Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Maailmantalouden mahdollinen käänne virittää jännitettä sijoitusmarkkinoilla

LähiTapiola

Maailmantalouden mahdollinen käänne virittää jännitettä sijoitusmarkkinoilla

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2013 klo 15:09
Julkaisija: LähiTapiola

Lehdistötiedote
20.9.2013

Sijoittajien näkökulmasta maailmantalouden kasvupohjan laventuminen sekä potentiaalinen käännekohta keskuspankkipolitiikassa virittävät uudenlaista jännitettä, uskovat Ekonomistin Ennakkokartta -kiertueelle osallistuvat LähiTapiolan sijoittamisen ja talouden ammattilaiset.

LähiTapiolan ammattilaiset puhuvat maailmantalouden näkymistä ja LähiTapiolan sijoitussuosituksista Ekonomistin Ennakkokartta -asiakastilaisuuksissa.  Syksyn mittaan sijoittajien tiedonjanoon vastaavia tilaisuuksia järjestetään 18 eri paikkakunnalla.

Euroalueen taantuma näyttäisi päättyneen

Viime aikoina sijoitusmarkkinoille on LähiTapiola Varainhoidon ekonomisti Timo Vesalan mukaan virinnyt uudenlaista jännitettä, kun käsillä on mahdollisesti kaksikin merkittävää käännettä. Ensimmäinen liittyy reaalitalouden kasvunäkymiin.

”Euroalueen taantuma näyttäisi päättyneen Saksan johdolla, mikä on hyvä uutinen koko maailmantalouden kannalta. Kasvu voimistuu nyt muuallakin kuin vain Yhdysvalloissa. Suhdannekuvan suurimmat riskit ovat siirtyneet – ehkä hieman yllättäen – kehittyville markkinoille”, Vesala sanoo.

Toinen potentiaalinen käännekohta on Vesalan mukaan keskuspankkipolitiikan puolella.

”Loppukeväästä lähtien on vihjailtu, että Yhdysvaltain keskuspankki FED olisi valmistelemassa irtautumista rahapolitiikan poikkeustoimista. Vaikka syyskuun kokouksessaan FED päättikin toistaiseksi pidättäytyä rahapolitiikan kiristyksistä, suunnanmuutos alkaa olla näköpiirissä. Sijoittajien kannalta käänne rahapolitiikassa tulee olemaan jopa tärkeämpi kuin maailmantalouden kasvupohjan laventuminen, sillä keskuspankkien pitkään jatkunut likviditeettiä tukeva politiikka on vaikuttanut voimakkaasti omaisuusarvojen hinnoitteluun”.

Tulevaisuuden menestyssalkku on omaisuusluokkahajautettu

Edellisten Ekonomistin ennakkokartta -kiertueiden perusteella sijoittajia kiinnostavat maailmantalouden näkymien lisäksi erityisesti myös LähiTapiolan sijoitussuositukset. LähiTapiola Private Bankingin myyntijohtaja Ilkka Tuomisen mukaan monipuolinen sijoittaminen eri omaisuusluokkiin ja hajauttaen omaisuusluokkien sisällä on sijoittajan paras suoja maailmantalouden hakiessa kasvupaikkaa.   ”Omaisuusluokkahajautus on vaatinut kohtuullisesti pääomia, minkä takia hajautus jää usein yhteen päätuotteeseen kuten asuntoon tai kotimaisiin osakkeisiin. Tilanne on tältä osin kuitenkin parantunut. Rahastojen ja ETFien kautta on jo nyt voinut saada tehokasta hajautusta pienemmillä pääomilla”, Tuominen kuvailee.

Uusien asuntosijoitustuotteiden myötä omaisuusluokkahajautuksesta voi tehdä entistäkin tehokkaampaa. ”Nämä tuotteet mahdollistavat hajautuksen useisiin asuntoihin yhdellä sijoituksella. Tähän tuoteperheseen LähiTapiola on tuonut uuden LähiTapiola Asuntosijoitus Primen”.

Tuomisen mukaan omaisuusluokkien hajautuksen ainekset ovat koko ajan kehittymässä paremmiksi. ”Omaisuusluokkahajautus kannattaa pitää mielessä rakennettaessa omaa tulevaisuuden menestyssalkkua.”

Näkemyksellinen sijoittaminen on LähiTapiola Varainhoidon tavaramerkki

LähiTapiola Pankin ja S-Pankin fuusiosta kerrottiin 6.6.2013.

”Fuusion jälkeenkin LähiTapiola Varainhoito jatkaa LähiTapiola-ryhmän 100-prosenttisessa omistuksessa itsenäisenä toimijana ja keskittyy omaan näkemykseen perustuvaan varainhoitoon ja sijoitustoimintaan”, sanoo LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Tom Liljeström.

LähiTapiola Varainhoidon hallinnoimat varat ovat suuruusluokaltaan yhteensä noin 7,8 miljardia euroa.

”Hoidamme yhtä suurella huolellisuudella niin isojen instituutioiden varallisuutta kuin yksityishenkilöiden säästöjä. Samat asiantuntijat hoitavat asiakkaiden varoja jatkossakin”, Liljeström painottaa.

Lisätiedot

LähiTapiolan sijoittamisen ja talouden ammattilaiset kiertävät ympäri Suomea Ekonomistin Ennakkokartta -asiakastilaisuuksissa 7.11. saakka. Tilaisuuksissa maailmantalouden näkymistä ja LähiTapiolan sijoitussuosituksista puhuvat LähiTapiola Varainhoidon asiantuntijat: pääekonomisti Jari Järvinen, ekonomisti Timo Vesala, toimitusjohtaja Tom Liljeström sekä johtaja Jyrki Mäkelä.  Lisäksi tilaisuuksissa esiintyvät LähiTapiola Henkiyhtiön yhteysjohtaja Tom Lillandt sekä LähiTapiola Pankin arvopaperivälityksestä pääanalyytikko Kim Gorschelnik, johtaja Eero Saloranta sekä analyytikot Aaron Kaartinen ja Mika Metsälä. Lisäksi paikalla ovat LähiTapiola Private Bankingin sekä paikallisalueiden asiantuntijoita.

Tule paikalle kuuntelemaan puheenvuoroja tai sovi erikseen haastattelu!

Tutustu kiertuepaikkakuntiin, ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan: tapahtumat.lahitapiola.fi.

Yhteystiedot

Tom Liljeström, toimitusjohtaja, LähiTapiola Varainhoito, puh. 09 453 2102, sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

LähiTapiolan viestintä vastaa median yhteydenottoihin työpäivinä kello 9.00–16.00 numerossa 040 183 5806.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs