Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » MikkeliES hakee tiimejä kiihdytysohjelmaan – voittaja pääsee Piilaaksoon

Miktech Oy

MikkeliES hakee tiimejä kiihdytysohjelmaan – voittaja pääsee Piilaaksoon

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2014 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Mikkelin seudun yrittäjyysyhteisö MikkeliES järjestää 29.9.-21.11.2014 Ahjo Accelerator -kiihdytysohjelman yrittäjyydestä kiinnostuneille henkilöille tai tiimeille. Maksuton valmennusohjelma antaa osallistujille mahdollisuuden kehittää liikeideaansa kokeneiden asiantuntijoiden johdolla. Paras tiimi palkitaan matkalla Piilaaksoon.

Ahjo Accelerator -ohjelman tavoitteena on nopeuttaa liikeideoiden kehittymistä startup-yrityksiksi, jotka synnyttävät työpaikkoja Mikkelin seudulle. Osallistujia haastetaan ja sparrataan kehittämään tuote- ja palveluideoitaan. Valmennuksessa käsitellään myös startup-yritysten tärkeimmät rahoituskanavat, sekä harjoitellaan ideoiden pitchaamista. Tärkeässä roolissa on tiimin kehittäminen; tiimin osaamisella on usein ratkaiseva merkitys rahoituspäätöksissä. 

Välittömien tavoitteiden lisäksi ohjelman tarkoitus on luoda Mikkelin seudulle myönteistä, yrittäjyyteen kannustavaa ilmapiiriä, kertoo MikkeliES-bisnesyhteisön rakentaja Olli Marjalaakso Miktech Oy:stä. – Kannustamme eteläsavolaisia avoimuuteen. Tämä koskee sekä suhtautumista yrittäjyyteen että tiedon ja ideoiden jakamista. Avoin ilmapiiri auttaa synnyttämään uudenlaista startup-skeneä, joka houkuttelee yrittäjyydestä kiinnostuneita Mikkeliin myös muualta.

Ohjelman päävalmentajana toimii kokenut yrittäjä Petri Vilén. Vilén perusti ensimmäisen yrityksensä 15-vuotiaana, ja on sittemmin mm. rakentanut verkkopalveluita, johtanut useita yrityksiä, ja auttaa tällä hetkellä nuoria yrityksiä kasvamaan ja kehittämään toimintaansa.

– Ahjon lähtökohtana on se, kuinka autetaan tiimejä pääsemään ideansa kanssa nopeasti eteenpäin. Fokus on tekemisessä ja tuloksissa. Kokeneet yrittäjät ja asiantuntijat taas pitävät huolen siitä, että oppimiskäyrä on vahva. Mukaan kannattaa hakea ehdottomasti, jos uskoo ideaansa ja on valmis näkemään vaivaa sen eteen. Kahdeksassa viikossa saadaan jo ihmeitä aikaan, Vilén kannustaa.

Lisäksi ohjelman aikana kuullaan paikallisten startup-yritysten menestystarinoita sekä kansallisesti tunnettuja nimiä startup-rintamalta. Puhujina on mm. MySQL:n perustaja, sijoittaja Monty Widenius sekä Startup Saunan pitchausguru Mike Bradshaw.

MikkeliES:n kehittämä Ahjo Accelerator -kiihdytysohjelma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ja halutaan vakiinnuttaa MikkeliES ry:n vuosittain toistuvaksi toimintamuodoksi. Osallistujahaku on käynnistynyt ja jatkuu 26.9. saakka. Ohjelmaan voi hakea osoitteessa www.ahjoaccelerator.fi

 

Lisätiedot:

Olli Marjalaakso, MikkeliES-bisnesyhteisön rakentaja, Miktech Oy, 050 439 8148, olli.marjalaakso@miktech.fi

Petri Vilén, kiihdytysohjelman päävalmentaja ja Founder & design manager, Tripleviné Oy, 040 706 9094, petri.vilen@me.com

www.ahjoaccelerator.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs