Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toimintaympäristö vahvistuu

Miktech Oy

Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toimintaympäristö vahvistuu

Julkaistu: 04.10.2010 klo 14:37
Julkaisija: Miktech Oy

Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen alueellinen toimintaympäristö vahvistuu Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Mikkelin toimintojen vahvistamisen myötä.

Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen alueellinen toimintaympäristö vahvistuu Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Mikkelin toimintojen vahvistamisen myötä.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) syventää yhteistyötä jatkamalla pitkäjänteistä kehittämistyötä Mikkelissä sekä tutkimuksen ja opetuksen jatkuvuuden osalta. LUT Savo-alueyksikön alaisuudessa toimivat Mikkelissä materiaalitekniikan, bioenergiatekniikan ja soveltavan ympäristökemian koulutus-, kehitys- ja tutkimustoiminta, jotka ovat keskeisiä myös Mikkelin seudun ja Etelä-Savon maakunnan strategiassa valittujen kärkialojen kehityksessä. Toiminnoilla edistetään myös Mikkelin vahvistumista kyseisten alojen huipuksi. Itä-Suomen yliopiston Soveltavan ympäristökemian laboratorio siirtyy vuodenvaihteessa osaksi LUT Savon toimintoja. Yhdistymisen jälkeen Mikkelissä jatkaa kolme kansainvälisesti kovatasoista tutkimusyksikköä professori Mika Sillanpään (ympäristökemian laboratorio), professori Tapio Rannan (biotekniikan tutkimusryhmä) ja professori David Cameronin (ohutkalvopinnoitteisiin keskittynyt materiaalitekniikan tutkimusryhmä) vetäminä. Lisäksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto on luvannut kaksi kummiprofessoria LUT Savoon; tekniikan professori, TkT Jukka Martikainen ja kauppatieteiden professori, KTT Iiro Jussila.

LUT lähtee myös mukaan Mikkelin kaupungin Turvallisuus- ja materiaalitekniikan (TUMA) –rakennushankkeeseen siirtäen kaikki Mikkelin toimintonsa tulevaisuudessa yhteen paikkaan.
Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen kannalta Lappeenrannan teknillisen yliopiston toimintojen vahvistuminen paikkakunnalla on selkeä etu. Osaamiskeskusohjelman välitarkistuksen yhteydessä uudelleenmääriteltiin Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen osaamisala. Kaudella 2011-2013 osaamisalana on ekotehokkaat materiaaliratkaisut. Tavoitteena on käynnistää, toteuttaa ja koordinoida materiaaliteknologian osaamisalaa kehittäviä toimenpiteitä, ja saada alan liiketoimintaa kasvuun. Keskeisenä sovellusalueena on ympäristöteknologia.

Mikkelin seudun Osaamiskeskus, jonka hallinnoijana toimii Miktech Oy, on aktiivisesti mukana kahdessa valtakunnallisessa klusterissa: Nanoteknologian osaamisklusterissa painopistealat ovat toiminnalliset pinnoitteet ja uudet ympäristöteknologian materiaalit. Uusiutuva metsäteollisuus -osaamisklusterissa painopisteinä ovat komposiitit ja älykkäät puurakenteet.

Miktech Oy edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon, innovaatiotoiminnan aktivointiin sekä teknologiayhtiöiden liiketoiminnan kehittämiseen. Osa Mikkeli -kaupunkikonsernia, Miset Oy:n tytäryhtiö.

Lisätietoja
Kehitysjohtaja Juha Kauppinen, Miktech Oy, p. 0440 361 616, juha.kauppinen@miktech.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs