

Into-tieto, nidottu 229 sivua, suositushinta 27 €, ISBN: 978-952-264-445-9

Suomentaja: Anton Nikkilä

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätiedot: sanna.lehtinen@intokustannus.fi / 050 378 2647

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva.

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs