Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Miktech tuo Enterprise Europe Network -verkoston kansainvälistymispalvelut Etelä-Savoon

Miktech Oy

Miktech tuo Enterprise Europe Network -verkoston kansainvälistymispalvelut Etelä-Savoon

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 10:48
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy on aloittanut yhteistyön Enterprise Europe Network -verkoston kanssa. Yhteistyön myötä verkoston maksuttomat kansainvälistymispalvelut ovat entistä helpommin eteläsavolaisten pk-yritysten saatavilla. Verkosto tarjoaa yrityksille mm. neuvontapalveluita, yhteistyökumppanien hakua sekä tukea EU-rahoitusohjelmien etsimiseen.

Enterprise Europe Network on Euroopan komission vuonna 2008 käynnistämä verkosto, joka toimii yli 50 maassa. Verkostoon kuuluu noin 600 organisaatiota sekä yli 3000 asiantuntijaa. Enterprise Europe Network tarjoaa pk-yrityksille monipuolista asiantuntemusta sekä kontakteja, tietoa ja neuvontaa EU:n markkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista. Palvelut ulottuvat EU-asioihin liittyvästä neuvonnasta kansainvälisen teknologiansiirron tukemiseen ja kumppanihakuun.

– Enterprise Europe Network on Euroopan laajin verkosto pk-yritysten kansainvälistymisen tukemiseen. Verkosto pystyy tarjoamaan pk-yrityksille sopivia kontakteja ja asiantuntemusta hyvin vaihteleviin tarpeisiin. Autamme yrityksiä mm. etsimään uusia markkinoita tai teknologiaa, joka parantaa yrityksen kilpailukykyä ja asemaa markkinoilla. Verkostolta saa apua myös teknologian ostoon ja myyntiin sekä yritysten väliseen tuotekehitys- tai alihankintayhteistyöhön, kertoo verkoston erityisasiantuntija Mari Kivinen.

Enterprise Europe Networkin toiminta on Euroopan komission osarahoittama. Lisäksi verkostoa rahoittavat kansallisesti työ- ja elinkeinoministeriö sekä verkoston toimijat. Miktech ja Mikkelin kaupunki osallistuvat tammikuun 2015 alusta alkaen verkoston toiminnan rahoittamiseen.

– Miktechin tavoitteena on se, että maakunnassa pystytään hyödyntämään aikaisempaa paremmin Enterprise Europe Network -verkostoa kustannustehokkaana ja koeteltuna työkaluna osana pk-yrityksien kansainvälistymistoimia, sanoo toimitusjohtaja Vesa Sorasahi.

Suomen kansallisessa Enterprise Europe Network -verkostossa on mukana kolme organisaatiota: Finpro, Helsingin seudun kauppakamari sekä Turku Science Park. Muita valtakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat ELY-keskusverkosto, teknologiakeskukset sekä seudullisia yrityspalveluita tarjoavat toimijat. Miktechin ja verkoston yhteistyön myötä Mikkelin alueelle saadaan oma verkostoa edustava yhteyshenkilö Mari Kivinen, joka työskentelee Miktechin toimitiloissa Turva- ja materiaaliteknologian innovaatiokeskus TUMAssa.

 

Lisätiedot:

Mari Kivinen, erityisasiantuntija, Turku Science Park, 0500 449286, mari.kivinen@turkusciencepark.com

Vesa Sorasahi, toimitusjohtaja, Miktech Oy, 0440 361 609, vesa.sorasahi@miktech.fi

www.enterpriseeurope.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs