Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Matti Vuohiniemi aloitti VMP Groupin henkilöstöpäällikkönä

Matti Vuohiniemi aloitti VMP Groupin henkilöstöpäällikkönä

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2013 klo 14:00
Julkaisija: VMP

Työelämän vaikea ennustettavuus ja nopeat muutokset tuovat haasteita yrittäjille. Myös työntekijöiden odotukset ja suhde työhön ovat muuttuneet. Siksi tarvitsemme uusia ratkaisuja, sanoo VMP Groupin henkilöstöpäällikkö Matti Vuohiniemi.

Matti Vuohiniemi tuli henkilöstöpalvelualan yritykseen pöydän toiselta puolelta eli asiakkaan roolista. Viimeiset neljä vuotta hän työskenteli henkilöstöpäällikkönä Vierumäki Country Clubilla ja Suomen Urheiluopistossa.

– Yli kymmenen vuotta kestäneessä henkilöstöjohtamistyössä olen itse nähnyt henkilöstövuokrauksen edut. Vierumäellä käytimme paljon vuokrahenkilöstöä ja VMP oli erittäin tärkeä kumppani.

Vuohiniemi uskoo, että henkilöstöpalveluala on nykypäivää ja sillä on kasvumahdollisuuksia. Työelämä on muuttunut. Nopea tekninen kehitys, talouden vaihtelut ja työelämän monimuotoisuus ovat tehneet ennustettavuuden vaikeaksi ja yrityksiltä vaaditaan yhä enemmän. 

Myös ihmisten ajattelumaailma ja suhde työhön ovat muuttuneet. Pitkän työsuhteen sijaan arvostamme urakehitystä. Monet haluavat, että heitä palkitaan innovatiivisuudesta ja tuloksista, ei niinkään työajasta. Työnsuunnittelussa taas haluamme huomioida oman elämäntilanteemme. 

– Tarvitaan ammattilaisia vastaamaan ihmisten ja yritysten muuttuviin tarpeisiin sekä tilanteisiin. Vierumäen aikana olisin esimerkiksi ylentänyt ja vakinaistanut erään vuokratyöntekijöistämme, mutta VMP:n toimintatavat ja mahdollisuudet sopivat paremmin hänen elämäntilanteeseensa. Hän ei halunnut siirtyä Vierumäen palkkalistoille, kertoo Vuohiniemi.

 

Epätyypillistä urasuunnittelua

Vuohiniemi on itse hyvä esimerkki luovasta urasuunnittelusta. Hän tiesi jo aloittaessaan opinnot opettajankoulutuslaitoksessa, ettei koskaan tulisi tekemään työtä ala-asteen opettajana.

– Sain käyttäytymistieteistä hyviä välineitä ennakoivaan henkilöstötyöhön.

Tällä hetkellä Vuohiniemi uudistaa VMP:n henkilöstöstrategiaa vastaamaan liiketoiminnan ja henkilöstön tarpeisiin. VMP:llä on hyvä pohja toimivan henkilöstötyön kehittämiseen.

Esimerkkinä Vuohiniemi mainitsee HejaHeja-projektin, jossa VMP on haastanut oman henkilöstönsä liikkumaan maailman ympäri. 

– Urheiluhulluna aion täyttää oman osuuteni. Muuttamalla kuntosalin, squashin ja lenkkeilyn juoksukilometreiksi, vien viestikapulan ainakin Vaalimaalle asti.

 

Lisätiedot:

Henkilöstöpäällikkö Matti Vuohiniemi, VMP Group, p. 040 307 5005, matti.vuohiniemi@vmp.fi

Liitetiedostot

VMP Group on Suomen suurimpiin kuuluva ja palvelualueverkostoltaan valtakunnan laajin henkilöstöpalvelualan konserni. Ketjun liikevaihto vuonna 2012 oli 87 miljoonaa euroa. VMP tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman yrityksen liiketoimintaa tukevia ratkaisuja, joihin kuuluvat henkilöstövuokraus- ja rekrytointi-, ulkoistus- ja koulutuspalvelut sekä ulkomaalaisten ammattilaisten välittämiseen erikoistuneet kansainväliset henkilöstöratkaisut. Vuonna 1988 perustettu konserni on suomalaisessa yksityisomistuksessa, ja se haluaa olla mukana kehittämässä työelämän tuottavuutta vastuullisesti kaikilla markkina-alueillaan. VMP Group toimii franchising-periaatteella noin 50 paikkakunnalla Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konsernilla on ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden välittämiseen erikoistunut toimisto Romaniassa. Vuonna 2012 VMP työllisti lähes 12 000 työntekijää 3 000 asiakasyritykseen. VMP on EK:n alaisen Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n jäsen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs