Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Miktechin hyödyntämä Progress-menetelmä myös Tekesin käyttöön

Miktech Oy

Miktechin hyödyntämä Progress-menetelmä myös Tekesin käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2012 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech Oy hyödyntää kehityspalveluissaan verkkopohjaista Progress-menetelmää, jolla tunnistetaan kehityskohteet yritysten liiketoimintaprosesseissa. Menetelmän avulla Miktech tukee Etelä-Savon yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja kilpailukykyä sekä sparraa yrityksiä kehitystyössään. Jatkossa menetelmällä kerätty tieto voidaan ohjata suoraan Tekesin rahoituspäättäjille.

Progress on Teknologiateollisuus ry:n toimeksiannosta vuonna 2010kehitetty työkalu, jota sovelletaan pk-yritysten liiketoimintaprosessien analysointiin. Miktech on hyödyntänyt menetelmää vuodesta 2010 lähtien: sen avulla on tähän mennessä tunnistettu kymmeniä kehitysaihioita kymmenissä yrityksissä Etelä-Savon alueella. Valtakunnallisesti menetelmällä on analysoitu yli 1500 pk-yrityksen toimintaa. Tunnistettujen kehittämishankkeiden potentiaalinen vaikutus yritysten liikevaihtoon on keskimäärin jopa 2,5 miljoonaa euroa vuodessa yritystä kohti.

"Progress-menetelmä sopii liiketoiminnan analysointiin erityisesti yrityksille, jotka hakevat kasvua ja liiketoiminnan volyymin tai kannattavuuden parantamista", kertoo kehityspäällikkö Kimmo Haapea Miktech Oy:stä. Miktechissä on havaittu, että kehitystyökalu soveltuu myös teknologiateollisuuden ulkopuolelle. "Olemme soveltaneet Progressia onnistuneesti mm. start-up-yritysten toiminnan, puutuotealan ja digitaalisen liiketoiminnan analysointiin sekä jopa palveluyritysten kehityskohteiden tunnistamiseen."

"Toimintamallin etuna on tasalaatuinen ja systemaattinen analyysi. Yrityksen prosessit ja uudet sekä aikaisemmin tunnistetut kehitystarpeet käydään tarkasti läpi. Analyysin perusteella menetelmä generoi yritykselle kattavan kehittämisohjelman", Haapea kuvaa. "Osaavissa käsissä, kokeneen yrityskehittäjän haastaessa yrittäjää keskusteluun kehitystarpeistaan menetelmällä saadaan erinomainen kokonaiskuva yrityksen kehitystarpeista."

Tieto saadaan Progress-työkalulla käyttöön selkeinä raportteina, jotka voidaan toimittaa eteenpäin rahoitushakemusten liitteinä, mikä säästää sekä aikaa että vaivaa. Menetelmän käyttökelpoisuus on nyt tunnistettu Tekesissä, joka ottaa Progressin pilottikäyttöön. Pilottikokeilun kick-off-tilaisuudessa 29.10. Tekesin asiantuntijat kertoivat Progressilla saavutettavista hyödyistä yritysten rahoitusprosessin helpottamiseksi; Progress mm. korvaa rahoitusprosessin tunnusteluvaiheen, lyhentää hakemusten käsittelyä ja tehostaa prosessia. Menetelmä avaa suoran yhteydenottokanavan potentiaalisten kasvuyritysten ja Tekesin rahoittajien välille, ja tuo yritysten Progressilla laatimat liiketoiminnan kehittämissuunnitelmat helposti rahoittajien saataville.

Lisätiedot:

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Miktech Oy, puh. 0440 361 613, kimmo.haapea@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs