Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Mehiläinen – toimialansa luotettavin työterveyspalveluiden tuottaja

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Mehiläinen – toimialansa luotettavin työterveyspalveluiden tuottaja

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 08:33
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Työkykyjohtamiseen panostaminen kannattaa

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin systemaattisen johtamisen ja seurannan avulla jokaisella yrityksellä on mahdollisuus vähentää sairauspoissaoloja, ennenaikaisen eläköitymisen riskejä ja parantaa näin henkilöstön hyvinvointia ja yrityksen kilpailukykyä. Mehiläisellä on toimivat ratkaisut työkyvyn kannattavaan johtamiseen.

Henkilöstön työkykyyn ja työhyvinvointiin panostaminen on yritykselle selkeä strateginen päätös, jolla ehkäistään poissaoloja, lisätään ja tehostetaan tuottavaa työaikaa sekä tehdään parempaa tulosta. – Työkykyjohtaminen on pitkäjänteisesti, systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti suunniteltu kokonaisuus, johon kuuluu hyvä työterveyshuolto, sairauksien ja työkykyriskien ennaltaehkäisy ja hallinta sekä ennen kaikkea toimiva yhteistyö eri osapuolten välillä. Työkykyjohtaminen on yritykselle todellinen investointi, sillä se konkretisoituu henkilöstön parempana hyvinvointina, pienempinä sairaudenhoitokuluina ja työkyvyttömyyskustannuksina sekä sitä kautta parempana tuottavuutena, Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Auli Rytivaara tähdentää.

– Työhyvinvoinnin johtamisen kaikki toimenpiteet ja palvelut tähtäävät yksilön ja yhteisön hyvinvointiin. Työhyvinvointia tarvitsevat kaikki. Puhuttaessa työhyvinvoinnin lisäämisestä, tulee huomio kiinnittää itse työhön. Sujuuko työ, onko yksilön osaaminen riittävällä tasolla, tukevatko prosessit ja esimiestyö yksilön suoriutumista arjessa? On tärkeää, että voimme tukea työyhteisöjä, jotta ihmiset voivat tehdä mielekästä työtä toimivassa työympäristössä ja tulla päivittäisessä työssään hyvin johdetuiksi, sanoo Mehiläisen työhyvinvointiasiantuntija, työpsykologi Maria Kenola.

Kokemusta, näkemystä ja kumppanuutta

Mehiläisellä on pitkä ja monipuolinen kokemus suomalaisesta työelämästä, yrityksistä ja toimialoista. – Tiivis kumppanuus yrityksen kanssa takaa parhaimmat tulokset. Kumppanuuteen kuuluu yhdessä oppiminen, kehittäminen ja ratkaisujen löytäminen. Standardimalleja ei voi ottaa hyllystä, mutta kokemuksemme auttaa löytämään toimivimmat ratkaisut, Rytivaara kertoo. Mehiläisen Työelämäpalvelut on kattava kokonaisuus vaikuttavia työterveys-, työkyky- ja työhyvinvointipalveluita, joista yhdessä yrityksen kanssa löydämme heille juuri kyseisen yrityksen tavoitteita parhaiten tukevat kokonaisuudet.

Työkykykompassilla tehoa työkyvyn hallintaan

Mehiläinen on kehittänyt yritysten työkyvyn hallintaan Työkykykompassin. – Työkykykompassi on erinomainen työkalu henkilöstön hyvinvointia kokonaisvaltaisesti seuraaville henkilöille, esimerkiksi henkilöstöjohtajille ja –päälliköille. Se mahdollistaa jo varhaisessa vaiheessa työkyvyttömyysriskissä olevien työntekijöiden havaitsemisen ja varmistaa mahdollisimman hyvän tuen heidän työkykynsä ylläpitämiseksi. Samalla se tekee näkyväksi työkyvyttömyysriskien taloudelliset kustannukset. Lisäksi kaikki työkykyriskien hallintaan liittyvä tieto on yhdessä paikassa ja kaikkien osapuolten saatavilla, Rytivaara kertoo.

– Työkykykompassin avulla voimme yhdessä asiakasyrityksen kanssa ehkäistä pitkistä sairauspoissaoloista ja ennenaikaisista eläkkeistä syntyviä riskejä ja kustannuksia entistäkin tehokkaammin. Mehiläisellä on jo selkeää näyttöä työkalun avulla saaduista konkreettisista tuloksista. Teksti: Mia Heiskanen

Mehiläinen on toimialansa luotettavin työterveyspalveluiden tuottaja (Taloustutkimus 2013).

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/QXcesL
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs