Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Maailman suurimmilla mobiilialan messuilla: Samsung aloittaa vuoden markkinajohtajana Pohjoismaissa

Samsung Electronics Nordic

Maailman suurimmilla mobiilialan messuilla: Samsung aloittaa vuoden markkinajohtajana Pohjoismaissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2012 klo 09:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung saapuu Barcelonaan Mobile World Congress 2012 -tapahtumaan ensimmäistä kertaa Pohjoismaiden matkapuhelinmarkkinoiden johtajana. Tällä kertaa Samsung esittelee MWC:ssä Galaxy Note 10.1:n, joka on matkapuhelimen, tablettitietokoneen ja digitaalisen piirtoalustan yhdistelmä. Toinen uutuus on Galaxy Beam -älypuhelin, jossa on sisäänrakennettu projektori. Lisäksi Samsung esittelee lompakko-ominaisuuksilla varustetun Galaxy Mini 2:n.

Samsung päätti viime vuoden vahvasti. Joulukuussa Samsung oli Pohjoismaiden matkapuhelinmarkkinoiden ykkönen 29 prosentin osuudella myytyjen matkapuhelinten markkinoista. Samsung teki myös Suomessa joulukuussa uuden ennätyksen saavuttamalla 31 prosentin markkinaosuuden, jota vauhditti erityisesti Galaxy-älypuhelinten hyvä myynti. Samsung asettaa nyt nöyrän tavoitteen, joka on säilyttää saavutettu johtoasema.

Tänä vuonna Samsung esittelee MWC:ssä uutuuksia, jotka sekä vahvistavat että lujittavat Samsungin markkina-asemaa. Uutuuksien joukkoon lukeutuvat muun muassa täysin uusi Galaxy Note -malli sekä kilpailukykyisesti hinnoiteltuja älypuhelimia ja tablettitietokoneita. Lisäksi Samsung esittelee MWC:ssä laajaa 4G/LTE-tuotteidensa valikoimaa.

Samsungin Galaxy Note -konseptiin kuuluu interaktiivinen S Pen -kynä. Samsung kysyi 5000 mobiilikäyttäjältä halukkuudesta kirjoittaa kynällä suoraan mobiililaitteen ruudulle, ja 75 prosenttia vastaajista halusi mobiililaitteeseensa kynän. Galaxy S Pen -kynällä voi tehdä muun muassa muistiinpanoja ja merkintöjä. Sillä voi piirtää ja kirjoittaa mitä tahansa suoraan näytölle. Galaxy Note on muistiinpanolehtiön ja piirtoalustan yhdistelmä, jolla saa enemmän irti myös internet-toiminnoista. Samsung esittelee MWC:ssä useita S Pen -kynän eri käyttötapoja.

NFC-tekniikka yleistyy voimakkaasti. Samsung esittelee MWC:ssä NFC-tekniikan eri käyttötapoja, ja näyttää miten NFC-tekniikan avulla kännykästä tulee tulevaisuuden lompakko, avain ja henkilökortti.

Samsung panostaa voimakkaasti 4G/LTE-teknikkaan. Viime vuonna Ruotsi sai ensimmäisenä Euroopassa myyntiin 4G-yhteydellä varustetun tablettitietokoneen Galaxy Tab 8,9 LTE:n. Helmikuun alussa Euroopan ensimmäinen 4G-älypuhelin tuli kauppoihin Ruotsissa. MWC:ssä Samsung esittelee teleoperaattoreille, että on aika tuoda Yhdysvalloissa ja Aasiassa menestynyt 4G -tekniikka Euroopan markkinoille.

 

Galaxy Note 10.1 – Kynä tekee selvän eron

Galaxy Tab -tuoteperhe laajenee 10,1 tuuman näytöllä varustetulla Galaxy Note 10.1:llä. S Pen -kynällä varustettu uutukainen on matkapuhelimen, tablettitietokoneen ja digitaalisen piirtoalustan yhdistelmä.

Sillä voi soittaa puheluita, surffata netissä ja ladata ohjelmia Android Market -sovelluskaupasta. S Pen kynän avulla uutukaista voi käyttää piirtoalustana. Mikä oli aiemmin vaikeaa ja monimutkaista, on nyt nopeaa ja helppoa. S-kynä tekee selvän eron, ja nyt voimme ottaa käyttöön uuden termin ”nootata”.

 

Esimerkkejä:

Opiskelijat voivat tehdä luennoilla S-kynällä muistiinpanoja suoraan näytölle. Luennolta pois jääneille koulukavereille voi lähettää muistiinpanot tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Asiakirjoihin voi tehdä kynällä merkintöjä ja korjauksia, tai sillä voi esimerkiksi lisätä kommentteja sivun marginaaliin. Kynällä voi myös valita tekstiä ja tehdä yli- ja alleviivauksia suoraan tekstiin. Asiakirja voidaan sen jälkeen lähettää sähköpostitse muille muokattavaksi.

Galaxy Note 10.1 avaa taiteellisesti lahjakkaille kokonaan uuden ulottuvuuden.  Note 10.1 toimii S Pen kynän avulla piirtoalustana tai pohjana mielikuvituksen tuotoksille. Piirtää voi puhtaaseen valkoiseen arkkiin tai esimerkiksi laitteen kameralla otetun kuvan päälle. Keskeneräisen työn voi lähettää työkaverille, joka voi jatkaa siitä mihin oma työsi jäi. Vain luovuus on rajana. MWC-messuille osallistujat pääsevät kokeilemaan, miten helppoa ja hauskaa Galaxy Note 10.1:n käyttäminen on.

Samsung haluaa tehdä valokuvien, tekstien ja muiden tiedostojen jakamisesta helppoa. Yksinkertainen tapa on siirtää tiedostot muistikortilla – kuvat voidaan siirtää muistikortilla suoraan tietokoneeseen. AllShare DLNA -toiminnon avulla kuvia, musiikkia ja videoita voi suoratoistaa langattomasti Galaxy Note -laitteelta suoraan television ruudulle. Kolmas vaihtoehto on tallentaa tiedostot Samsungin uuteen AllShare Play -pilvipalveluun. Pilvipalveluun pääsee käsiksi miltä tahansa päätelaitteelta, niin PC:ltä, matkapuhelimesta, tablettitietokoneelta, tv:stä kuin kotiteatterijärjestelmästäkin.

Tekniset tiedot: Galaxy Note 10.1:ssa on kymmentuumainen tft-näyttö (1280x800), Android 4.0 (ICS) -käyttöjärjestelmä ja TouchWiz-käyttöliittymä. S Pen -kynä tunnistaa peräti 256 painallusasentoa. Note 10.1:ssä on 1,4 GHz:n tuplaydinsuoritin. Muita ominaisuuksia: Etu -ja takakamerat, Bluetooth 3.0, usb, Wi-Fi, Wi-Fi Direct -tuki, 802.11 b/g/n, Allshare, 16 gigatavua sisäistä muistia ja microSD-korttipaikka, jossa tuki 32 gigatavuun asti. Akku 7000 mAh. Galaxy Note 10.1 tulee myyntiin toukokuussa, ja sen suositushinta on noin 799 euroa.

 

Galaxy Beam – ohut projektoripuhelin

Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Galaxy Beam on Android-puhelin, jossa on sisäänrakennettu projektori. Tämä tarkoittaa, että älypuhelimen ruudun voi helposti jakaa myös muiden nähtäville. Kuvat, videot ja internet-sisällön voi nyt projisoida 50 tuuman kokoiseksi valkokankaalle tai seinälle. Galaxy Beam on ainoastaan 1,2 senttimetrin ohuinen, joten se kulkee näppärästi mukana matkassa.

Urheilu ja jalkapallofanien iloksi tänä kesänä järjestetään jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut ja Olympialaiset. Missä ikinä oletkaan, jännittäviä urheilutapahtumia voi seurata suoraan matkapuhelimella internetin play-palveluista. Jos neljän tuuman näyttö tuntuu liian pieneltä, voi lähetyksen heijastaa 50 tuuman kokoiseksi seinälle, jotta muutkin voivat nauttia urheilulähetyksestä.  Kesän urheilutapahtumien loputtua, voi esim. YouTube-videot ja netistä ladatut elokuvat projisoida kännykästä seinälle kavereiden iloksi.

Tekniset tiedot: Galaxy Beamissä on 4 tuuman tft-näyttö, jonka tarkkuus on 480x800 pikseliä. Sisäänrakennetun projektorin valovoima on 15 lumenia, ja se pystyy projisoimaan kuvan 50 tuuman kokoon asti. Laitteessa on gigahertsin tuplaydinsuoritin ja Android 2.3 -käyttöjärjestelmä. Galaxy Beam on varustettu 5 megapikselin takakameralla ja 1,3 megapikselin etukameralla. Laite pystyy 720p/30fps-videotoistoon. 6 gigatavun sisäinen muisti, 1 gigatavua työmuistia ja microSD-korttipaikka, jossa tuki 32 gigatavuun asti. Mitat:124 x 64 x 12,5 mm, paino: 145 grammaa. Akku: 2000mAh. Beam tulee myyntiin heinäkuussa, ja sen suositushinta on noin 569 euroa.

  

Galaxy Ace 2 – Jokamiehen Android-puhelin

Kiinnostus älypuhelimia kohtaa kasvaa jatkuvasti, ja tällä hetkellä älypuhelimet ovat myydyimpiä puhelinmalleja. Galaxy Ace 2 lisää kiinnostusta entisestään.

Samsungin tavoitteena on tarjota mobiililaitteita jokaiseen elämäntapaan. Galaxy Ace 2 on suunniteltu laajalle yleisölle. Se sopii vaativille käyttäjille, myös aloittelijoille, jotka ovat ottamassa ensi askeleen älypuhelinmaailmaan.

Ensimmäinen asia, jonka käyttäjät huomaavat on Galaxy Acen 2:n pehmeä ja mukava käsituntuma.  3,8 tuuman näyttö ei ole liian pieni eikä liian suuri, vaan juuri sopiva. Puhelinta vauhdittaa tuplaydinsuoritin, mikä erottaa sen muista saman hintaluokan puhelimista. Suorituskykyä riittää näyttäviin 3d-efekteihin. Android Market -sovelluskaupassa on yli 500 000 sovellusta, joilla Galaxy Ace 2:n voi mukauttaa vastaamaan omia tarpeita.

Laitteen takana on salamalla varustettu 5 megapikselin kamera. Kuvia, musiikkia ja videoita voi siirtää tietokoneelta suoraan puhelimen muistikortille. Lisäksi puhelin on varustettu WiFi Direct -tuella, mikä mahdollista langattoman tulostamisen suoraan kännykästä, ilman erikseen asennettavia ajureita. 

Tekniset tiedot: Galaxy Ace 2:ssa on 3,8 tuuman TFT-näyttö, jonka tarkkuus on 480 x 800 pikseliä. Laitteessa on 800 MHz:n tuplaydinsuoritin ja Android 2.3 -käyttöjärjestelmä. Takana 5  megapikselin kamera, joka tallentaa 720p-videokuvaa. Edessä VGA-etukamera (640x480).  Muita ominaisuuksia: Bluetooth, usb, Wi-Fi, Wi-Fi Direct -tuki, neljä gigatavua sisäistä muistia, 768 megatavua työmuistia ja microSD-korttipaikka, jossa tuki 32 gigatavuun asti. FM-radio, GPS, digitaalinen kompassi. 118,3 x 62,2 x 10,5 mm, paino 122 grammaa, akku 1500 mAh. Galaxy Ace 2 tulee myyntiin kesäkuussa, ja sen suositushinta on noin 349 euroa.

 

Galaxy Mini 2 – lompakko ja matkapuhelin samassa paketissa

Samsungin suosittu, pieni Galaxy Mini Android-puhelin saa seuraajan Galaxy Mini 2:sta. Se on hieman edeltäjäänsä suurempi, mutta uutukainen on varustettu NFC-tekniikalla. Tulevaisuudessa matkapuhelinta voidaan NFC:n avulla käyttää sähköisenä lompakkona, avaimena tai henkilökorttina. Galaxy Mini 2:ssa on tehokas 1300 mAh:n akku, joten käyttäjä voi kuunnella musiikkia ja surffailla netissä pidempään. Android Market -sovelluskaupasta voi ladata pelejä ja sovelluksia, joilla Galaxy Mini 2:sta voi muokata omanlaisensa.

Tekniset tiedot: Galaxy Mini 2:ssa on 3,27 tuuman TFT-näyttö, jonka tarkkuus on 320 x 480 pikseliä. Laitteessa on 800 MHz:n suoritin ja Android 2.3 -käyttöjärjestelmä. Takana kolmen megapikselin kamera, joka tallentaa VGA-tasoista videokuvaa (640x480) 25pfs. Muita ominaisuuksia: Bluetooth, NFC, USB, WiFi, neljä gigatavua sisäistä muistia, 512 megatavua työmuistia ja microSD-korttipaikka, jossa tuki 32 gigatavuun asti. FM-radio, GPS, digitaalinen kompassi. Mitat: 109,4 x 58,6 x 11,9 mm, paino 106,8 grammaa, akku 1300 mAh. Galaxy Mini 2 tulee myyntiin toukokuussa, ja sen suositushinta on noin 229 euroa.

 

Galaxy Tab 2 (10.1) – Suurempi jokamiehen tabletti

Samsungin esittelee 10.1-tuumaisen sisarlaitteen vastikään julkaistulle seitsentuumaiselle Galaxy Tab 2:lle (7.0). Pienemmän sisaruksensa tapaan 10,1-tuumaisessa Galaxy Tab 2 on houkuttelevan hintatainen. Se tarjoaa monille mahdollisuuden hankkia erinomaisella suorituskyvyllä varustetun tablettitietokoneen. Mitä kuullostaa Android 4.0 (ICS) -tablettitietokone, jossa on 10.1 tuuman näyttö, tuplaydinsuoritin ja 469 euron hintalappu?

Tekniset tiedot: Galaxy Tab 2 (10.1) on tablettitietokone, jossa on kymmentuumainen tft-näyttö (1280x800), Android 4.0 (ICS) -käyttöjärjestelmä ja TouchWiz-käyttöliittymä. Siinä on gigahertsin tuplaydinsuoritin. Muita ominaisuuksia: Etu -ja takakamerat, Bluetooth 3.0, usb, Wi-Fi, Wi-Fi Direct -tuki, 802.11 b/g/n, Allshare, 16 gigatavua sisäistä muistia ja microSD-korttipaikka, jossa tuki 32 gigatavuun asti. Akku 7000 mAh. Galaxy Tab 2 (10.1) tulee myyntiin toukokuussa, ja sen suositushinta on 469 euroa (WiFi-versio). 3G-version suositushinta on noin 579 euroa.

  

Galaxy Tab 2 (7.0) – Pienempi jokamiehen tabletti

Galaxy Tab 2 (7.0) on tablettitietokone, jossa on 7 tuuman tft-näyttö (1024 x 600). Laitteessa on Android 4.0 Ice Cream Sandwich -käyttöjärjestelmä, Touch Wiz -käyttöliittymä ja gigahertsin tuplaydinsuoritin. Yhteysominaisuuksiin lukeutuvat: Bluetooth 3.0, USB, WiFi, 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct ja Allshare-tuki. Laitteessa on 16 gigatavun sisäinen muisti ja MircoSD-korttipaikka, joka tukee kortteja aina 32 gigatavuun asti. 4000 mAh:n akku. Mitat: 193,7 x 112,4 x 10,5 millimetriä, paino 341 grammaa. Galaxy Tab 2 (7.0) tulee myyntiin maaliskuussa, ja sen suositushinta on 349 euroa (WiFi-versio). 3G-version suositushinta on noin 469 euroa.

 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/samsungsuomi

 

Lisätietoja:


Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515 

Mika Engblom, myyntipäällikkö, Telecom, mika.engblom@samsung.fi, p. 0408 604 420

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 190 500 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2010 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 135,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2010 oli 1.1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs