Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ministeriö myönsi Turun AMK:lle 900 000 euron strategiarahoituksen Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouman ja lounaisrannikon meriklusterin kehittämiseen

Turun ammattikorkeakoulu

Ministeriö myönsi Turun AMK:lle 900 000 euron strategiarahoituksen Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouman ja lounaisrannikon meriklusterin kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 02.01.2015 klo 09:52
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Turun ammattikorkeakoulu Oy:lle yhdeksänsadantuhannen euron suuruisen strategiarahoituksen Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouma CoastALin pysyvien rakenteiden ja niissä tapahtuvan toiminnan ylläpitoon sekä lounaisrannikon meriklusterin kehittämiseen.

– Tiukassa kilpailutilanteessa saatu rahoitus osoittaa, että tekemillämme esityksillä katsotaan ministeriössä olevan vahva alueellinen tarve ja uskottavan konkreettiset etenemissuunnitelmat, Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila toteaa.

CoastAL kehittää Lounais-Suomea

Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen liittouma CoastAL tukee koko Lounais-Suomen kehittymistä. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa kahdesta ammattikorkeakoulusta saumattomasti alueen tarpeita palveleva kilpailukykyinen rakenne.

Liittouman työ on käynnistynyt vuoden 2014 aikana yhteisten toimintojen suunnittelulla ja pilottiprojekteilla. Yhteistyö ammattikorkeakoulujen välillä on sujunut erittäin hyvin ja etenkin opiskelijakunnat ovat tarttuneet innolla yhteiseen tehtävään. Ammattikorkeakoulut siirtyvät nyt projektin toiseen vaiheeseen, liittouman pysyvien rakenteiden käynnistämiseen.

Yhteisiä rakenteita ovat muun muassa koko aluetta palveleva maakuntakorkeakoulu, ympärivuotinen ja paikkaan sitomaton opiskelu, ylempien AMK-tutkintojen tarjonnan kehittäminen, tohtorikiihdyttämö sekä useat yhteiset alueen organisaatioita palvelevat tutkimusryhmät. 

Turun AMK ja CoastAL tukemassa meriklusterin kehittymistä

Meriliikenne ja meriteollisuus ovat sekä Turun alueen että koko Lounais-Suomen keskeisiä toimialoja varsinkin telakkateollisuuden käännyttyä jälleen kasvuun. Yli 50 % koko Suomen meriteollisuuden työpaikoista ja yritystoimipaikoista sijaitsee länsirannikolla ja alan tutkimustoimintaa tehdään alueella 18 korkeakoulun tutkimusyksikössä.

Lounaisrannikon keskuskaupunkien (Turku, Uusikaupunki, Rauma, Pori) tiivistynyt yhteistyö ja aktiivinen rooli meriklusterin tukemisessa on johtanut mm. yhteisen Meriteollisuuden Innovaatioalustan (Meridiem) perustamiseen vuonna 2011. Meriteollisuuden Innovaatioalusta on yhteistoimintamalli, joka integroi alueen meriteollisuuden rakenteet, toimijat ja osaamisen tiiviiseen yhteistyöhön. Alustalla tehostetaan koulutus‐, tutkimus‐ ja kehittämistoimia elinkeinoelämän sekä yliopistojen ja korkeakoulujen rajapinnassa.

Turun ammattikorkeakoulussa meriklusteri nähdään alueen keskeisenä toimialana. Nyt saamallaan strategiarahoituksella ammattikorkeakoulu vahvistaa tukeaan alan kehittämiselle mm. syventävän koulutuksen ja käytännöllisten kehittämisprojektien kautta. Alueellamme on käynnissä ja suunnitteilla useita meriklusterin kehittämiseen liittyviä hankkeita ja Turun ammattikorkeakoulu tulee tekemään niiden kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta rahoitus saadaan suunnattua alan ja alueen kannalta kaikkein merkityksellisimpiin kehittämiskohteisiin. Hankkeen vastuullisena johtajana toimii Turun ammattikorkeakoulun koulutusjohtaja Liisa Kairisto‐Mertanen.

Lisätietoja antavat:

Meriteollisuusyhteistyö:
koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen
puh. 050 385 4118
liisa.kairisto-mertanen@turkuamk.fi

Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouma CoastAL:
toiminnanjohtaja Olli Mertanen
puh. 050 598 5684
olli.mertanen@coastal.fi

Turun AMK:
rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila
puh. 050 598 5761
vesa.taatila@turkuamk.fi

sekä:

palvelujohtaja Sami Savolainen
puh. 050 559 0489
sami.savolainen@turkuamk.fi

Lue lisää:
www.turkuamk.fi
www.coastal.fi
www.loura.fi
www.meridiem.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs