Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Miktech ja FiBAN yhteistyöhön – bisnesenkelitoimintaan vauhtia Etelä-Savossa

Miktech Oy

Miktech ja FiBAN yhteistyöhön – bisnesenkelitoimintaan vauhtia Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy ja FiBAN ry (Finnish Business Angels Network) ovat aloittaneet yhteistyön bisnesenkelitoiminnan käynnistämiseksi Etelä-Savon alueella. Bisnesenkelitoiminnan parhaita käytäntöjä esiteltiin sijoittamisesta kiinnostuneille Mikkelissä 19.3.

Bisnesenkelisijoittaminen tarkoittaa yksityishenkilöiden tekemää sijoitusta listaamattomaan, potentiaaliseen kasvuyritykseen. Rahoituksen lisäksi yritykset saavat bisnesenkeleiltä käyttöönsä osaamista ja verkostoja. Miktechin ja FiBANin yhteistyö tähtää bisnesenkeliverkoston rakentamiseen ja yksityisten sijoitusten lisäämiseen Etelä-Savossa. Mikkelin alueella FiBANia edustaa Miktechin kehitysjohtaja Heikki Sundquist, joka itsekin toimii bisnesenkelinä.

– Verkoston rakentaminen on käynnistynyt hyvin, kertoo kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin Miktech Oy:stä. – Olemme jo saaneet mukaan kymmenkunta paikallista bisnesenkeliä, ja ensimmäiset sijoitukset on tehty. Alueella on sijoittajille kiinnostavia potentiaalisia kohteita: esimerkiksi startup-valmennukseemme osallistuu tällä hetkellä erittäin kovatasoisia yrityksiä.

Etelä-Savon kasvuyrityksille bisnesenkelitoiminnan käynnistyminen avaa uusia mahdollisuuksia. – Alueellinen verkosto tuo Mikkelin seudun kasvuyrityksille paikallisia kumppaneita, koska enkelitoiminta on aina paikallista, sanoo toimitusjohtaja Jan D. Oker-Blom FiBAN ry:stä. – Miktech on hyvä yhteistyötaho rakentamaan kanssamme alueellista verkostoa: se tuntee seudun kasvuyritykset ja voi tehokkaasti auttaa sijoittajia löytämään sopivia kohteita sekä jakamaan parhaita käytäntöjä. 

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

FiBAN on suomalainen, voittoa tavoittelematon kansallinen yksityissijoittajayhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoitusten tekemistä listaamattomiin potentiaalisiin kasvuyrityksiin. Yhdistykseen kuuluu yli 300 hyväksyttyä sijoittajajäsentä. Toiminta perustuu haluun myötävaikuttaa suomalaisen liike-elämän kehittymiseen ja uusien työpaikkojen syntyyn potentiaalisten kasvuyritysten kautta. FiBANin tavoitteena on mm. jakaa bisnesenkelitoiminnan parhaita käytäntöjä sekä edistää yhteissijoittamista ja bisnesenkelien koulutus- ja tutkimustoimintaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs