Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Maakunnallinen liikeideakilpailu pyörähti käyntiin Etelä-Savossa

Miktech Oy

Maakunnallinen liikeideakilpailu pyörähti käyntiin Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.01.2011 klo 15:30
Julkaisija: Miktech Oy

Tiistaina 4.1. käynnistyi IdeaSavo 2011 –liikeideakilpailu, jossa etsitään uusia, eteläsavolaisia palvelu- ja tuoteinnovaatioita ja liikeideoita. Kisan voittajalle on luvassa 10 000 euron palkinto.
-Kilpailun avulla halutaan haravoida ja aktivoida uutta liiketoimintaa Etelä-Savoon. Idea voi olla esimerkiksi täysin uusi palvelu tai tuote, ja se voi liittyä mihin toimialaan tahansa, kertoi varatoimitusjohtaja Juha Ropponen kilpailua järjestävästä Miktech Oy:stä.

Kilpailuaika on 4.1. – 31.3.2011 ja kilpailu on avoin kaikille suomalaisille yksityishenkilöille ja yrityksille. Ideoista palkitaan kaksi parasta, joista voittaja saa 10 000 euroa ja toiseksi tullut 5 000 euroa. Rahapalkintojen lisäksi voittajat saavat ammattilaisten apua ideoiden jalostamiseksi toimivaksi liiketoiminnaksi.
-Palkintorahat tulisi käyttää idean jatkojalostamiseen tai yrityksen perustamiseen, täsmensi kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin Miktech Oy:stä.
Voittajat valitsee palkintoraati, johon kuuluvat toimitusjohtaja Merja Auvinen Savonlinnan Osuuspankista, johtaja Pekka Hietala Canelco Capital Oy:stä, toimitusjohtaja Paavo Ripatti Mikpolis Oy:stä, varatoimitusjohtaja Juha Ropponen Miktech Oy:stä ja professori Markku Virtanen Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksesta.
IdeaSavon sponsoreina ovat Osuuskauppa Suur-Savo, Etelä-Savon Osuuspankki, Finnvera Oyj, Etelä-Savon maakuntaliitto, Keksintösäätiö ja Länsi-Savo Oy/Etelä-Savon viestintä Oy.
-Yhteistyökumppaneina ovat maakunnan kaupungit ja kunnat sekä oppilaitokset, joiden kautta tietoa kilpailusta viedään eteenpäin, Niittuaho-Nastolin totesi.
IdeaSavo 2011 -kilpailua rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto, ja rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon ELY-keskus.

Kilpailuun osallistuvia ideoita arvostellaan muun muassa seuraavin perustein: idean liiketoimintapotentiaalin suuruus ja sen saavuttamisen mahdollisuudet, idean innovatiivisuus ja suojattavuus ja yritystoiminnan käynnistymiseen ja laajenemiseen vaativa aika.
-Myös kisan aikana voidaan hyville ideoille antaa sparrausapua, muistutti Juha Ropponen.

-Eteläsavolaisilta ei ole koskaan puuttunut ideoita, toteutuksia ja isoja menestyksiä sen sijaan tarvitaan lisää. Maakuntamme menestyksen resepti ovat yksittäiset yritykset, ja tämä kilpailu on yksi tapa hakea uusia, toimivia ideoita ja sitä kautta kasvua ja menestystä, painotti maakuntajohtaja Matti Viialainen omassa puheenvuorossaan.
-IdeaSavo 2011 -kisan avulla voimme näyttää, että meiltäkin löytyy toteuttamiskelpoisia ideoita, Viialainen hehkutti.

Lisätietoja:
www.ideasavo.fi

Kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin, puh +358 440 361 615, s-posti: marjo.niittuaho-nastolin(at)miktech.fi, www.miktech.fi

Miktech Oy edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden liiketoiminnan kehittämiseen. Miktech Yrityshautomo –hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs