Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy järjestää yhteisosaston Jyväskylän puumessuille

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy järjestää yhteisosaston Jyväskylän puumessuille

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Ekologisten arvojen vahvistuminen luo kysyntää puuyritysten tuotteille niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla.  Tämä avaa kehitys- ja muutoshaluisille puutuotteita valmistaville yrityksille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja kasvuun. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy on aloittanut yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun ja itäsuomalaisten kehitysyhtiöiden kanssa Wood Innovation Network (WIN) -hankkeen itäsuomalaisten puualan pk-yritysten kansainvälistymisen ja kehittämisen tueksi. Hankkeen puitteissa Mikkelin kehitysyhtiö Miksei järjestää eteläsavolaisten yritysten ja Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa yhteisosaston Jyväskylän Puu- ja bioenergiamessuille 2.-4.9.2015.

Yhteisosastolla mikkeliläinen Luxhammar Oy esittelee uudella teknologialla toteutettavia puun lämpökäsittelyuuneja ja savonlinnalainen Viiramikko Oy esittelee suuren suosion saaneita sahatavarakuivaamojen ilmanohjaimia. Lisäksi esillä ovat WIN-hanke sekä Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Mikpolis Oy:n puualan palvelut.

Osaston ohjelmaan kuuluvat myös päivittäin vaihtuvat asiantuntijavierailut, joiden teemoja ovat mm. puuyritysten vientimahdollisuudet eurooppalaisin maihin, myyntiosaamisen lisääminen, yrityksen nopea kehittäminen ja uudet eurooppalaiset kumppanit sekä rahoitusmahdollisuudet ja bioenergia. 

– Messujen asiantuntijavierailut noudattavat samoja lähtökohtia kuin WIN-hanke kokonaisuudessaankin: hankkeen palvelut perustuvat puutuoteyritysten todellisiin tarpeisiin, joita yritykset ovat itse nostaneet esiin. Muun muassa vientiosaaminen ja myyntitaidot ovat liiketoiminnan osa-alueita, joiden kehittämiseen puualan yritykset ovat kaivanneet asiantuntijoiden tukea, kertoo Aki Hakala Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

– Olemme koonneet puutuoteyritysten tueksi laajan innovaatioverkoston, johon kuuluu asiantuntijoita mm. itäsuomalaisista ammattikorkeakouluista, kehitysyhtiöistä, asiantuntijayrityksistä ja puualan yrityksistä sekä alueen ulkopuolella sijaitsevista yliopistoista ja korkeakouluista. Laajan verkoston avulla yritysten vaihteleviin ja äkillisiinkin tarpeisiin voidaan tarvittaessa vastata nopeasti, Hakala kertoo.

Lisätiedot:

Aki Hakala, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 624, aki.hakala@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Wood Innovation (WIN) -hankkeessa tuetaan itäsuomalaisten puualan pk-yritysten kehittämistyötä vuosina 2015-2017. Hankkeen päätoteuttaja on Savonia-ammattikorkeakoulu, ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Savonlinnan yrityspalvelut ovat hankkeen eteläsavolaiset osatoteuttajat. Hanketta rahoittavat EU, Suomen valtio, seudun yritykset ja kunnat. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Pohjois-Savon maakuntaliitto, muut osarahoitusta myöntäneet viranomaiset ovat Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitot.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs