Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ministeri Orpo osallistuu maatalousministereiden huippukokoukseen Berliinissä 17.1.

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeri Orpo osallistuu maatalousministereiden huippukokoukseen Berliinissä 17.1.

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2015 klo 11:52
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeri Orpo vierailee Berliinissä 16.–17.1. Lauantaina järjestetään maatalousministereiden huippukokous, jossa pohditaan kuinka maatalouden avulla voidaan vastata alati kasvavaan ravinnon ja energian kysyntään.

Orpo on mukana myös Grüne Woche -messuilla, ja osallistuu siellä biotalouspaneelikeskusteluun. Mukana keskustelussa on myös muun muassa FAO:n pääjohtaja, maailman viljelijäjärjestön puheenjohtaja, Saksan maatalousministeri ja joukko asiantuntijoita.

– Suomi on yksi harvoista EU-maista, joilla on biotaloudelle oma, erillinen strategia. On hienoa kuulla muiden maiden biotaloustoimista ja tuoda keskusteluun suomalainen näkökulma, Orpo toteaa.

Grüne Wochen ruoka- ja maatalousmessut ovat Saksan suurimmat elintarvikealan messut. Myös maa- ja metsätalousministeriö on mukana messuilla osana Baltic Culinary Route -yhteistyötä, jonka avulla pyritään edistämään Itämeren alueen ruokamatkailua. Yhdeksän maan yhteisosastolla esitellään Itämeren alueen ruokaerikoisuuksia. Suomesta tarjolla on muun muassa luomuruisleipää, savupalvikinkkua, puolukkamehua, luomukarjalanpiirakoita, leipäjuustoa ja savusärkeä. 

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Tiina Perho, p. 0295 162 121

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs