Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Maksuvaikeudet puheeksi - opastusta, tukea ja neuvontaa saatavissa

Takuu-Säätiö

Maksuvaikeudet puheeksi - opastusta, tukea ja neuvontaa saatavissa

Julkaistu: 24.05.2010 klo 06:00
Julkaisija: Takuu-Säätiö

Takuu-Säätiö järjestää tiistaina 25.5.2010 Helsingin Narikkatorilla Velkatori-tapahtuman. Tapahtumassa on useita eri tahoja esittäytymässä ja kertomassa millaista tukea ja neuvontaa on saatavissa, kun raha-asiat vaivaavat tai mietityttävät. Yksityishenkilöiden maksuhäiriöt ja velkomistuomiot ovat lisääntyneet erityisesti parin viime vuoden aikana. Talous- ja velkaneuvonnan jonotusajat ovat pidentyneet ja velkaongelmat ovat monimutkaistuneet. Maksu- ja velkavaikeuksiin kannattaa etsiä apua ja ratkaisuja mahdollisimman ajoissa. Se helpottaa ratkaisujen löytymistä ja lyhentää velkakierrettä.

Takuu-Säätiö järjestää tiistaina 25.5.2010 Helsingin Narikkatorilla Velkatori-tapahtuman. Tapahtumassa on useita eri tahoja esittäytymässä ja kertomassa millaista tukea ja neuvontaa on saatavissa, kun raha-asiat vaivaavat tai mietityttävät.  Yksityishenkilöiden maksuhäiriöt ja velkomistuomiot ovat lisääntyneet erityisesti parin viime vuoden aikana. Talous- ja velkaneuvonnan jonotusajat ovat pidentyneet ja velkaongelmat ovat monimutkaistuneet. Maksu- ja velkavaikeuksiin kannattaa etsiä apua ja ratkaisuja mahdollisimman ajoissa. Se helpottaa ratkaisujen löytymistä ja lyhentää velkakierrettä.

 

Maksuvaikeuksia hävetään

Takuu-Säätiön neuvontanumerosta kertyneen kokemuksen mukaan ongelmiin tarttumista pitkittää se, että velallisilla on usein vaikeuksia hahmottaa maksuongelmiensa kokonaisuutta ja vakavuutta. Heillä on myös tiedon puutetta järjestelykeinoista sekä ammattiavun saatavuudesta. Lisäksi maksuvaikeuksia ja velkaongelmia edelleen hävetään. Säätiön verkkosivujen pikakyselyn mukaan reilusti yli puolet oli sitä mieltä, että ihmiset eivät hae apua maksu- ja velkavaikeuksiinsa koska he häpeävät tilannettaan. Joka neljännen mielestä ihmiset eivät tiedä, mistä apua saisi ja joka kymmenen ajatteli, että he haluavat selviytyä itsenäisesti. 

 

Ammattiapua velkojen järjestelyyn ja jaksamiseen

Turhan usein raha-asioiden kanssa jäädään painimaan yksin ja velkamäärät kasvavat tarpeettoman suuriksi kun maksuvaikeuksista koetetaan selviytyä ottamalla velkaa velan päälle. Muun muassa Takuu-Säätiöltä, talous- ja velkaneuvojilta sekä perimistoimistoilta saa tietoa siitä, miten neuvotella maksuista tai järjestellä velkojaan. Kuluttaja- ja kotitalousjärjestöillä on osaamista arjen järjestämisestä ja kulutuksesta, joka tukee raha-asioiden hoitumista.

 

Talousvaikeuksissa painiskeleminen on henkisesti raskasta. Lisäksi maksu- ja velkavaikeudet kytkeytyvät usein erilaisiin yllättäviin elämäntapahtumiin ja – kriiseihin kuten sairasteluun tai avioeroon. Talouden pysyvä tasapainottuminen edellyttää, että koko elämäntilanne saadaan raiteilleen, jottei lasku- ja velkakierre ala uudelleen. Huolensa raha-asioista ja maksuista voi ottaa esille eri paikoissa asioidessaan ja etsiä tukea jaksamiseen. Muun muassa diakoniatyöntekijät auttavat löytämään voimavaroja, samoin sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ohjaavat eteenpäin tai ottavat huomioon talousvaikeudet osana omaa palveluaan.

 

 

Osallistujat:

 

Helsingin kaupunki, talous- ja velkaneuvonta

Helsingin kaupunki, Sosiaalinen luototus

Helsingin kaupunki, Sosiaalineuvonta S-info

Vantaan kaupunki, talous- ja velkaneuvonta

Vantaan kaupunki, Sosiaalinen luototus

Velkaneuvonta ry

Sosiaaliasiamiehet ry

Helsingin seurakuntayhtymä, Yhteinen seurakuntatyö

Kirkkopalvelut, Yhteisvastuu

Suomen Kuluttajaliitto ry

Marttaliitto ry

Finlands Svenska Marthaförbund

Ensi- ja turvakotien liitto ry

Suomen Mielenterveysseura ry

Mielenterveyden keskusliitto ry

Setlementtinuorten liitto ry

Sosiaalipedagogiikan Säätiö

Yhden vanhemman perheiden liitto ry

PKT-säätiö

Intrum Justitia Oy

Lindorff Oy

Tapiola

TEM, Taloudenhallinnan neuvottelukunta

Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoden Näe köyhyys -näyttely

 

 

 

Lisätietoja:                                       toiminnanjohtaja Leena Veikkola
                                                          (09) 6126 3410, 040 526 3895, leena.veikkola@takuu-saatio.fi

 

                                                         viestintäpäällikkö Minna Mattila

                                                         (09) 6126 3418, 040 545 6569, minna.mattila@takuu-saatio.fi

 

                                                          www.takuu-saatio.fi > Medialle

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs