Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Miktechin vuosi 2010 oli aktiivinen

Miktech Oy

Miktechin vuosi 2010 oli aktiivinen

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2011 klo 15:50
Julkaisija: Miktech Oy

Vuosi 2010 oli Miktechin kannalta hyvin tuloksekas. Alueen kehityksen tärkeissä hankkeissa saavutettiin konkreettisia tuloksia:

Esimerkiksi joulukuussa varmistui pitkään valmisteltu hanke saada valtion arkistolaitoksen keskusarkisto Mikkeliin, kun opetusministeri Henna Virkkunen hyväksyi periaatepäätöksen arkistolaitoksen perustamisesta. Uusi keskusarkisto merkitsee kymmenien uusien työpaikkojen saamista Mikkeliin ja Mikkelin vahvistumista Suomen sähköisen arkistoinnin pääkaupunkina. 

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) läsnäolo vahvistui Mikkelissä ja maakunnassa, kun Itä-Suomen yliopiston Soveltavan ympäristökemian laboratorio siirtyi vuodenvaihteessa osaksi LUT Savon toimintoja. Yhdistymisen jälkeen Mikkelissä jatkaa kolme kansainvälisesti kovatasoista tutkimusyksikköä. LUT:n järjestelyt vahvistavat osaamisen kehittymistä Mikkelin seudulla.

Myös pitkään valmistellun Turva- ja materiaaliteknologian innovaatiokeskus TUMA:n investointihankkeessa käynnistyi lopullinen toteutusvaihe.  Valmistuessaan vuonna 2012 TUMA tarjoaa siinä toimiville yliopistoyksiköille ja yrityksille erinomaiset mahdollisuudet kehittää toimintaansa.

Edellä mainitut esimerkit ovat seudun toimijoiden yhteistyön tulosta ja tässä työssä Miktech on osaltaan pyrkinyt saamaan aikaan positiivista kehitystä, toteaa Miktech Oy:n toimitusjohtaja Vesa Sorasahi.

Miktech Oy:n viime vuosi oli muutenkin täynnä aktiivista tekemistä ja useita tapahtumia. Vuoden aikana yhtiö järjesti lähes 50 tilaisuutta, joihin osallistui noin 2 200 ihmistä. Omalla toiminnallaan Miktech vaikutti noin 70:n uuden työpaikan syntymiseen alueella ja Miktech oli vaikuttamamassa tavalla tai toisella noin 7,6 miljoonan euron arvoisten kehityshankkeiden käynnistymiseen asiakasyrityksissä ja tutkimuslaitoksissa.

Merkittävin vuoden 2010 tapahtumista oli syyskuussa yhdessä Tekniikan Akatemian ja Savcor Groupin kanssa toteutettu 2010 Millennium New Materials Seminar. Tapahtuman pääpuhujana oli Millennium-palkinnon saanut professori Michael Grätzel  Lausannen yliopistosta.


Yrityskehitystoiminta

Jatkuva yrityskehitystoiminta on tärkein Miktechin yritysasiakkaiden toimintaan suoraan vaikuttava toimintamuoto.  Seuraavassa joitain esimerkkejä tästä toiminnasta:

Vuoden 2010 alussa käynnistettiin vientirengas –hanke, jossa viisi itäsuomalaista saha-alan yritystä haki kontakteja ja uutta liiketoimintaa Venäjän markkinoilta. Kesäkuussa ryhmälle vahvistuikin ensimmäinen, arvoltaan kahden miljoonan euron tilaus.

 

Yrityksien toiminnan tueksi käynnistettiin viime vuonna myös myyntipäällikkö-hanke, mikä edistää yrityksien kehittymistä ja tehostaa niiden markkinointia ja myyntiä. Hankkeessa on mukana kuusi Mikkelin seudun metallialan yritystä.

Miktech tarjoaa yritysten toiminnan kehittämiseksi Teknologiateollisuus ry:n vetämää TRIOplus-ohjelmaa. Uuden Progress-työkalun avulla yrityksille tehtiin jo useita analyyseja niiden liiketoimintojen kehittämiseksi.

Perinteinen Miktech yrityshautomo muuttui vuoden 2011 alussa Start-Up valmennukseksi. Hautomo-konseptin avulla on syntynyt vuosina 2006-2010 yhteensä 28 uutta yritystä ja 57 uutta alkuvaiheen työpaikkaa.

Miktechin hallinnoimaan eteläsavolaisille kasvuyrityksille toteutettuun toiseen  kasvuyritysvalmennusohjelmaan osallistui kahdeksan (8) kasvuyritystä eri puolilta maakuntaa.  Ohjelmasta saatu palaute on ollut hyvin myönteistä.

Itä-Suomen yhteinen puutuotetoimialan kasvu- ja kehitysohjelma Eastwood toimi kolmannen toimintavuotensa aikana aktiivisesti kaikilla viidellä toiminta-alueellaan. Vuoden aikana Eastwood konsultoi laajasti toimialan yrityksiä ja valmisteli muun muassa Japanin ja Kiinan markkinointi- ja neuvottelumatkoja.

Miktechin 25-vuotisjuhlien yhteydessä allekirjoitettiin yhteistyösopimus Metsäalan strategisen ohjelman (MSO) ja Eastwood –kasvu- ja kehitysohjelman välillä. Sopimuksen mukaan Miktech ja sen yhteistyökumppanit osallistuvat osapuolena Metsäalan strategisen ohjelman toteuttamiseen Itä-Suomessa. 


Kohti tuotteistamista
 
Vuonna 2010 Miktech panosti oman toimintansa kehittämiseen ja omien palvelujensa tuotteistamiseen. Palvelut on jaettu neljään selkeään osa-alueeseen: Miktech- kansainvälistymispalvelut, -analysointipalvelut, -selvitykset ja kehittämispalvelut.

- Tuotteistettujen palvelujen avulla asiakasyritys voi jatkossa entistä helpommin  kysyä meiltä omiin ongelmiinsa ratkaisuja selventää toimitusjohtaja Vesa Sorasahi.

Vuonna 2010 Miktechin toiminnan volyymi oli 2,5 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskenteli 14 henkilöä.


Lisätietoja: Toimitusjohtaja Vesa Sorasahi, Miktech Oy, puh. +358 440 361 609,
sähköposti: vesa.sorasahi@miktech.fi

Miktech Oy edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden liiketoiminnan kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs