Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Luonnostaan vahvaa Kotkan-Haminan seutua tehdään yhdessä

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Luonnostaan vahvaa Kotkan-Haminan seutua tehdään yhdessä

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 13:54
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudulla päivitetään alueen elinkeinotoiminnan kehittämistä ohjaavaa kasvuohjelmaa. Nykyinen kasvuohjelma on voimassa vuoden 2017 loppuun mutta toimintaympäristön muutoksiin ja haasteisiin on haluttu reagoida nopeammalla aikataululla myös päivityksen osalta. 

”Työn avulla haetaan yhteistä suuntaa, johon haluamme viedä Kotkan-Haminan seudun elinkeinopolitiikkaa”, toteaa Cursorin toimitusjohtaja Mika Perttunen. 

Uudistamisen yksi keskeinen tavoite on poistaa paperinmaku strategiatyöstä. ”Kantavana ajatuksena on se, miten luodaan prosessi, jonka itseisarvona ei ole strategiadokumentti vaan innostunut joukko eri sidosryhmiä yhdessä tekemässä seudun uutta tulevaisuutta”, kertoo päivitystyötä vetävä Cursorin palvelujohtaja Jouni Eho. ”Saadaan joukot mukaan strategian toteutukseen, luodaan positiivista kierrettä ja osoitetaan, että meillä tehdään eikä viilata strategiadokumentteja”. 

Haasteisiin vastaamista yhdessä 

Tähän mennessä ohjelmaa on työstänyt seudun yritys- ja päättäjäjoukko. Seudun kehittämisyhtiö Cursor vastaa ohjelmatyön päivityksen etenemisestä. Seudun kuntajohdosta ja yritysten edustajista koostuva yhtiön hallitus toimii työn ohjausryhmänä. Seutuvaltuusto hyväksyy elinkeinostrategian kesäkuussa.

Elinkeinostrategian suuntaviivat ovat hahmottumassa. Metropolialueen laajeneminen nähdään suurena mahdollisuutena erityisesti uusien osaajien ja investointien houkuttelun näkökulmasta. Samaan aikaan strategiatyön päivityksessä on noussut esiin yksinkertainen, mutta haastava kehitystehtävä seudun asenneilmapiirin ja yhteisöllisyyden kehittämiseksi.

”Meillä on edessämme yksinkertainen valinta - voimme joko jatkaa valittamista kuinka moni asia täällä on huonosti tai kertoa toisillemme ja muille kuinka hienoja mahdollisuuksia Kotkan-Haminan seutu tarjoaa. Käytännössä tämä tarkoittaa yhdessä tekemistä erilaisten sidosryhmien kesken, kokeiluja ja vahvaa viestintää. Jotta pääsemme tähän, tarvitsemme lisää yrittäjämäisyyttä, rohkeutta ja riskinottokykyä. Yhteinen suunta ja viesti, johon voimme kaikki sitoutua, on keskeistä”, kuvaa Jouni Eho. 

Nyt avautuu ensimmäinen avoin mahdollisuus ottaa osaa elinkeinostrategian tekemiseen ja toteuttamiseen. ”Pyydämme kaikki kiinnostuneet kertomaan näkemyksiään tarvittavista toimenpiteistä ja muista asioista avoimeen verkkoaivoriiheen”, kutsuu Jouni Eho. Tämä ei ole perinteinen kysely, vaan jokainen pääsee kertomaan ajatuksensa omin sanoin ja ottamaan kantaa muiden vastaajien ideoihin. Jotta strategiatyö pysyy aikataulussa ja kaikki pääsevät ajoissa toimenpiteitä toteuttamaan, on viimeinen osallistumispäivä 23.3. 

Osallistuminen tapahtuu verkossa. Aivoriihessä kerätään paljon omasanaisia ajatuksia, joten osallistuminen toimii parhaiten tietokoneella mutta tabletti tai älypuhelinkin käy. 

Linkki verkkoaivoriiheen: https://www.strategysignals.com/38273-31233-106@cursor16web&p3nriy 

Aivoriiheen linkki löytyy myös Cursorin sivuilta: www.cursor.fi/kasvuohjelma   

Lisätietoja: 

Jouni Eho, palvelujohtaja, Cursor Oy, 040 190 2527, jouni.eho@cursor.fi

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs